Ajankohtaista, Kohteet

La Tyrolienne – Maailman korkein köysirata

Alppien korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus Val Thorens rikkoo jälleen korkeusennätyksiä.

Nyt hurjapäisimmillä laskettelijoilla ja lumilautailijoilla on mahdollisuus päästä vauhdikkaasti Orellelta  Val Thorensiiin. Uusi maailman korkein La Tyrolienne –köysirata avattiin 17.2.2014.

Korkealla ja kovaa kotkan lailla liitäen

Uutta La Tyrolienne –köysirataa on luonnehdittu reitiksi taivaan läpi, jossa matkataan kotkan lailla liitäen. Lentävät kotkat tosin kiljuvat huomattavasti vähemmän kuin vauhdilla ilman halki liitävät ihmiset.

Matkaa La Tyroliennella ei turhaan sanota reitiksi taivaan läpi. Uusimman vetonaulan lähtöasema sijaitsee 3230 metrin korkeudessa Orellella ja matka päättyy 3000 metrin korkeuteen Val Thorensiin. La Tyrolienne –köysiratamatkan pituus on kokonaisuudessaan 1300 metriä ja reitti kulkee korkeimmillaan 250 metriä maanpinnan yläpuolella, joten varsin ilmavasta kyydistä on kyse. Aikaa liitoon kuluu alle kaksi minuuttia ja vauhti nousee huimimmillaan 105 kilometriin tunnissa.

Mainos
Mainos

La Tyroliennella matkustus ei ole halvimmasta päästä. Yhdestä kerrasta saa pulittaa 50 euroa, mutta kokemus on ehdottomasti korkean hinnan arvoinen. Alaikäraja La Tyrolienneen on 8 vuotta ja yläikäraja 88 vuotta. Painoraja köysiradalle on 120 kg.

Lähde: The Daily Telegraph
Kuva: C.Cattin – OT Val Thorens

> Lisätietoa La Tyrolienne -köysiradasta

Val Thorensin keskusesittely Lumipallossa


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
La Tyrolienne – Maailman korkein köysirata
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.