Hakuba

Foorumit Kohteet Japani Hakuba

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Johannes 3 vuotta, 9 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 13.2.2014 klo 7.18 #27088

  Johannes

  Olen asunut Japanissa kohta 10 vuotta ja aika lailla on tullut laskettua. Tässä pari vinkkiä.

  Jos haluaa päästä pöllyttämään puuteria ilman että pitää kiivetä niin pääsaarella Nozawa Onsen on ehkä paras paikka. Siellä on paljon offareita ja vaikka ovat periaattessa kiellettyä niin sinne saa kuitenkin mennä. Offarit on jyrkkiä ja kokonaan harvassa metsässä. Lunta sataa enemmän kuin Hakubassa, joka on toisella puolella Naganon lääniä. Plussa on mainiot yleiset onsenin sielä täällä kaupunkia.

  Toinen hyvä paikka on pääsaaren pohjoisessa Aomorissa oleva Hakkoda. Sielä sataa Japanin hiihtokohteista eniten lunta. Paikassa on vain ysi kabiini mutta sieltä pääsee lähes joka suuntaan vuorta ja sitten taas liruttelemaan takaisin hissille. Pienellä haikkauksella pääse viel paremmille paikoille.

  Jos haluaa todella hyvää lunta ja hieman lopivempaa maastoa niin Niseko on oikea paikka. Offarit ovat loivempia kuin Naganossa mutta koska lumi on todella kevyttä niin se haittaa. Nisekossa pääsee suurimmalla todennäköisyydellä pöllyttämään kunnon offaria.

  Jos oot pikareissulla Tokiossa ja aikaa hiihtoon on vain päivä tai kaksi niin sitten luotijunalla Niigatan läänin Echigo Yazawaan (noin tunti Tokiosta) ja sieltä bussilla Naebaan tai Kaguraan. Kummasakin tulee lunta paljon ja ihan OK offareita on.

  Jos siten haluaa kiipeillä niin paikkoja on aivan rajattomasti. Naganon toisella puolella on Toyaman lääni. Puolet Japanin alpeista kuuluu Naganolle ja toinen puoli Toyamalle. Sielä sataa tajuttomasti lunta. Hiihtokohteen ovat alhalla mutta kiipeämällä pääsee loistopaikoilla. Miinusta on lumivyöryherkkyys ja ajoittainen kova tuuli. No kova tuuli on ongelma koko Japanissa ajoittain. Toyamssa voi hiitää myös alkukesästä.

  Hokkaidolla on myös Asahikawan lähellä mainioita paikkoja kiipeämiseen. Furanon kohteesta pääsee alun hissillä ja siten loput lihaksilla.

  Japanissa on tajuttomasti pieniä hiihtokohteita joissa aika monet yllättää. Toisin kun suuret niissä ei ole ulkomaalaisia ja siten puuteria saa pöllyttää aika rauhassa. Yksi tällainen on Hyogon läänissä oleva Hachi kita. Lunta sataa paljon ja offarit ovat kuin itselle varattuja.

  Japanilla on oma Haute Route joka menee japanin pohjoisalpeilla ja sen vaeltamiseen menee 4-6 päivää. Hiihdollisesti ei ole vaativat mutta kiipeillä saa kunnolla.

  Kun hiihtokausi alkaa olla pulkassa toukokuun alussa on aika suunnistaa Fujin reiteille. Mukavassa kevätauringossa voi kiivetä 1600 metriä ja olla aivan yksin (tai kaverin kanssa). Ylellisyys johon ei muualla Japanissa pääse. Ylhäältä on mainiot näköalat ja alas lojottelu on hauskaa. Sitten onseniin (kuuma kylpy) ja takaisin kotiin.

  Jokaisella pääsaarella on tullu hiihdettyä tosin Kyushu ja Shikoku ovat paikkoja johon ei kannata mennä hiihdon takia.

  Japani on mainio paikka hiihtää. Hiihdon lisäksi täällä on mainiot kesähaikkaulupaikat, surffimestata ja oma trooppinen saaristo, Okinawa, jossa on mainio sukeltaa ja snorklata.

  30.1.2014 klo 0.07 #26264

  simovunn
  Administrator

  Palattiin hiljattain Hakuban visiitiltä. Hienoa lunta ja laskuja tuo laakso tarjosi, ja mahtuipa reilun viikon jaksolle myös aurinkoa.

  Japanin ja Hakuban ensikokemuksessa hienointa lumen lisäksi oli kohteen eksoottisuus maastollisesti ja kulttuurillisesti. Ruoka on mainiota, ihmiset erittäin ystävällisiä ja laakson eri hiihtokeskuksen mukavan eri tyyppisiä. Hintatasokin oli jenillä 2014 touhuttaessa varsin kohtuullinen. Monessa keskuksessa hissilippuihin ei muutenkaan mene paljoa rahaa kun hyödyntää randoillessa yksittäin ostettavia nousuja.

  Jokaisen keskuksen takamaastoista tuntui löytyvän kelvollista laskua. Cortinaa lukuunottamatta rinteiden lähistön offarit onkin kiellettyä laskumaastoa.

  Yleisemmät ja suosituimmat offarireitit löytynee täältä kohtuullisen helposti, mutta opastuksen avulla saavuttaa toki täältäkin parhaat paikat. Yllättävän kova kisa Hakubassa ja etenkin Cortinassa näköjään on jo pehmeästä lumesta. Parin tunnin sisällä hissien avautumisesta on näppärimmin saavutettavat paikat jo koluttu skandinaavisin voimin.

  Palvelut ja hiihtoalueet sijaitsevat kuitenkin harmillisen hajallaan ympäri laaksoa, kävelyetäisyydeltä ei paljoa löydy. Kovin eläväistä after ski -tarjontaakaan ei näyttänyt löytyvän, muutamaa aussien aiheuttamaa remuhavaintoa ei voine laskea mukaan.

  Mutta mikään ei voita hiihtopäivän jälkeistä onsen-köllöttelyä. Offaripainotteiselle laskijalle Japani on vahvasti kokemisen arvoinen hiihto-osoite.

  5.11.2013 klo 9.32 #22069

  Ville

  Ollaan lähdössä parin kuukauden päästä eli tammikuussa elämysmatkailemaan Hakubaa kohti. Kaikki laskuvinkit ja muut hauskanpitoideat ovat tervetulleita.

  Missä Hakuban keskuksista pääsisi helpoimmin ja turvallisimmin pöllyttelemään ihan oikeaa japanin puuteria? Löytyykö offaripaikat yleensäkin täältä helposti, vai onko syytä budjetoida jo etukäteen ammattiopastuksen hankintaan?

  Onko alueella missään vauhdikkaampia illanviettobaareja? Jos vaikka jonakin iltana tekee mieli juhlistaa laskuja muutenkin kuin oman porukan kesken…

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Hakuba
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>