Hyppää sisältöön

Koko perheen LAAX

Sveitsin ykköskohteisiin lukeutuva LAAX tarjoaa mieluisaa talvihupia niin lapsille kuin aikuisille.

Sveitsiläinen LAAX panostaa perheystävälliseen lomailuun. Panostus tuottaa myös tulosta, osoituksena tästä LAAXille on myönnetty neljä kertaa arvostettu ”Families welcome” -laatupalkinto Sveitsin matkailun edistämiskeskukselta. Parasta palautetta tehdystä työstä on kuitenkin LAAXin vieraiden iloiset ilmeet ja nauravat suut.

Lasten ja nuorten LAAX

Hyvän loman resepti perheystävällisessä hiihtokohteessa on pitää erityisesti lapset tyytyväisinä, jolloin myös vanhemmat ovat iloisia ja tyytyväisiä. Perheen pienimpien viihtyminen onkin huomioita erinomaisesti LAAXissa, jossa laskemisen perusteet on helppo ottaa haltuun aloittelijoiden omassa snow parkissa tai erinomaisesti hoidetuilla rinteillä.

Oma harjoittelualue ja sen snow park ovat turvallinen vaihtoehto ensimmäisten onnistumisen elämysten hankkimiseksi suksilla tai laudalla. LAAXin uudet hissit on myös suunniteltu lapset ja aloittelijat mielessä – nouseminen ja poistuminen asemilla on erityisen helppoa.

LAAXissa lapset pääsevät kokemaan ainutlaatuisia elämyksiä ja talvisen satumaailman taikaa opetellessaan laskemisen alkeita. Lastenmaat Flimsin, Laaxin ja Faleran ala-asemien läheisyydessä tutustuttavat lapsivieraat Ami Sabi -nimiseen satuhahmoon ja ohjaavat perheen pienimmät luontevasti lasku-uran alkuun. Ami Sabin tarinat paikallisista eläimistä ja ympäröivästä kauniista luonnosta opettavat kuin huomaamatta lumisessa luonnossa liikkumisen ja laskemisen perusteet lapsille.

> Tutustu tarkemmin Ami Sabin ihmeelliseen maailmaan

– Tahdon takaisin LAAXiin, on usein kuultu toteamus jo hieman vanhemmilta lapsilta.

Toteamus on täysin ymmärrettävä, sillä LAAX on suunniteltu erityisesti nuorille parkkilaskijoille. Neljä erittäin kattavaa snow parkkia ja yli 90 erilaista suorituspaikkaa tekevät LAAXista yhden Euroopan parhaista kohteista freestyle-laskijoille ja -lautailijoille.

Lumilautailijat ovat ihastuneet LAAXin mahdollisuuksiin jo 1980-luvulla ja nykyään keskus onkin yksi maailman johtavista parkkilaskemiseen keskittyvistä hiihtokeskuksista. Maailman suurin superpipe ja ammattitason hyppyrit houkuttelevat sekä lauta- että suksipuolen suurimpia nimiä vierailemaan ja harjoittelemaan LAAXissa säännöllisesti.

Ensimmäiset temput tai edistyneempien laskijoiden hurjemmat hypyt onnistuvat LAAXissa lumen lisäksi myös sisätiloissa: Freestyle Academyssä trampoliini, miniramppi, reilit, ja erilaiset hyppyrit houkuttelevat hiomaan rinnetaitoja myös huonon sään yllättäessä.

Mielenkiintoista laskettavaa LAAXissa riittää takuulla myös kaikille muille: 235 kilometriä monipuolisia rinteitä pitää hymyn laskijoiden huulilla, viihdyitpä rinteessä kavereidesi tai perheesi kanssa.

Tutustu tarkemmin LAAXin mahtaviin mahdollisuuksiin parkkilaskijoille

Mukavaa ja helppoa lomailua koko perheelle

LAAX on paitsi todellinen parkkilaskijoiden ja -lautailijoiden unelmakohde, mutta myös koko laskevan perheen talvinen ykköskohde: erinomaisten parkkien lisäksi kattavat rinnemahdollisuudet, ainutlaatuinen lasten hiihtokoulu, oppitunnit kaiken tasoisille suksijoille ja lautailijoille sekä erinomaiset majoitusvaihtoehdot tekevät laskulomasta ikimuistoisen. Osoituksena laskijan kannalta oikeisiin asioihin keskittymisestä, LAAX valittiinkin Sveitsin parhaaksi hiihtokohteeksi vuonna 2013.

