Hyppää sisältöön

Rukan ennätyskausi jatkuu toukokuulle – 217 päivää ja 5 % kasvua

Haasteellinen lumitalvi ei ole hidastanut Rukan hiihtokeskuksen kasvua. Hiihtolomaviikoilla Rukakeskus Oy teki historiansa suurimman päivämyynnin ja pääsiäinen oli ennakko-odotuksia parempi myöhäisestä ajankohdasta huolimatta.

Huhtikuun poikkeuksellisen lämmin sää on sulattanut Rukalla lumipeitettä, mutta huolellisen lumetuksen ansiosta rinteet pidetään suunnitellusti auki 9. toukokuuta saakka.

Tuoreet investoinnit ovat kirittäneet Rukakeskuksen uusiin huippulukuihin. Laskettelijoiden rinne-elämystä on Rukalla tälle kaudelle parannettu muun muassa uusien hissien myötä, ja ensi kaudelle on luvassa kasvua hissikapasiteettiin sekä lisää petipaikkoja rinteiden viereen.

Rukan hissiuutuudet eli Rukan kylästä Saaruan huipun kautta Itä-Rukalle kulkeva Village-2-Valley -gondolihissi sekä eturinteiden huippunopea VillageExpress-tuolihissi palvelevat laskettelevien asiakkaiden lisäksi myös jalankulkijoita. Hiihtäjien lisäksi yli 20 000 jalankulkijaa on tänä talvena matkustanut maisemagondolilla ja gondoli on ollut kovassa käytössä myös iltaisin, kun hiihtokeskus lanseerasi rinteille uuden rattikelkkailu-aktiviteetin.

Rukan investoinnit jatkuvat ja kausi alkaa ennätysaikaisin 4.10.2019

Suosion myötä gondolivaunujen määrä tuplataan ja lisäkapasiteetti saadaan käyttöön jo syksyllä. Rukan kausi alkaa säilölumen turvin perjantaina 4. lokakuuta, vain 147 päivää sen jälkeen, kun kuluva kausi on päättynyt. Myös uuden Village Express -tuolihissin kapasiteettia nostetaan viidenneksellä 3000 henkeen tunnissa. Uusi 400 pedin suurhotelli RukaValley on harjakorkeudessa ja valmistuu joulukuussa 2019.

– RukaValley tulee olemaan tasokkain Ski-Inn kohteemme. Sen sijainti rinteiden ja Valtavaaran luonnonpuiston välissä on täydellinen niin kotimaisille perheille kuin Rukan kansainvälisille vieraille. Gondoli yhdistää uuden RukaValleyn alueen nykyisiin palveluihin, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Luvassa ohjelmantäyteinen vappu

Perheiden rinnealueelle Rosa & Rudolf Family Parkiin on maksuton sisäänpääsy 29.4. alkaen kauden loppuun saakka ja vappuaattona Family Parkissa juhlitaan lasten vappuriehaa ja naamiaisia. Lumilautailijoiden perinteinen vapputapahtuma Wappulounas järjestetään Rukan rinteillä ja ravintoloissa 28.–30. huhtikuuta ja tapahtuman kilpailuareena rakentuu parhaillaan Saaruan rinteeseen.

– Lämmin sää ei kisaradan rakentamista uhkaa, sillä olemme tehneet pohjatyömme huolella. Rinteeseen on tehty lumitykkien avulla paksu kerros lunta tammikuun pakkasilla ja sääennusteen mukaan yöpakkaset palaavat tänään, joten lumen sulaminen hidastuu huomattavasti. Rinteet saadaan siis lämpöaallosta huolimatta pidettyä hyvässä laskukunnossa, vakuuttaa Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Lähde ja kuvat: Rukakeskus Oy