Zakopane - hiihtokeskus
 • Zakopane kylä
  Zakopane kylä
  Zakopane Gubalowka
  Zakopane tuolihissi
  Zakopane huippu

Zakopane – Puolan merkittävin hiihtokylä

Noin 30 000 asukkaan Zakopane on Puolan talvimatkailun vilkkain alue ja siellä vieraileekin lähes kaksi miljoonaa turistia vuodessa. Zakopanen alueella on kymmeniä hiihtokeskuksia ja muihin Euroopan laskettelukohteisiin verrattuna hintataso on hyvin edullinen.

Zakopane sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä Krakovasta Tatra-vuoriston juurella. Zakopanen vuoristokylän läheisyydessä on tarjolla useita pieniä ja keskisuuria hiihtokeskuksia. Pieni kylä on säilyttänyt yhä perinteisen arkkitehtuurinsa, mutta suuren turistimäärän vuoksi alueelle on rakentunut useita hotelleja, majataloja ja ravintoloita.

Kasprowy Wierch – Puolan suurin, kaunein ja haastavin

Puolan suurin hiihtokeskus Kasprowy Wierch sijaitsee keskellä Tatra-vuoristoa Slovakian rajan läheisyydessä. Sen sanotaan olevan myös Puolan haastavin hiihtokeskus sekä rinnetarjonsa että nopeasti vaihtelevan säänsä vuoksi.

Keskuksen yläasema sijatsee 1 987 metrin korkeudessa merenpinnasta ja sinne noustaan 60-paikkaisella köysihissillä Kuźnicesta. Kasprowy Wierch jakautuu kahteen laaksoon, Gasienicowaan ja Goryczkowaan, joissa on omat hissiyrittäjänsä. Molemmista laaksoista löytyy tuolihissi, ravintola ja majoitusvaihtoehtoja. Lisäksi yläasemalta löytyy tilava ravintola baareineen.

Harenda – Kaikentasoisille

Harenda soveltuu kaikentasoisille laskijoille ja erityisen hyvin aloittelijoille. Pisin rinne on vaikeusasteeltaan helppo sininen ja pituudeltaan 1 200 metriä.

Rinteiden huipulla, 210 korkeuserometrissä, sijaitsee näköalaterassi, jossa voi nauttia upeasta maisemasta ruuan ja juoman kera. Kuuden rinteen keskuksesta löytyvät kaikki peruspalvelut välinevuokraamosta Ski Shopiin. Rinteiden läheisyydessä on myös mahdollisuus majoittua.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Witow – Puolan paras Snow Park

Witowin pieni keskus on noin 15 minuutin matkan päässä Zakopanesta, ja sen rinteet sopivat monentasoisille laskijoille. Lapsille ja aloittelijoille on oma alueensa, jonka loivat rinteet antavat mahdollisuuden turvalliseen opetteluun.

Witow on panostanut erityisesti Snow Parkiin, joka on Puolan pisin ja tarjoaa kattavan valikoiman bokseja, reilejä ja hyppyreitä. Rinteiden alapuolella on ravintola, jossa voi maistaa paikallisen keittiön herkkuja. Zakopanesta keskukseen pääsee skibussilla.

Gubalowka – Helppoa sinistä

Läntisen Tatra-vuoriston kupeessa sijaitsee Gubalowka, jossa laskettavaa korkeuseroa on lähes kolmesataa metriä. Rinteet ovat vaikeusasteeltaan pääosin helppoja sinisiä ja laskettavaa on yhteensä noin kolme kilometriä. Gubalowka jakautuu kolmeen erilliseen rinteeseen, joita pyörittävät eri hissiyrittäjät.

Białka Tatrzańska – Zakopanen laajin

Białka Tatrzańska on yksi Zakopanen suurimmista laskettelualueista. Laaja kokonaisuus on jaettu hissiyhtiöiden mukaan kolmeen osaan, Kaniówkaan, Kotelnicaan ja Baniaan.

Kotelnica on näistä suurin ja tarjoaa pisimmät ja haastavimmat laskut. Lisäksi Kotelnican puolelta löytyy Burtonin sponsoroima Snow Park ja valtaosa alueen palveuista. Banian ja Kaniówkan lyhyet ja loivat rinteet ovat suunnattu lähinnä lapsille ja aloittelijoille.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Plussat

 • Puolan laadukkaimpia laskuja
 • Hyvä parkki
 • Edullinen

Miinukset

 • Vaihtelevat säätilat
 • Hajanainen
 • Ei paljoa haasteita taitavimmille