Loma aurinkoisilla Alpeilla on parhaimmillaan myös laskettelun tai lumilautailun lisäksi hienoja kokemuksia, rentoutumista ja mukavaa yhdessäoloa. Stressittömästä lumilomasta haaveilevat eivät pety LAAXissa, sillä koko perheen viihtyminen on LAAXissa ensi arvoisen tärkeää. Sveitsiläistä vieraanvaraisuutta ja palvelukulttuuria osaavat arvostaa niin perheen pienemmät kuin isommatkin jäsenet.

LAAX on erinomainen valinta vaikka perheen ensimmäiseksi yhteisen alppireissun kohteeksi. Suorat lennot Helsingistä Zürichiin ja LAAXin sijainti hyvien yhteyksien päässä tekevät lomailusta helppoa ja mutkatonta. Halutessasi mahdollisimman vaivatonta lomaa voit jättää sukset tai lumilaudan kotiisi ja vuokrata ajanmukaiset välineet helposti vaikka koko perheelle.

Hiihto- ja lautakoulu opastaa LAAXissa kaiken tasoisia ja ikäisiä laskijoita. Asiantuntevien ohjaajien opastama opit laskemisen perusteet ja nautit rinteessä olosta heti alusta alkaen.

”Aloittelijoiden LAAX” -niminen hiihtokoulun kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kokeilla lumilautailua tai laskettelua ensimmäisen kerran. Ammattilaisen antaman opetuksen lisäksi neljän tunnin aloittelijan kurssin hintaan sisältyy päivälippu, sopivat vuokravälineet sekä yhteinen rinnelounas. Aloittelijoiden lisäksi LAAXin hiihto- ja lautakoulun kurssit soveltuvat hyvin esimerkiksi uusien temppujen oppimisesta tai laskutekniikan kertaamisesta ja parantamisesta kiinnostuneille.

> Tutustu LAAXin hiihtokoulun kursseihin

Perheille suositeltu majoituskohde on LAAXin maamerkki rocksresort. Keskeisen sijainnin vuoksi alueen erinomaiset ravintolat ja shoppailumahdollisuudet, päähissi, Freestyle Academy, lasten lumimaailma ja kaikki lomalla tarvittavat muut palvelut ovat erittäin helposti saavutettavissa tästä erittäin suositusta ja perheille sopivasta huoneistohotellista.

Ruokailumahdollisuudet ovat LAAXissa erinomaiset: italialainen, aasialainen, perinteinen sveitsiläinen ja espanjalainen keittiö ovat vain esimerkkejä alueen mahdollisuuksista hyvän ruuan ystäville. Laskupäivän aikana myös monet rinneravintolat tarjoavat mahdollisuuden hyvän ruuan ja rentouttavan tauon yhdistämiseen.

Tutustu tarkemmin LAAXiin ja sen majoitusvaihtoehtoihin

Lisätietoa LAAXista

LAAX tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja täydellisen loman olitpa sitten liikkeellä perheesi kanssa tai kaveriporukalla. Koe itse Euroopan modernein hiihtokeskus!

LAAX-faktaa:

  • 90 minuuttia Zürichin lentokentältä
  • 4 snow parkkia, superpipe ja minipipe, 235 km hoidettuja rinteitä
  • Lumitakuu: 70% rinteistä sijaitsee 2000 – 3000 metrin korkeudella.
  • 5 lumivarmaa kyläänlaskua.
  • 19 rinneravintolaa 8 lumibaaria
  • Hiihtokoulu ja lasten lumimaailma jokaisella ala-asemalla (3 kpl)
  • Lastenhoitotilat Flimsin ja Laaxin ala-asemilla
  • 6 välinevuokraamoa
  • Peheystävällisiä majoitusvaihtoehtoja
  • ”Families welcome” -laatusetifikaatti

Osallistu ja voita laskuloma LAAXissa!

Kuvat: LAAX / Weisse Arena Gruppe