Laskettelu

Pyhätunturi ja kauden 18-19 avaus

Julkaistu: 24.11.2018

Tässähän on vierähtänyt lähes kuukausi edellisestä postauksesta. No aika tasaista syksyä on ollut kyllä ilman sen kummempia kirjoittamisen aiheita. ”Kohokohtana” mainittakoon, kun Partioaitta ja Pyhätunturi järjestivät yhdessä Partioaitan klubi-iltoihin esittelykierroksen ja Oulun tapahtumassa mekin käytiin kertomassa koko perheenä kokemuksia Pyhältä. Oli oikein hauska ilta ja ennen kaikkea takamaastolaskeminen koko perheen harrastuksena tuntui kiinnostavan. No mutta nyt on muutama pakkaspäiväkin taas ollut, jospa se talvi sieltä nyt olisi tulossa viimeinkin.

Laskettelukausi käytiin siis avaamassa Rukalla jo lokakuun alussa ja sen jälkeen onkin vain odoteltu lunta. Pyhällä tavoite oli avata kausi marraskuun puolivälissä, mutta lämpimät kelit siirsivät avaustavoitteen 23. päivään marraskuuta. Tuolloin perjantaina ei vielä mäkeen keretty, kun piti töissä ja koulussa olla, mutta heti niiden jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Pyhää. Oli tosi pimeä keli ajaa, ei lunta missään, vain semmoista kuraista kuuraa hieman, joka tien laidan heijastintolpistakin vei heijastuskyvyn. No perille kuitenkin päästiin kun kello oli jo yli kymmenen. Rinteet olivat valaistuina ja lumitykit pitivät omaa mekkalaansa tosi kovaa ulvovan tuulen kanssa.

Aamulla taivas oli kirkastunut ja tuulikin hieman tyyntynyt, vaikka kylmästi se puhaltelikin koko päivän. Lapset ovat lumilautailusta kiinnostuneet ja Aleksi käyttikin rippilahjarahonsa ja osti itselleen lumilaudan. Kengät on vielä etsinnässä, mutta aamulla siis vuokraamosta kengät ja Heidille lauta ja kengät ja sitten mäkeen. Vielä ei ollut auki kuin kolmen hengen hissi ja Polarrinne siis sen kolmen hengen hissin yläasemalta asti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aleksi ja Heidi Polarrinteessä, aamupäivällä pilvet peittivät auringon hetkeksi.

Huipulle asti ei vielä rinnettä ollut keretty lumettaa. Yön aikana tuli ehkä kaksi senttiä lunta joka vähän teki maisemasta valkoisemman, mutta ei se vielä kovin valkoinen ollut. Aurinko kuitenkin paisteli mukavasti ja mukava oli laskea. Rinne oli ihan ok kunnossa.

Minä ja Heidi

Lumitykit työnsivät lunta taivaalle koko ajan, joten välillä semmoinen märkä lumi tuli laseihin, mutta eipä sen kummempaa. Paikoitellen vähän oli jäistä, mutta ei pahasti. Puolen päivän jälkeen Huttu-uulassa lounas ja sitten vielä muutama tunti laskemista. Ihan kunnon laskupäivä siitä tuli, reilu neljä tuntia. Varmasti tuo lautailuinnostus lapsilla lisäsi vähän aikaa mikä mäessä oltiin. Uutta on mukava oppia ja hienostihan se rupeaa jo sujumaan!

Tykkilumipilven läpi suodattuvassa auringonpaisteessa oli mukava laskea

Laskupäivän jälkeen perinteisesti sauna vaunualueen huoltorakennuksessa. Mukava oli saunoa, kun meinasi kyllä vähän palella rinteessä välillä. Ei muuten mutta se tuuli.

No mitäs sitten tälle talvelle suunnitelmia?

Itsenäisyyspäivän aikaan seuraavan kerran tänne ja joulun aika meneekin passelisti kun muutamalla vapaapäivällä saa pitkän vapaan. Erilaisia Freekend tapahtumia on tulossa talven mittaan paljon. Adventure Freekend kiinnostaa ainakin ja tottakai myös Original Freekend, jonka yhteydessä myös Junior Freekend. Johanna ja Heidi ovat miettineet Mimmifreekendiä. Katsotaan nyt sitten mihin kaikkeen tulee osallistuttua. Näiden lisäksi myös Syötteellä olisi ihan mielenkiintoinen tapahtuma Iso-Syöte Freeride Open.

Arctic Weekendin yhteydessä järjestettiin Instagram kisa, jonka kautta oli mahdollisuus päästä Antti Autin Onsen tourille Japaniin. Itsekin siihen osallistuin uhoten, että teen tupladafin jos pääsen sinne mukaan. No en päässyt, mutta vähän jäi kaivelemaan, että pitäiskö kuitenkin yrittää se tehdä tänä talvena… Siinähän sitä olis tavoitetta.

Muihin asioihin liittyen, Syöte MTB viiden tunnin alitus -haaste on edennyt aivan hyvin. Rauhallisia peruskuntolenkkejä on tullut tehtyä ja painoakin on vähän saanut alaspäin. Vähän lisää pitäisi tsempata ehkä tuon painon kanssa, mutta kun on ollut isänpäivää ja Heidin synttäreitä ja semmosta ja tämmöstä… No kyllä se tästä. PK-lenkkien lisäksi tulee kerran viikkoon koripallo, joka käy intervalli/maksimitreenistä. Ja välillä lisäksi vielä peli, jossa sykkeet käy ehkä vielä korkeammalla. Pari kertaa olen käynyt nyt uutena lajina myös uimassa. Se on ollut aivan hauskaa ja sopivaa pk-treeniä. Pitäisi varmaan vähän parempi tekniikka opetella, mutta meneehän se noinkin.

Tämmöistä talven odottelua ja aloittelua täällä. Toivottavasti tuota lunta nyt parin viikon aikana tulee reilusti lisää ja itsenäisyyspäivän aikaan olisi jo vähän talvisempaa!

 

Avainsanat:
, ,