Muut aktiviteetit, Ravintolat & Baarit, Yleinen

Itävallan after ski -musiikkiklassikot

Alppien parhaana after ski -maana pidetään Itävaltaa, eikä syyttä! Katso lista parhaista klassikkobiiseistä after skin saralta.

Seuraavilla klassikoilla nostat tunnelman kattoon olit sitten paikan päällä Alpeilla tai vasta virittelemässä tunnelmaa loman pohjustukseksi kotona.

1. Hey, wir wollen die Eisbären sehen

Itävallan tunnetuimpiin kuuluva after ski -biisien klassikko on tunnettu kappale saksankielisessä maailmassa urheilutapahtumien yhteydessä. Tiuhaan soiva kappale on nimittäin myös berliiniläisen Eisbären Berlin -jääkiekkojoukkueen  tunnelman kattoon nostattava kannatuslaulu. Alunperin vuonna 2006 julkaistu kappale on saksalaisen Sound Convoy -yhtyeen tuotantoa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. So a schöner Tag (Fliegerlied)

Klassikko on myös tämäkin biisi. Ja niin kuin moni muu klassikko Itävallan after skissä, kappale on nimeltä tuntematon isolla yleisölle siihen saakka, kunnes se alkaa kuulua laskupäivän jälkeen baarin kaiuttimista – jonka jälkeen iso osa asiakkaista hoilottaa sitä mukana. Alunperin lastenlauluksi tarkoitettu teos on julkaistu vuonna 2005, tekijänä saksalainen taiteilijanimeä DONIKKL käyttävä tuottaja.

3. Anton aus Tirol

Tirolin Anton on after ski -biisien klassikkojen klassikko jos joku. Korvamatomaisen mieleenpainuva poljento on takuulla tuttu kaikille alppi-afterin ystäville. Antonin avulla saksankielisen musiikkimaailman tietoisuuteen vuonna 1994 lähes yhdessä yössä noussut DJ Ötzi on tunnettu myös monista muista mieleenpainuvista after ski -kappaleista.

4. Johnny Däpp

Aurinkoisesta Mallorcasta Johnny Däpp -laulussa unelmoiva DJ Lorenz Büffell on erittäin tunnettu tekijä myös after skin yhteydessä. 25-miljoonaa näyttökertaa Youtubessa kerännyt laulu on soinut tiuhaan myös monien Alppien after ski baarien soittolistoilla julkaisustaan 2016 alkaen.

5. Take me home

Alunperin vuonna 1971 yhdysvaltalaisen John Denverin levyttämä Take me home oli yksi aikakautensa myydyimmän artistin suosituimmista kappaleista. Uuden elon se on saanut 2000-luvulla Alppien after ski -paikoissa, joissa se on soinut päivitettynä versiona.

6. We No Speak Americano

Klassikkostatus on usein monien asioiden yhteensattuma, mainiona esimerkkinä We No Speak Americano, joka julkaisunsa jälkeen on jatkanut vuodesta toiseen  after ski -paikkojen soittolistoilla. Alunperin 2010 julkaistu kappale on australialaista tuotantoa, esittäjinä Yolanda Be cool & DCUP.

7. Hey Baby (Uhh Ahh)

DJ Ötzi on yksi tunnetuimmista nimistä after ski -musiikin saralla. Taiteilijanimen taakse kätkeytyy tirolilainen Gerhard Friedle, jonka kansainvälisesti tunnetuimpiin tuotoksiin kuuluu Hey Baby (Uhh Ahh) -niminen teos vuodelta 2001. Kappale oli maailmanlaajuinen hitti julkaisuvuonnaan ja on sen jälkeen jäänyt ilahduttamaan kaikkia after skin ystäviä.

8. Das rote Pferd

Markus Beckerin punaisesta hevosesta kertova renkutus on erittäin soitettu kappale after skin yhteydessä ympäri Alppeja. Mieleenpainuva – ja vauhtia keräävä – kertosäe saa kerrasta toiseen mukana olijat laulamaan ja hirnumaan mukana. Kappale on vuodelta 2007, nähtäväksi jää soiko se muiden klassikkojen tapaan vielä vuosikymmentenkin päästä tässä yhteydessä.

9. Blah Blah Blah

After ski -musiikin toista puolta edustaa puolestaan hollantilaisen Armin van Buurenin Blah Blah Blah – erittäin helposti mieleen painuva sanoitus ja tunnelman sekunneissa kattoon nostattava poljento. Perinteisen saksankielisen iskelmä- ja huumorimusiikin lisäksi Alppien after ski paikat soittavat usein eurooppalaista elektronista musiikkia, josta tämä kappale on erittäin suosittu esimerkki.

10. J’adore Hardcore

Eurooppalaista elektronista tanssimusiikkia parhaimmillaan edustaa myös saksalaisen Scooterin J’adore Hardcore. Kappale alkaa yleensä soimaan siinä vaiheessa after ski -iltaa, kun fiksuimmat suuntaavat jo hotellille tai muuten vain valmistautumaan laskupäivän jälkeisiin muihin toimintoihin. Niille, joille Scooterin soitanto afterissa merkitsee vielä yksien ottamista on yleensä tiedossa pään sisäistä matalapainetta seuraavana aamuna.

11. 99 Luftballons

After ski -kappaleiden vanhempaa päätä edustaa puolestaan 99 Luftballons, joka on julkaistu jo 1980-luvun alkupuolella. Saksalaisen Nenan kuuluisimpiin hitteihin kuulunut kappale on edelleen suosittu after ski -baarien soittolistoilla eri versioina.

Unohtuiko listalta joku ehdoton after ski -klassikko? Jätä vinkkisi kommentoimalla alle!

Lisätietoa aiheesta:
After skin ABC – laskureissun paikalliset juomat
9 + 1 Alppien parasta after ski ravintolaa

Teksti: Antti Hurskainen
Kuva: Boris-B / Shutterstock.com


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Itävallan after ski -musiikkiklassikot
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 3 ääntä)
Loading...