Hyppää sisältöön

Ukkohalla ja Paljakka yhdistyvät

Ylä-Kainuussa toimivat hiihtokeskukset suuntaavat tulevaan talveen saman yhtiön omistuksessa.

Keväällä konkurssiin mennyt Puolangalla sijaitseva Paljakka ja naapurikunnassa Hyrynsalmella sijaitseva Ukkohallan hiihtokeskus jatkavat toimintaa yhdessä Hiihtokeskus Ukkohalla-Paljakka Oy:nä. Rinteitä keskuksissa on yhteensä 30, hissejä 10 ja parkkeja 3.

Isompi kokonaisuus palvelee paremmin asiakkaita

25 kilometrin etäisyydellä sijaitsevat hiihtokeskukset ovat toimineet erillisinä yhtiöinä viimeiset kymmenkunta vuotta. Uuden isomman kokonaisuuden uskotaan vetoavan asiakkaisiin monipuolisilla palveluilla.

– Matkailukenttä on muuttunut merkittävästi viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, nykyisin matkailijat haluavat monipuolisia palveluita helposti. Uskomme, että Ukkohalla ja Paljakka ovat yhdessä enemmän kuin erikseen. Molemmissa keskuksissa on omat vahvuutensa sekä kesällä että talvella, kertoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä.

Kyhälän mukaan yhdistymisen myötä alueen markkinointi helpottuu, kun takana on enemmän toimijoita.

– Meillä on enemmän palveluita ja yhteinen markkinointi on tehokkaampaa. Uskomme, että isommalla kokonaisuudella pärjäämme kilpailussa jatkossa paremmin, Kyhälä sanoo.

Kokonaisuutena Ukkohalla-Paljakan alueella on kaksi hotellia, lähes 300 mökkiä ja huoneistoa, sekä 400 vaunupaikkaa.

Tavoitteena paikka Suomen suurimpien joukossa

Ukkohalla-Paljakan toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä toimi aiemmin Ukkohallan toimitusjohtajana. Uuden yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Markku Haanpää. Uuden osakeyhtiön omistajana on Kyhälän ja Haanpään lisäksi Jouko Koski.

Uusi kokonaisuus tarjoaa jatkossa vetovoimaisen ja mielenkiintoisen ympärivuotisen matkailukohteen sekä koti- että ulkomaisille vieraille. Alue on yksi Suomen lumivarmimmista ja Ukkohallan ja Paljakan yhdistävät monipuoliset hiihto- ja kelkkareitistöt ovat jo nykyisellään Suomen parhaimmistoa.

Uusi rinneyhtiö tavoittelee paikkaa Suomen 10 suurimman hiihtokeskuksen joukossa. Noin 200 kilometrin säteellä Ylä-Kainuun hiihtokeskuksista asuu noin puoli miljoonaa suomalaista.

– Lähialueen kiinnostus on tärkeä. Oululaisetkin ovat niin sanotusti kotialueellaan Ylä-Kainuussa, Kyhälä kertoo.

Jatkossa Ukkohallan ja Paljakan hissiliput ovat yhteislippuja, eli niillä voi laskea molemmissa keskuksissa. Talvisin molempien keskusten saavutettavuutta parantaa keskusten välillä sukkuloiva skibussi.

Viime vuonna Paljakassa avattiin kesäkautena auki oleva kalastuspuisto. Ukkohallassa on kesäisin käytössä yksi maailman pohjoisimmista wakeboard-radoista.

Lähde: Yle Kainuu, Hiihtokeskus Ukkohalla-Paljakka Oy
Kuva: Padraic. via Compfight cc