Riihivuori - hiihtokeskus
 • Riihivuori street
  Riihivuori reilit
  Riihivuori Freepark
  Riihivuori laskettelu
  Riihivuori laskettelurinne
 • Riihivuori laskettelija
  Riihivuori rinteet
  Riihivuori ravintola
  Riihivuori laskettelu
  Riihivuori Tuomas
 • Riihivuori maisemat rinne
  Riihivuori lumilautailu
  Riihivuori laskettelukeskus
  Riihivuori rinteet
  Riihivuori vuokraamo
 • Riihivuori Riihikelo
  Riihivuori ravintola Riihikelo
  Riihivuori after ski

Riihivuori – Komeasta Riihikelosta pääsee taas viettävään mäkeen

Vuonna 1982 aloittanut ja kaudelle 2019/2020 uudelleen parin vuoden tauon jälkeen avattu Riihivuori sijaitsee Muuramessa, 20 kilometrin päässä Jyväskylästä. Hiihtokeskuksen palvelut sijaitsevat poikkeuksellisesti hissien yläasemalla, joten Päijänteen maisemista saattaa nauttia vaikka rinneravintolan terassilta.

Riihivuoren palveluiden ja majoituksen sijainti hiihtoalueen huipulla tekevät laskettelukeskuksesta ilahduttavan persoonallisen jo ennen ensimmäistäkään laskua. Oman lisänsä tunnelmaan tuovat monissa paikoissa rakennusmateriaalina käytetty kelohonka, joka saa alueen ilmeen muistuttamaan paikoitellen hauskasti Coloradon Kalliovuorista.

Helppoa ja haastavaa laskettavaa

Rinteiden puolella laskettavaa löytyi mukavasti sekä aloittelijoille että taitaville aktiivilaskijoille. Suomalaisille hiihtokeskuksille hieman poikkeuksellisesti harrastajatasoisille parhaiten soveltuvat punaiset rinteet olivat alueen tarjonnassa selkeästi vähemmistönä loivien ja viettävien laskujen joukossa.

Keskuksessa oli yhteensä yhdeksän rinnettä, jotka ovat kaikki valaistuja. Rinteiden korkeusero on parhaimmillaan 120 metriä ja pisin rinteistä yltää 800 metriin. Rinnealueella laskijoita palvelee kolme ankkurihissiä ja yksi sompahissi. Näiden lisäksi lastenrinteessä on ilmainen naruhissi.

Uusitut itärinteet lapsille ja aloittelijoille

Lastenmaa löytyy aivan hiihtokeskuksen palveluiden keskeltä ja hissien yläaseman tuntumasta. Helppo alue tarjoilee ilmaisen naruhissin lisäksi perheen pienimmille yhden helpon laskettelurinteen ja pulkkamäen. Lastenmaan hyvä sijainti mahdollistaa vanhemmille lumileikkien valvomisen aivan läheltä– vaikka keskuksen muiden palveluiden ääreltä. Itärinteet avataan uudistuneena kaudelle 2019/2020. Uutta on somparinteet nro 10-11 (1 sompahissi).

Helppo laskumaasto jatkuu Riihivuoren loivilla ja leveillä itärinteillä. Helpot laskut sopivat hyvin aloittelijoille, mutta kokeneemmat laskijat kääntävät suksensa nopeasti jyrkempien pohjoisrinteiden suuntaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pohjoisrinteissä jyrkkää laskumaastoa

Riihivuoren rinnetarjonta hyppää lähes kokonaan punaisen vaikeusasteen ohitse, mutta viettäviä mustia laskuja on hiihtokeskuksessa toisaalta mukavasti. Pohjoisrinteiden jyrkkiin laskuihin saa jo tuntuvasti vauhtia ja taitava laskija jaksaa lasketella kaksi mustaa rinnettä läpi useampaankin kertaan. Pohjoisrinteet eivät ole auki vielä kaudella 2019/2020.

Erikoisuuksia alueella ovat aktiivilaskijan reisilihaksia koetteleva Mikko Ronkaisen kumpareikko sekä kaksi kilparinnettä ratalaskijoille. Kisarinteisiin saa jo sen verran tuntuvat vauhdit, että aluetta reunustavat monin paikoin oranssit turvaverkot.

Arvostetut snow parkit

Lumilautailijoille ja muille temppulaskijoille Riihivuoressa on hyvämaineinen parkki ja aloittelijoille erillinen junnuparkki. Isosta parkkirinteestä löytyy metallireilejä, pressejä ja hyppyreitä. Uusia temppuja on turvallista treenata pehmeään BigAirBagiin laskeutuvassa hyppyrissä.

