Suunnitteletko laskettelumatkaa Eurooppaan? Kokeile Tšekin vuorten tarjoamia vaihtoehtoja. Siellä hyvälaatuisille rinteille pääsee edulliseen hintaan.
Hiihtokeskukset, Kohteet, Yleinen

Tšekin vuorten hiihtokeskukset kehittävät toimintaansa

Suunnitteletko laskettelumatkaa Eurooppaan? Kokeile Tšekin vuorten tarjoamia vaihtoehtoja. Siellä hyvälaatuisille rinteille pääsee edulliseen hintaan.

Tälle kaudelle monet tšekkiläiset hiihtokeskukset ovat parantaneet ja laajentaneet palveluitaan sekä kehittäneet rinteitä ja reittejä.

Špindlerův Mlýnin uudet hissiliput

Kronošessa sijaitseva suosittu Špindlerův Mlýnin hiihtokeskus on kehittänyt hissilippujärjestelmäänsä. Kehityksen taustalla ovat olleet laskijoiden toiveet ja ehdotukset. Uudet käyttöönotetut hissiliput ovat palautuskelpoinen lippu (returnable pass), siirrettävä lippu vanhemmille (transferable parent pass), 10 päivän sesonkilippu (10 days of season) ja 15 päivän sesonkilippu (15 days of season).

Palautuskelpoinen lippu kuumimman sesongin aikana maksaa ostettaessa noin 31 euroa (850 korunaa). Jos lipun palauttaa kahden tunnin sisällä ostosta, hinnasta saa takaisin noin 10 euroa (280 korunaa). Neljän tunnin sisällä palautettaessa hinnasta saa takaisin noin 6 euroa (170 korunaa). Siirrettävä lippu vanhemmille on tarkoitettu perheitä varten. Lipusta hyötyvät vanhemmat, jotka haluavat vuorotella lasten vahtimisessa. Vanhemmille tarkoitettu lippu maksaa noin 33 euroa (900 korunaa). Alle 6-vuotiaat lapset laskevat keskuksessa ilmaiseksi. 10 ja 15 päivän sesonkilipuilla saa nimensä mukaisesti laskea 10 tai 15 päivää. Laskupäivien ei tarvitse olla peräkkäisiä päiviä. 10 päivän lippu maksaa noin 218 euroa (6000 korunaa) ja 15 päivän lippu noin 295 euroa (8100 korunaa).

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Šumava-vuorten uusi hissi

Laskettelukeskus Špičákin uusi hissi on miellyttävä yllätys Šumava-vuorten kävijöille. Rinne, johon uusi hissi rakennettiin, on musta rinne loivalla loppuosalla. Osa rinteestä on myös leveää ja loivaa. Kaiken lisäksi se on valaistu. Yhden päivän lippu aikuiselta maksaa Špičákissa noin 20 euroa (560 korunaa) ja perhelippu maksaa noin 42 euroa (1270 korunaa).

Viihdettä ja alennuksia Lipnon hiihtokeskuksessa

Šumava-vuorten toisella puolella sijaitseva Lipnon hiihtokeskus ei jää jälkeen kehityksessä. Lipno sitouttaa asiakkaansa Lipno Joker –nimisellä hissilipulla. Laskija saa kuudennen koko päivän lipun veloituksetta käyttäessään Lipno Jokeria. Päivälippu maksaa noin 22 euroa Lipnossa (600 korunaa). Toinen Lipnon uudistus on mahdollisuus ostaa hissiliput verkon kautta.

Lipnossa tapahtuu muutenkin paljon. Keskus on esimerkiksi kehittänyt paljon viihdykkeitä ja monipuolista tekemistä myös lapsille.

Määrin pisin rinne

Määrin maakunnassa sijaitseva Kouty nad Desnoun hiihtokeskus tarjoaa mukavaa ja turvallista mäenlaskua Jeseníky-vuorella. Tällä kaudella keskus avaa uuden helpon rinteen lapsiperheitä varten. Uudelle rinteelle pituutta kertyy yli kolme kilometriä ja korkeuseroa yli 500 metriä. Rinne on myös yksi Tšekin pisimmistä rinteistä.

Muut rinteet ovat korkeuseroltaan 100 metriä ja leveytensä ansiosta leveille käännöksille on paljon tilaa. Keskuksen vetonaula on ehdottomasti kuuden istuttava tuolihissi.

Lähde: Czech Tourism
Kuva: belboo via Compfight cc


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Tšekin vuorten hiihtokeskukset kehittävät toimintaansa Suunnitteletko laskettelumatkaa Eurooppaan? Kokeile Tšekin vuorten tarjoamia vaihtoehtoja. Siellä hyvälaatuisille rinteille pääsee edulliseen hintaan.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,25/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.