Hiihtokeskukset, Kesähiihto, Yleinen

Kesäparatiisista laskukuntoon

Kesällä luodaan talvikautta varten kuntopohja. Korkean paikan leiri Itävallan Zillertalissa osoitti, että monipuolinen liikkuminen huimissa vuoristomaastoissa oli palkinto ja suuri motivaattori aktiivisen elämän jatkamiseen; vaikka koko perheen voimin!

Zillertal on yksi Itävallan tunnetuimpia laskettelualueita. Useiden talvireissujen myötä laakso on herättänyt mielenkiinnon myös kesäkohteena. Vaeltamisen ja pyöräilyn lisäksi hirvittävän monipuoliset mahdollisuudet yllättivät kokeneetkin matkaajat.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Monipuolista harrastamista

Münchenistä parin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Zillertal on mykistävä mahdollisuuksineen. Laaksossa kulkee pyöräilyreittejä paljon ja halutessaan voi polkaista ylös vuorille haastavampiin olosuhteisiin. Pyörän voi viedä ylös kabiinissa niin halutessaan ja edestakainen matka maksaa kesällä 25 euroa.

Upeisiin maisemiin pääsee siis helposti vaeltamaan tai pyöräilemään ja yläasemilla on monenlaista aktiviteettia varsinkin lapsille. Zillertalin laakso jatkuu Tuxertalina ja perällä sijaitseva Hintertuxin jäätikkö on auki ympäri vuoden. Laskettelemaankin pääsee vaikka keskellä kesää, vaikka moni nauttii lumen kesäisestä olomuodosta jokivirroissa!

Laaksossa sijaitseva uimala on perheiden suosiossa ja tarjoaa virkistystä helteiseen päivään. Laakson läpi virtaavassa joessa voi harrastaa ohjatusti ja turvallisesti melontaa lautoilla, ja tietenkin vuorten seinämille pääsee kiipeilyn makuun ammattitaitoisella opastuksella.

Paljon nähtävää

Hintataso on maltillinen ja sama linja näkyy myös ravintoloiden tarjonnassa, sillä gulassikeiton saa 5-6 eurolla. Ylhäällä vuorilla on vain pieni hintalisä kuljetuskustannuksien kattamiseksi.

Vierailukohteita on runsaasti. Schlegeisseen hämmästyttäviin maisemiin pitää maksaa 14,50 € tiemaksua autoa kohden, mutta summa tuntuu vähäpätöiseltä, kun pääsee perille. Samalla voi surukseen huomata jäätikköalueen pienenemisen vuosien saatossa.

Pato on myös mahdollisuus, sillä vaijeriliukua ja seinäkiipeilyä on tarjolla. Pitkän matkan vaeltajat pääsevät solan kautta Italiaan ja käytännössä on vain itsestä kiinni, mitä kaikkea haluaa tehdä.

Zillertaliin pääsee myös junalla. Lentokentältä lähtevä S-juna pitää vaihtaa Münchenin rautatieasemalla Innsbruckin suuntaan menevään junaan ja jäädä pois Jenbachissa, josta jatketaan kapearaiteisella Zillertalbahnilla laakson kohteisiin upeita maisemia ihastellen.

Pyöräilyä laaksossa ja vuorilla

Pyörän vuokraaminen onnistuu monessa paikassa ja sähköavusteiset pyörät ovat laadukkaita. Vuorokausihinta pyörii 50 euron molemmin puolin, mutta hotelli Schrofenblickista Schwendaussa sai huippupelin 32 eurolla. Hotellilla on myös parkkipaikka autolle.

Majoitukseen voi suositella Mayrhofenin kupeessa sijaitsevaa Alpen Apart Michaelia, jossa hinta ja laatu kohtaavat isommallekin ryhmälle.

Autolla liikuttaessa kannattaa vierailla Salzburgissa tai Innsbruckissa. Jälkimmäisen Bergiselin hyppyrimäeltä on hienot maisemat kaupunkiin ja tietenkin molempien kaupunkien vanha kaupunki on tunnelmallinen.

Kesäparatiisissa on tekemistä jokaiselle. Lomalla on tärkeää kuitenkin kaiken liikunnan ohessa muistaa myös levätä, jotta keho palautuu korkean ilmanalan rasituksista. Fyysisen harjoittelun lisäksi psyyke saa valtavan innostusruiskeen kohti talven harrasteita. Zillertalissa onnistuu kaikki, kesällä ja talvella!

Teksti ja kuvat: Jyrki Lehto

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)
Kesäparatiisista laskukuntoon, 10.0 out of 10 based on 3 ratings


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kesäparatiisista laskukuntoon
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.