Junnuparkki tai Danske Bank Freepark on rakennettu paikaksi, jossa pienet lapset voivat tutustua parkkilaskemiseen turvallisessa ympäristössä. Parkista löytyy toimivat ministreet, minikumpareet ja mini-krossirata. Uuden harrastuksen oppimista saattaa vauhdittaa entisestään Riihivuoren omilla hiihtokouluilla.

Laskijan palvelut näköalapaikalla

Riihivuoren palvelut sijaitsevat poikkeuksellisesti aivan laskettelukeskuksen huipulla ja hissien yläaseman tuntumassa. Tämä tarkoittaa upeita näköaloja Päijänteen suuntaan laskettelun lomassa. Näköalapaikalta löytyvät kaikki laskijan peruspalvelut, kuten välinevuokraamo ja -myymälä, sekä tunnelmallinen rinneravintola Riihikelo.

Vuokraamossa vahvimmin edustettuina ovat Atomicin ja Burtonin tuotteet ja valikoimassa on suksien ja lumilautojen ohella myös lumikenkiä, pulkkia ja liukureita. Rinneravintola Riihikelo tarjoilee kaikkea oluesta purilaisiin ja á la carte –annoksiin tunnelmallisessa miljöössä ja komeissa maisemissa. Omien eväiden nauttimiseen huipulla on myös kota ja nuotiopaikka.

Mökkimajoitusta ja toimiva asuntovaunualue

Riihivuoressa lasketteleva pystyy majoittumaan mökeissä tai Vuorikelon hotellirakennuksessa. Hiihtokeskuksen mökkikylä sijaitsee muiden palveluiden tuntumassa vuoren huipulla ja majoittujalle on tarjolla paljon eri kokoisia vaihtoehtoja. Nälän yllättäessä ravintola Riihikelo on tarjoillut pienellä lisäkustannuksella aterioita myös suoraan mökkeihin.

Karavaanarit löytävät hiihtokeskuksesta toimivan caravan-alueen aivan rinteiden tuntumasta. Palveluihin kuuluvat mm. huoltotilat, sauna, grillikatos sekä tilava 60 hengen kota.

Hotellimajoitusta Riihivuoressa tai Jyväskylässä

Toinen suosittu vaihtoehto on yöpyä vuonna 2012 valmistuneessa kelohonkaisessa Hotelli Vuorikelossa. Uudessa ja tunnelmallisessa Hotelli Vuorikelossa on kaikki peruspalvelut langattomasta verkkoyhteydestä isoihin televisioihin ja iltaisin mahdollisuus myös saunomiseen.

Jyväskylän kaupunki hotelleineen ja palveluineen sijaitsevat sekin vain vartin ajomatkan päässä. Jyväskylän suurimmilla hotelleilla on ollut majoittumisen yhteydessä Riihivuoreen laskettelupaketteja alennetuin hinnoin. Myös kylpyläloman yhdistäminen lasketteluun onnistuu Jyväskylän palveluita hyödyntäen.

Monipuolinen Riihivuori

Muuramen Riihivuori tarjosi hyvää laskettavaa sekä taitaville aktiivilaskijoille että loivissa rinteissä harjoitteleville aloittelijoille. Hiihtokeskus kilpaili laskijoista todella kovassa seurassa läheisten Himoksen, Laajiksen ja Häkärinteiden kanssa ja erottui edukseen etenkin viettävillä rinteillään. Ruuhkattomasta hiihtokeskuksesta löytyi myös arvostettu parkki ja huipulla sijaitsevat palvelut olivat miellyttävä erikoisuus.

Jyväskylä on keskuksesta vain kahdenkymmenen kilometrin päässä ja Tampereelta on paikalle 130 kilometrin ajomatka. Pääkaupunkiseudulta ja Turusta matkaa kertyy jo yli 250 kilometriä. Jyväskylän paikallisbussit vievät Riihivuoren lähelle, mutta eivät valitettavasti aivan perille asti.

Hiihtokeskuksen toiminta päättyi kaudelle 2016/2017 konkurssin vuoksi, mutta laskukansan iloksi Riihivuorelle on saatu uusi yrittäjä alkaen kaudesta 2019/2020.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Plussat

 • Hienot ja uudistetut rinteet niin tykitykseen kuin aloittelijallekin
 • Tyylikäs ravintola Riihikelo vuokraamotiloineen yläasemalla
 • Panostus niin parkkiin kuin ratalaskuunkin

Miinukset

 • Rinteitä kaipaisi lisää pidempään visiittiin
 • Vauhdikkaan afterskin ystäville vain satunnaista tarjontaa
 • Kausi on joskus päättynyt ennen lumen sulamista