Ajankohtaista, Hiihtokeskukset

Keski-Suomen hyvä talvi houkuttaa väkeä Hiihtokeskus Riihivuoreen

Puuterilumi ja pikkupakkanen ovat hemmotelleet laskettelijoita tänä vuonna. Tämä on näkynyt myös Hiihtokeskus Riihivuoren rinteillä Keski-Suomessa, jossa kävijämäärät ovat kaksinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna. Hiihtolomaviikoille on luvassa huippukuntoisia rinteitä ja latuja.

– Vihdoinkin tuli normaalitalvi ja ihmiset ovat lähteneet innostuneina laskettelemaan. Keski-Suomessa on ihan superhyvä talvi, vaikka etelämpänä on ollut aika märkää. Alkutalven kävijämäärät ovat toissavuotisella tasolla eli kaksinkertaiset viime vuoteen verrattuna. Odotamme kyllä erittäin hyvää talvea, sanoo toimitusjohtaja Janne Andersin Hiihtokeskus Riihivuori Oy:stä.

Riihivuoressa ei ole pahemmin näkynyt edes Venäjän taloustilanne. Syksyllä tehtyihin varauksiin ei ole tullut peruutuksia, mutta uusia varauksia Venäjältä ei kuitenkaan ole juuri tullut.

– Venäläisturistien varsinainen sesonkiaika on vuodenvaihteessa, mutta Pietarin seudun junioralppilaskijat käyvät täällä leireillä pitkin kautta. Heidän määränsä on tänä talvena jopa kasvanut, Andersin sanoo.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vaikka laskettelijoita on Riihivuoressa riittänyt rinteiden avaamisesta lähtien, mukaan mahtuu hyvin.

– Riihivuoressa on sekä rinnepintaa että hissikapasiteettia, majoitustilaakin vielä löytyy hiihtolomille. Kaikki yhdeksän rinnettä ja viisi hissiä ovat auki ja lunta on rinteissä hyvin. Profiileita on parannettu ja rinteitä levennetty. Aloittelijoille löytyy tosi helppoja ja eksperteille ihan parasta rinnettä, joissa on tasainen hyvä profiili. Uusi lähtölava tuntuu olevan junnujen suosiossa, Andersin kertoo.

Hiihtämään jäälle tai mäkiselle harjulle

Riihivuoren läheisyydestä löytyy myös upeat maastohiihtoladut. Suoraan itärinteiltä pääsee Päijänteen jäälle, jossa on erimittaisia latuja parin kilometrin lenkistä aina useamman kymmenen kilometrin maratonmatkoihin. Taukopaikka löytyy Sudensaarten laavulta. Mäkisempiä maastoja kaipaaville haasteita tarjoaa Muuramenharju, jossa on 2,5 ja 5,1 kilometrin valaistut ladut sekä 10,1 kilometrin valaisematon latu.

Hiihtolomalaisille on luvassa monenmoista aktiviteettia, kuten monojumppaa, hiihtovälineiden testipäiviä, lasten Werneri-hiihtokouluja, parkkikauden avajaiset ja viihdettä Kahjobaarissa. 8.–9. lomaviikkojen välissä starttaa myös Suomi Slalom monen vuoden tauon jälkeen. Kolmena viikonloppuna järjestettäviin koko perheen tapahtumiin voi tulla kilvoittelemaan leikkimielisesti, vaikka viitosrinteen uusi lähtölava tarjoaa haastavuutta kokeneemmallekin laskijalle. Ystävänpäivänä Riihivuoressa vietetään yhteistyökumppani Keskimaan 100-vuotisjuhlia ja rinneriehaa, jolloin asiakasomistajille on tarjolla etuhintaiset hissiliput ja välinevuokrat.

Lähde: Hiihtokeskus Riihivuori
Kuva: Hannu Rainamo

Tutustu Riihivuoren hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa


Avainsanat:
Arvostele artikkeli:
Keski-Suomen hyvä talvi houkuttaa väkeä Hiihtokeskus Riihivuoreen
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.