Kohteet, Lumimatkat, Vapaalasku, Yleinen

Hiihtolomia seikkailijoille – ennennäkemättömiin paikkoihin helikopterin kyydissä

Heliski-retkillä pääsee paikkoihin, joissa harva on aiemmin käynyt. Haastetta ja jännitystä tuo rinteiden saavuttamattomuus.

Kuusi kohdetta seikkailijoille. Näihin paikkoihin tehdään eri tasoisia heliski-retkiä, mutta hyvään laskettelukuntoon kannattaa pyrkiä ennen heliski-seikkailulle osallistumista. Kaikki retket ovat opastettuja ja retkeen kuuluu yleensä yhdestä kolmeen nousua päivässä.

Kangaamiut, Grönlanti

Luoteis-Grönlannissa, napapiirin tuntumassa sijaitsee inuiittikylä Kangaamiut, jonka suojissa odottavat jännittävät laskukokemukset. Pääset helikopterin kyydissä 2000 metrin korkeuteen, josta on useiden rinteiden verran lähes pystysuoraa laskettavaa aina merenrantaan asti.

Monashee-vuoret, Brittiläinen Kolumbia, Kanada

Monashee-vuoret tarjoaa jännitystä sitä kaipaavalle. Monasheessa sijaitsee yksi maailman haastavimmista ja suosituimmista helihiihto-alueista. Jyrkillä rinteillä lasketaan puiden lomassa. Reitti vaatii huomattavaa teknistä taitoa, joten se sopii vaikeusasteeltaan vain kokeneille laskijoille. Hiihtokeskuksista alueella sijaitsee esimerkiksi Revelstoke.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Cariboo-vuoret, Brittiläinen Kolumbia, Kanada

Cariboo on koko perheen laskettelukohde, joka tarjoaa kokeneille ja seikkailunhaluisille laskijoille mahdollisuutta heliskihin. Alue on tunnettu erityisesti runsaasta lumesta ja paksuista hangista. Muut perheenjäsenet voivat nauttia helikopteriretken aikana keskuksen muista rinteistä, jotka sopivat keskivertolaskijoille.

Chugach-vuoret, Alaska

Upeasta maastostaan maailmalla tunnettu Chugach tarjoaa hiihtomatkailijoille loivia rinteitä, valtavia jäätiköitä ja jyrkkiä vuorenrinteitä. Kokeneille laskijoille alueella on haastavia laskukokemuksia vaikuttavalla merinäköalalla.

Andit, Chile

Chilen Andeilla sijaitsee Etelä-Amerikan merkittävimmät laskettelukeskukset. Muun muassa Valle Nevado ja Portillo tarjoavat helikopteriretkiä kokeneille laskettelijoille. Eteläisen sijaintinsa vuoksi laskettelukausi Chilessä on kesä-heinäkuusta lokakuuhun.

Alpit, Italia ja Sveitsi

Heliski-retket ovat monissa maissa kiellettyjä, joten niitä on vaikea löytää Euroopasta. Italian ja Sveitsin rajalla sijaitsevassa Zermattissa retket kuitenkin onnistuvat. Euroopassa helikopterilaskettelulle löytyy huomattavasti vähemmän sallittua maastoa, kuin esimerkiksi Alaskassa.

Lähde ja kuva: momondo.fi


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtolomia seikkailijoille – ennennäkemättömiin paikkoihin helikopterin kyydissä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,25/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.