Hyppää sisältöön

Messilä – Eteläisen Suomen suosituin

Messilän vahvuuksia ovat sijainti ja soveltuvuus kaikille laskijoille. Messilä sijaitsee Hollolassa, tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Messilä on Etelä-Suomen suurimpia hiihtokeskuksia ja suosittu vierailukohde viikonloppujen lisäksi myös arki-iltaisin. Keskus sijaitsee Salpausselällä ja sitä ympäröivät kauniit metsäiset harjut ja Vesijärven järvimaisemat. Rinteitä Messilästä löytyy kaikkiaan kymmenen, joista pisin on 800 metrin mittainen. Hissejä on yhdeksän, ja niiden yhteiskapasiteetti on peräti 9 830 henkilöä tunnissa.

Messilä – Palvelua koko perheelle

Messilän rinteet tarjoavat ilahduttavan monipuolisesti tekemistä kaikentasoisille laskijoille. Kaksi vihreää, kaksi sinistä ja 7 punaista mäkeä takaavat varmat liu’ut perinteiseen tyyliin, ministreet kannustaa perheen pienet vauhtihirmut temppuilemaan ja kokeneemmat hurjapäät voivat hioa taitojaan mustassa rinteessä Streetin bokseissa ja reileissä.

Lisähaasteita tarjoaa myös krossirinne, mutta offarimahdollisuuksia keskuksesta ei kannata lähteä etsimään. Eteläisten keskusten tapaan Messilän kausi ei ole kovin pitkä, vaan rinteet pysyvät lumetettuina tyypillisesti huhtikuun alkuun asti.

Pikkukylässä viihtyvät lapset ja lapsenmieliset

Lasten riemuksi tarjolla on erikseen rajattu lastenmaailma Pikkukylä, jossa pääsee pyörimään lumikarusellissa, laskemaan pieniä kumpareita ja ratoja ja vaikkapa syömään eväitä nuotiopaikalla. Alueelle pääsee hissilipuilla, mutta Pikkukylään on pulkkailijoita varten ostettavissa oma aluelippunsa. Alle 6-vuotiaat pienet kypäräpäät pääsevät vanhempien seurassa keskuksen jokaiseen rinteeseen sekä Pikkukylään veloituksetta.

Pikkukylä jakautuu kahteen eri osaan: toinen puoli sopii lasketteluun ja lautailuun, toisella lasketaan pulkalla ja liukureilla. Laskettelurinteessä voi laskea kolmea eri mäkityyppiä: pujottelurinnettä, kumpareita tai perinteisen tasaista. Vauhtia tarjoaa myös hauska lumikaruselli, jonka kyydissä voi liukua suksilla, laudalla tai pulkalla.

Paljon toimintaa viehättävässä miljöössä

Messilän kaunis ympäristö ansaitsee kiitoksen – keltainen kartano toimii maamerkkinä ja vanhat rakennukset sen pihapiirissä on kunnostettu keskuksen käyttöön. Keskuksessa asiakkaita palvelee hiihtokoulu, neljä erilaista ravintolaa ja suksivuokraamo, jossa on myös hyvät huoltopalvelut.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy saunallisista hirsimökeistä aittahuoneisiin. Muita aktiviteetteja on tarjolla aina murtsikkahiihdosta mönkijä- ja moottorikelkkasafareihin. Messilä isännöi myös monia talvisia tapahtumia.

Kulkuyhteydet Messilään ovat hyvät kaikista ilmansuunnista. Helsingistä keskukseen on 111 kilometriä ja Lahdesta vain kahdeksan. Talvilauantaisin pääkaupunkiseudulta Messilään pääsee Skiexpress-bussin kyytiin hyppäämällä.

Plussat

  • Lapset huomioitu erinomaisesti
  • Sopivan kokoinen kohde päiväretkelle
  • Ainutlaatuinen ja kompakti pihapiiri

Miinukset

  • Experteille tarjontaa vain vähän
  • Korkeusero rajoittaa laskujen pituutta
  • Ruuhkapäivinä lippu- ja hissijonot saattavat venähtää

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat rinteet 2019 – Esittelyssä 10 kpl unohtumattomia laskuja

world snow day

Tammikuussa laskettelun aloittamiseen on entistä matalampi kynnys

Laskettelusukset – Kauden suksivalikoima esillä Messilässä

Skiexpo 2015 – Elämykset houkuttelivat Messukeskukseen

Lisää hiihtokeskukseen liittyviä artikkeleja