Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Vuoden 2014 parhaiksi valittiin Ruka, Laajis ja Granin hiihtokoulu

Hiihtokauden päätteeksi Matkailunedistämiskeskuksen johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Kolilla 8.5.2014. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 8.5.2014.

Vuoden 2014 hiihtokeskus on Ruka,  vuoden lähikeskus Laajis  ja vuoden hiihtokoulu Granin hiihtokoulu.

Ruka on pitkäjänteisesti rakentanut täyden hiihtokeskuskokonaisuuden ja tarjoaa laadukkaita talvielämyksiä niin rinteissä kuin ympäröivässä luonnossa. Palveluissa on mietitty kävijöitä laajasti – jokainen voi löytää mieleistään tekemistä talviaktiviteettien joukosta. Perinteikkään keskuksen toiminnassa näkyvät kokemuksen tuomat varmuus, vaivattomuus ja ilo, jotka kävijät hyvin tuntevat. Ruka osaa hyödyntää myös uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet markkinoinnissaan.

Laajiksen toiminnassa korostuvat luovuus, rohkeus ja tekemisen meininki. Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Laajis on lähikeskus parhaimmillaan. Rinteiden määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa 12:een. Monipuolisuus on yksi Laajiksen valtti: rinteiden lisäksi alueella on neljä parkkia, skicross-rata sekä suuri LastenLaajis-alue.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vuoden hiihtokoulu, GrIRK Alpine, toimii tänä talvena 80 vuotta täyttäneessä Granin rinteessä Kauniaisissa. Seura tekee ansiokkaasti pitkäjänteistä nuoriso- ja juniorityötä. Sen suosituilla viikkotunneilla ja valmennusryhmissä käy säännöllisesti useita satoja useita lapsia ja nuoria. GrIFK Alpinen hiihtokoulu tuo lumileikit tutuiksi etelän lapsille, opettaa heidät laskemaan ja on toiminut ponnahduslautana jopa maailman huipuille.

– Tämä vuosittain järjestettävä kilpailu on merkittävä koko toimialalle. Palkinnon saaneet saavat ansaitsemansa tunnustuksen tekemästään arvokkaasta työstä, ja kaikki motivoituvat kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti. Voittajat valikoituivat hyvin tasaväkisestä joukosta, ja yhä useammat Suomen hiihtokeskuksista ovat jo kansainvälisestikin huipputasoa, sanoo Matkailun Edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana.

Valintaraadissa vaikuttivat tänä vuonna puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Mikael Söderholm Työ- ja Elinkeinoministeriöstä, Antti Hurskainen Lumipallo.fi:stä, Mika Anderson Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Mikko Mustonen Ski Sport Finland ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä sekä Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä

Lisätietoja:
Anne Larilahti, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
P. 050 5181833
anne.larilahti@ski.fi


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Vuoden 2014 parhaiksi valittiin Ruka, Laajis ja Granin hiihtokoulu
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.