Suunnitteletko talvilomaa? Näin pääset edullisesti kotimaan huipuille.
Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Näin matkustat edullisemmin kotimaan rinteille

Suunnitteletko talvilomaa? Hyödynnä Lumipallon vinkit päästäksesi edullisemmin kotimaan huipuille.

Kotimaan hiihtokeskuksiin matkustamisen ei tarvitse olla yhtä kallis sijoitus kuin matka maailman toiselle puolella. Nämä vinkit muistamalla budjetti ei rasitu liikaa ja kokemattomampikin laskija uskaltautuu suuntaamaan rinnelomalle kotimaahan.

1. Varaa matkasi ajoissa

Lento- ja junaliput ovat sitä halvempia, mitä aiemmin ne varaa. Hyvissä ajoin suunniteltu matka tulee edullisemmaksi, ja isompikin porukka pääsee matkustamaan samalla kulkupelillä samaan aikaan. Vaikka matkustaisitkin omalla autolla, suunnittele matkasi ajoissa. Pystyt hyödyntämään tällöin muita rahaa säästäviä mahdollisuuksia paremmin kuin toimimalla viime hetkellä.

2. Matkusta huippusesongin ulkopuolella

Vältä etenkin joulua ja hiihtolomaviikkoja. Monessa hiihtokeskuksessa hissiliput myydään edullisemmin sesonkien ulkopuolella. Silloin myös majoitus on edullisempaa.

Mainos
Mainos

3. Uskalla poiketa massasta

Kokemattomampi rinnematkaaja voi helposti hairahtua valitsemaan hintavamman kohteen sen perusteella, mihin kaikki muutkin ovat menossa ja missä on menevin yöelämä. Pohdi aidosti, onko matkasi tavoite reivata pilkkuun asti Lapin hiihtokeskusten yökerhoissa vai nauttia kevätauringosta ja ruuhkattomasta menosta rinteissä? Aina ei tarvitse lähteä lomalle Lappiin asti, sillä lähempääkin löytyy monia hiihtokeskuksia esimerkiksi viikonloppulomailun merkeissä.

4. Lainaa tai vuokraa lasketteluvarusteet

Kaikkia lasketteluvarusteita ei tarvitse ostaa parin päivän reissun vuoksi. Käytettyjä välineitä ja vaatteita kannattaa etsiä esimerkiksi lainauspalvelu Kuinomasta, josta voi vuokrata laskettelu- ja lautailu- ja lumiturvallisuusvarusteita yksityisiltä ihmisiltä. Taatusti tarpeisiisi sopivat välineet voit vuokrata myös hiihtokeskusten vuokraamoista.

5. Vertaile lentoyhtiöiden suksipussihintoja

Mikäli matkustat lasketteluvarusteiden kanssa lentäen, muista tarkistaa lentoyhtiöiden asettamat painorajoitukset sekä se, mitä yhtiöt ylipäätään veloittavat lasketteluvarusteista.

6. Säästä hissilippujen hinnoissa

Esimerkiksi Rukalle voi ostaa hissiliput netistä, jolloin saa kymmenen prosentin alennuksen. Joihinkin hiihtokeskuksiin voi myös toivoa joululahjaksi lahjakorttia, jotka esimerkiksi Levillä ovat arvoltaan 20, 50 ja 100 euroa ja Rukalla 20-200 euroa.

Teksti: Linnea Lassila
Kuva: Andreuchis via Compfight cc


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Näin matkustat edullisemmin kotimaan rinteille Suunnitteletko talvilomaa? Näin pääset edullisesti kotimaan huipuille.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,50/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.