Hyppää sisältöön

Ruka avasi laskukauden

Mäkeen pääsi Rukalla jo perjantaista 17.10.2014 kello 9.30 alkaen.

Tänä vuonna syyslomalaisille tarjoutui laskettelumahdollisuus Rukan ehdittyä avaamaan rinteensä jo lokakuun puolivälissä. Saaruan automaattiset lumitykit tuottivat pakkasten myötä aikaisen kauden avauksen mahdollistavaa tekolunta. Luonnonluntakin Rukalla oli kauden avauksessa jo noin lunta 10 senttiä.

Tulevan laskukauden pituus Rukalla on 206 päivää

Varhaisen rinnekauden avaamisen mahdollistaa Rukan sijainti kaukana merestä, kuivan itäisen ilmanalan vyöhykkeellä, jonne tähän vuodenaikaan puhaltavat kylmät ilmavirtaukset. Luontoa autetaan modernilla teknologialla sekä vuosien aikana kertyneellä tietotaidolla.

Vuodenaikaan nähden Saarua on todella hyvässä kunnossa. Rinnekauden avaus lokakuun puolessa välissä tarkoittaa, että tulevalla kaudella Rukalla lasketaan 206 päivää. Rukan rinnekausi jatkuu aina 10.5.2015 saakka.

– Viikonlopun aikana saamme Saaruan lisäksi myös Kuru-rinteen avattua. Tavoitteenamme on, että viikon kuluttua meillä on neljä rinnettä laskettavana. Lumetusta jatketaan siten, että kaikki rinteet ovat avoinna joulusesongin alkaessa, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Rukan rinteet ovat avoinna joka päivä klo 9.30 – 19.30.

Rukan uusi Ski Bistro avataan jouluksi 

Rukan rinteisiin suuntaavia laskijoita palvelemaan avataan uusi Ski Bistro 19.12.2014. Vuonna 2011 palaneen alkuperäisen Ski Bistro -rinneravintolan tilalle rakennetun uuden ravintolan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti.

Uusi Ski Bistro on nykymittapuulla iso rinneravintola, jossa on terassi mukaan lukien kokonaiset 600 asiakaspaikkaa (250+350). Se on suunniteltu palvelemaan erityisesti ravintolan vierellä olevien lastenrinteiden kävijöitä. Rukan muissakin ravintoloissa on tehty uudistuksia. Esimerkiksi ravintola Pistettä on muokattu siten, että se palvelee paremmin live-esiintymisten pitopaikkana, Parviainen jatkaa.

Varsinaisesti Rukan talvikauden avajaisia vietetään 7.-9.11.2014. Alkukaudesta mielenkiintoista ohjelmaa Rukalla tarjoaa esimerkiksi joulukuun 12.-14. päivä laskettavat FIS Freestyle Ski World Cup Opening 2014 eli kumparelaskun maailmancup-kauden avauskisat.

Lähde ja kuva: Ruka / Mandel Consulting

Lisätietoa aiheesta:
Tutustu Rukan hiihtokeskusesittelyyn
Laskukausi käynnistyy Iso-Syötteellä