Hyppää sisältöön

Kysely: Laskulomilla lasketaan eikä bailata

Lumipallo.fin ja Hotels.comin tekemän kyselyn mukaan hiihtokeskuksiin lähdetään nauttimaan laskettelusta eikä esimerkiksi bailaamisesta.

Laskettelukeskukset tarjoavat hyvän vaihtoehdon rantalomakohteille.

Suomalaisia ajaa hiihtokeskuksiin hyvät rinteet ja mahdollisuus rentoutua

Kolme suomalaisten laskulomalla tärkeimmäksi arvostamaa asiaa ovat hyvät rinteet (67 % vastaajista), rentoutuminen (55 %), kun taas yhteinen aika ystävien tai perheen kanssa on kolmanneksi (51 %) merkittävintä.

Suomalaisten mielestä keskuksista on löydyttävä hyvät peruspalvelut sekä paikan on oltava hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lisäksi 64 % majoittuu mieluiten laskulomallaan mökkiin. Myös majoitusten toivottiin olevan edullisia ja lähellä hissejä sekä muita palveluita.

Hiihtokeskuksiin ei lähdetä juhlimaan

Laskettelulomilla suomalaiset jättävät juhlinnan ja irrottelun taka-alalle. Hiihtokeskukset ovat ilmeisesti erinomaisia kohteita yhdessäoloon ja raittiista ulkoilmasta nauttimiseen.

Laskeminen vie vastausten mukaan lähes kaiken energian, joten laskukansa kertoi suuntaavansa mielellään hiihtokeskuksien kylpylöihin.

Suomalaisten mielestä mäessä tulee noudattaa yhteisiä pelisääntöjä

Hiihtokansaa ärsytti kyselun mukaan huono käytös rinteissä. Piittaamattomat kanssalaskijat, hissijonoissa etuilu sekä humalaiset laskijat saavat kyselyyn vastanneiden sapen kiehumaan.

Suurin osa vastaajista ei osannut kohdentaa, missä maassa käyttäydytään rinteissä parhaiten. Vastaajien mukaan käytöstavat eivät ole maakohtaisia. Kolmannes suomalaisista arvosti kotimaansa hiihtokulttuuria ja käytöstapoja eniten, muut äänet jakautuivat tasaisesti ympäri maailmaa.

Hotels.comin ja Lumipallon hiihtokyselyyn vastasi 1703 suomalaista ja se järjestettiin 20.1.2014 – 3.2.2014.

Katso Lumipallon vuoden 2014 lukijakyselyn tulokset (PDF)

Lähde: Suuri hiihtomatkailukysely 2014
Kuva: Andre Charland via Compfight cc