Pyhällä järjestetään kansainvälinen lumilautaleiri. Osallistujina ovat maailman parhaat crossilaskijat, jotka valmistautuvat leirin avulla Sotshin olympialaisiin.
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Lumilautailu

Pyhällä leiri maailman parhaille lautailijoille

Pyhällä järjestetään kansainvälinen lumilautaleiri. Osallistujina ovat maailman parhaat crossilaskijat, jotka valmistautuvat leirin avulla Sotshin olympialaisiin.

Alkukauden harjoittelupaikkana Suomen Lappi on tuttu useiden lumilajien edustajille jo usean vuoden ajalta. Nyt mukaan pääsevät myös maailman parhaat lumilautacrossaajat.

Leirille osallistuu huipputason laskijoita yli 80 maasta

Pyhällä ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen lumilautacrossileiri kokoaa yhteensä yli 80 lautailijaa yli kymmenestä maasta Pyhälle. Kaukaisimmat osallistujat leirille tulevat Etelä-Koreasta ja Yhdysvalloista saakka.

Mukana on laumilautacrossin ehdotonta eliittiä, kuten kaksinkertainen maailmancupin voittaja Pierre Vaultier sekä viime MM-kisojen pronssimitalisti Stian Sivertzen. Osallistujien joukossa on myös maailman parhaimpana vapaalaskijana sekä kaksinkertaisena maailmanmestarina tunnettu ranskalainen Xavier De Le Rue.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Suomalaisista osallistujina ovat rovaniemeläiset maajoukkuelaskijat Jussi Taka ja Elias Koivumaa. Mukana on myös helsinkiläinen Anton Lindfors, joka sijoittui viime MM-kisoissa kymmenenneksi.

Pyhä on monipuolinen harjoittelupaikka eri lumilajien edustajille

Crossi on tietoinen valinta profiloida Pyhää monipuolisena eri lajien ja harrastajien tarpeisiin sopivana keskuksena.

– Viime keväänä järjestetty CrossGames ja tämä leiri tuovat uutta asiakaskuntaa Pyhälle. Uskomme, että jatkossa pystymme panostamaan entistäkin paremmin lauta- ja suksicrossilaskijoiden tarpeisiin, Pyhätunturin paikallisjohtaja Seppo Saarinen kertoo.

Harjoittelua varten Pyhän leirille on rakennettu haastava rata. Radan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Suomen maajoukkueen valmentaja Juha Guttorm.

– Alkutalvi rajallisine lumimäärineen tuo leirirataan oman vivahteensa. Tämä on erinomaista treeniä omille laskijoillemme ennen kisakauden alkua, Guttorm kertoo.

Pyhän lumilautacrossileiri kestää joulukuun alkuun asti.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Juha Guttorm/Suomen Lumilautaliitto

Tutustu Pyhän hiihtokeskusesittelyyyn Lumipallossa


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Pyhällä leiri maailman parhaille lautailijoille Pyhällä järjestetään kansainvälinen lumilautaleiri. Osallistujina ovat maailman parhaat crossilaskijat, jotka valmistautuvat leirin avulla Sotshin olympialaisiin.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,80/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.