Hyppää sisältöön

Telttailu ja leirintäalueet – kolme vinkkiä Euroopan kohteisiin

Kiertolaiselämä ja telttailu houkuttelee yhä useampaa kesämatkailijaa Euroopassa.

Nettimatkatoimisto ebookersin mukaan perinteinen telttailu leirintäalueella on taas muodissa.

Joustavaa lomailua muodikkaasti telttaillen

Kesän vilkkaimpina lomakuukausina heinä- ja elokuussa majoitus on hyvä varmistaa ja varata ennekkoon usein jopa kuukausia ennen matkaa, tämä koskee erityisesti Etelä-Euroopan mertenrantakohteisiin matkustettaessa. Leirintäalueelta telttapaikka kuitenkin yleensä löytyy myös kuuminpaan sesonkiaikaa ilman ennakkovarausta.

– Telttailussa houkuttelee sen edullisuus ja vapaus kierrellä ilman huolellista ennakkosuunnittelua. Erityisesti kesän äkkilähtöjä kyttääville telttailu leirintäalueella on houkutteleva vaihtoehto, kertoo ebookersin markkinointipäällikkö Leif  Neuvonen

Paikoitellen leirintäalueet sijaitsevat erittäin kauniiden luonnonpaikkojen läheisyydessä. Mukavimmat leirintäalueet sijaitsevat kuitenkin usein asutuskeskusten ulkopuolella, joten oma tai vuokra-auto on lähes välttämättömyys. Matkailijan on hyvä tiedostaa, että Euroopassa auton vuokraus on usein huomattavasti halvempaa kuin Suomessa ja parinkymmenen euron vuorokausihinta on siten sangen kannattava sijoitus.

– Auto sopii telttailuun, koska se mahdollistaa vapaan kiertelyn ja toimii turvallisena säilytyspaikkana varusteille,  jatkaa Neuvonen.

Perinteisten leirintäalueiden rinnalle ympäri Eurooppaa on viime vuosina noussut hotellielämän luksusta retkeilyn ideaan yhdisteleviä korkean palvelutason glamping leirintäalueita.

Kolme leirintäaluetta Euroopassa

Tutustu Ebookersin suosituksiin kivoista telttailukohteista Euroopassa.

1. Tartaruga, Zante, Kreikka

Joonianmerellä sijaitseva Zante on Jooniansaarten saariryhmän suurin ja kaunein saari. Saaren etelärannan oliivilehdossa sijaitseva Tartaruga-leirintäalueen varjoisat ja meren välittömässä läheisyydessä olevat telttapaikat ovat oivallinen tukikohta. Esimerkiksi päiväreissu Salakuljettajien poukaman kauniille rannalle tai kilpikonnabongaukseen on varma voittaja mielenpainuvaa lomakokemusta etsivällä.

2. Milin Kerhé, Bretagne, Ranska

Trieux-joen penkereille levittäytyvä Milin Kerhé on maalaisidylliä hakevan paratiisi. Lohia kuhisevan joenrannan vanhojen vesimyllyjen muodostamat kiviterassit ovat täydellisiä piknik-paikkoja, Bretagnen vehreä ja kumpuileva maasto on kuin tehty maastopyöräilylle ja lähiseudun pienet kylät ovat lumoavia. Leirintäalueen illassa istuskellaan nuotiolla aktiivisen päivän ramaisemina.

3. Agricampeggio Sant’Ignazio, Toscana, Italia

Taddeuccin perheen maatilaleirintäalue sijaitsee kivenheiton päässä Toscanan rannikon parhaista hiekkarannoista, mutta siitä ei tahdo löytyä mainintaa edes TripAdvisorissa. Vihreä ja vehreä maaseudun verkkainen tunnelma, paikka on todella puhdas, tavallinen ja aito. Paikka sijaitsee kivan pyöräilymatkan päässä kilometreittäin vesirajaa myötäilevästä Rimiglianon mäntymetsästä, jonka kätköistä löytyy Italian paras reggaebaari.

Lähde: ebookers
Kuvat: mypubliclands via Compfight cc, mypubliclands via Compfight cc

Tiedätkö kivan leirintäalueen Euroopasta? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!