Ajankohtaista, Hiihtokeskukset

Rukan gondoli avattiin asiakaskäyttöön

Rukan hiihtokeskuksen rakennusprojekteista merkittävin, maisemagondoli Village-2-Valley avattiin perjantaina 16. marraskuuta asiakaskäyttöön.

Tunturin ylittävä sekä länsi- ja itäkylät yhdistävä hissiyhteys mahdollistaa uusia asioita hiihtokeskuksessa niin laskijoille, jalankulkijoille kuin pyöräilijöille.

Juuri Rukan kyläkeskusten väliseen liikkumiseen uusi gondoli vastaa merkittävästi. Aikaisemmin Vuosselin puolella majoittujien on täytynyt kulkea jollain välineellä teitä pitkin etupuolen palveluiden äärelle, kuten SkiBussilla, autolla tai taksilla. Täysin päästötön, tuuli- ja vesivoimalla toimiva maisemagondoli mahdollistaa autottoman liikkumisen ja luontoelämykset myös ei-laskeville asiakkaille ympäri vuoden.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Nyt Länsi-Rukan kävelykylän ja rakentuvan Ruka Valleyn väliä voi kulkea gondolilla jalkaisin, pyörätuolin tai lastenkärryjen kera ja esimerkiksi kaupassa voi käydä jalan tai perheen kanssa iltaa viettämässä ravintolassa. Länsikylän palvelut tulevat siten lähemmäksi itäpuolella majoittuvia, mikä on iso uusi kehitysaskel kokonaisvaltaiseen asiakaskokemukseen alueella, Rukakeskuksen rinne-elämyksen kehittämisestä vastaava Otto Lintunen kertoo.

Gondoli pyörii aluksi rinteiden aukioloajan mukaan, mutta joulusta lähtien se tulee pyörimään iltaisin aina kello 23:00 saakka.

– Se on merkittävä muutos liikkumista ajatellen. Ja kun kyseessä on Suomen korkein gondoli, niin esimerkiksi iltaisin voi käydä katsomassa pimeneviä kaamosmaisemia tai vaikka revontulia rinnevalojen pimennyttyä, Lintunen suunnittelee.

– Lasketteleville asiakkaille suurin hyöty on se, että Rukan kylästä pääsee nyt vaivatta yhdellä istumalla, alle 7 minuutissa Vuosselin ja Family Parkin helppojen rinteiden ääreen. Tämä helpottaa erityisesti perheiden ja kansainvälisten asiakkaiden autottoman loman toteutumista.

Gondoli kuljettaa parhaimmillaan 6,6, metrin sekuntivauhtia Saaruan huipun yli ja takaisin, pysähtyen myös Saaruan huipulla. Ruka Valley –kyläkeskittymään on jo rakenteilla uusi Ski-Inn Hotelli RukaValley ja valmista pitäisi olla jouluksi 2019.

Rukan rinteet ja hissit ovat avoinna päivittäin klo 9:30 – 19:00. Perjantaisin lasketaan lisäksi yömäki klo 23 saakka 7.12.2018 – 19.4.2019 välisenä aikana.

Katso videolta miten Rukan uudistukset rakentuivat

Lähde ja kuvat: Rukakeskus-konserni


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Rukan gondoli avattiin asiakaskäyttöön
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 6 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.