Ajankohtaista, Alppihiihto

Marcus Sandell keskeyttää kautensa – ura jatkuu ainakin 2022 olympialaisiin asti

Sandell keskittyy lähikuukaudet selkänsä kuntouttamiseen

Suomen alppimaajoukkueen ykköslaskija Marcus Sandell on kamppaillut selkävaivojen kanssa jo pitkään. Tämän kauden maailmancupin suurpujottelun avauksessa Itävallan Söldenissä ensimmäisen kierroksen seitsemänneksi nopein Sandell ei ole pystynyt laskemaan avauskilpailun jälkeen täysipainoisesti selkävaivojensa takia, ja on päättänyt keskittyä nyt selkänsä kuntouttamiseen. Päätös mahdollisesta operaatiosta tehdään myöhemmin tässä kuussa.

Alla Marcus Sandellin avoin kirje yhteistyökumppaneille ja medialle.

Hei,

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kuten moni teistä jo tietää, olen syksystä 2013 lähtien taistellut selän välilevypullistumien kanssa. Selän ongelmat ovat edellisinä vuosina vaikuttaneet kisoihin ja harjoitteluun, mutta olen kuitenkin pystynyt suurpujottelussa kisaamaan maailman huipulla. Olemme lääkäreiden ja valmentajien kanssa seuranneet selkäni tilannetta tarkasti, ja olen valitettavasti joutunut urani jatkon kannalta tekemään vaikean päätöksen. Minun täytyy keskeyttää tämä kausi ja keskittyä lähikuukausien aikana selkäni kuntouttamiseen lääkäreiden avustuksella.

Olen edelleenkin hyvänä päivänä nopea, kuten Söldenissä osoitin, ja siksi tämä päätös on erityisen vaikea. Valitettavasti en ole Söldenin jälkeen voinut laskea yhtäkään normaalia harjoituslaskua. Olemme lääkäreiden, valmentajien ja fysiikkatiimini kanssa kokeilleet kaikki mahdolliset keinot saada selkäni laskukuntoon mm. erilaisilla hoitotavoilla, erilaisilla hoitolaitteilla ja lukemattomilla injektioilla kuukausittain Münchenissä kansainvälisesti tunnetun urheilulääkärin Dr.Müller-Wohlfahrtin luona. Valitettavasti mikään näistä ei helpota tai ratkaise tilannetta.

Tavoitteeni on taistella maailmancupissa suurpujottelucupin voitosta sekä arvokisoissa mitaleista, ja olen urani aikana todistanut, että tämä on mahdollista. Se tosin vaatii, että olen 100% kunnossa, jotta voin kehittyä päivittäisissä harjoitteluissa ja kisata mahdollisimman tehokkaasti. Tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta saavuttaa tavoitettani, eikä myöskään tulevaisuudessa, jos en nyt löydä lääkäreiden kanssa parasta mahdollista toimenpidettä selkäni kuntoon saamiseksi.

Selässäni on välilevypullistumia L1/L2 -, L2/L3 -, L4/L5 – ja L5/S1 -väleissä sekä luunmuutoksia L4- ja L5- nikamissa. Tämä tietenkin kuulostaa rajulta, mutta lääkärit näkevät, että mahdollisuuteni kuntoutua ovat hyvät. Haluan vielä jatkaa uraani ainakin vuoden 2022 olympialaisiin asti ja tulen tekemään kaikkeni, niin kuin tähänkin asti, jotta voisin saavuttaa tavoitteeni.

Lähitavoitteeni on palata mahdollisimman vahvana ensi kaudella ja taistella mitaleista vuoden 2018 olympialaisissa. Tämä on ainut ja paras ratkaisu, ja haluan antaa itselleni mahdollisuuden saavuttaa potentiaalini. En malta odottaa, että pääsen harjoittelemaan ja taistelemaan voitoista ilman rajoitteita ja kipuja!

Terveisin,
Marcus


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Marcus Sandell keskeyttää kautensa – ura jatkuu ainakin 2022 olympialaisiin asti
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...