Kesälajit, Kohteet, Lappi, Muut aktiviteetit

Lyngenin alueelle uusi retkeilyreittiopas

Lyngenin mahtavat ulkoilumahdollisuudet avautuvat yhä helpommin uuden oppaan myötä.

Pohjois-Norjassa Jäämeren rannalla sijaitseva Lyngenfjord on tuttua seutua myös suomalaisille. Noin 50 kilometrin päässä Kilpisjärveltä sijaitseva alue tarjoaa erinomaiset puitteet monipuoliseen harrastamiseen.

Uusi opas johdattaa seudun parhaille retkeilyreiteille

Lyngenfjordin seudun uudesta retkeilyreittioppasta löytyvät reittiselostukset ja kartat Lyngenin, Storfjordin ja Kåfjordin parhaille päiväretkireiteille. Sen avulla on helppo löytää alueen retkeilymahdollisuuksien helmet.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Esittelemme oppaassa 25 helposti saavutettavaa päiväretkeilyyn soveltuvaa reittiä seudulta. Täällä on jokaiselle jotakin, kertoo Visit Lyngenfjordin toimitusjohtaja Georg Sichelschmidt.

Opas esittelee alueelta eri vaikeustason reittejä. Oppaan jokaisessa reittikuvauksessa on mukana kartan lisäksi myös reitin korkeusprofiili ja kuvia reitiltä. Useimmat reitit on merkitty maastoon norjalaisen standardin mukaisesti.

Mukana oppaassa on vuorille nousevia näköalareittejä, laaksoissa kulkevia reittejä, historiallisia kohteita sekä myös reitti Kåfjordista Suomen korkeimmalle tunturille Haltille. Esiteltyä oppaassa tulevat myös esimerkiksi Kolmen valtakunnan rajapyykki, Steindalsbreenin jäätikön juuren nouseva reitti, upea Lyngstuva Lyngenin kärjessä ja huikaiseva Gorsabruan reitti Kåfjorddalenissa.

Oppaasta on tehty sekä norjan- ja englanninkieliset että suomen- ja saksankieliset versiot.

– Seutu on täynnä hienoja retkeilymahdollisuuksia, ja olemme pistäneet merkille tällaisen oppaan kysynnän. Reiteistä ei ole aikaisemmin ollut tarjolla tietoa suomeksi, kertovat toimitusjohtaja Sichelschmidt ja projektipäällikkö Tapio Lepikkö.

Oppaan kokonaispainos on 15 000 kappaletta. Opasta on saatavilla Visit Lyngenfjordin matkailuinfoista ja myös monista muista paikoista seudulla. Oppaan voi myös ladata ja tulostaa internetistä.

Visit Lyngenfjord on Lyngenfjordin ja Lyngenin alppien alueen luontomatkailun markkinointiyhtiö, jonka tavoitteena on edistää alueen matkailua ja tarjota matkailuneuvontaa sekä netissä että alueen matkailuinfoissa. Seuraavaksi alueen kuntien kanssa on tarkoitus kehittää lisää reitistöjä ja luontomatkailun palveluvarustusta.

> Lataa ja tulosta Lyngenfjordin seudun retkeilyreittiopas 

> Tutustu tarkemmin alueen aktiviteetteihin, majoitukseen ja ohjelmapalveluihin

Lähde: www.visit-lyngenfjord.com
Kuvat: Kåfjord Kommune, Georg Sichelschmidt / www.visit-lyngenfjord.com


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Lyngenin alueelle uusi retkeilyreittiopas
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,40/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.