Hiihtokeskukset, Laskettelu, Lumilautailu, Muut aktiviteetit, Yleinen

Tutustu näihin hauskoihin ennätyksiin!

Tiesitkö, että maailman pisin yhtäjaksoinen lasketeltu aika on 202 tuntia ja yksi minuutti? Tai että takaperin laskun nopeusennätys on 128,7 kilometriä tunnissa?

Lue lisää erikoisista laskemisen maailmanennätyksistä.

1. Eniten nousuja eri hisseillä vuorokaudessa

Eri hisseillä vuorokaudessa tehtyjen nousujen maailmanennätys on 46. Ennätyksen tekivät brittiläiset Aaron Doig ja Kieron Waller, sekä japanilainen Koji Hoshino kuudessa eri hiihtokeskuksessa Japanissa 27. Maaliskuuta 2009.

Ennätyksen tekoon valikoituneet hiihtokeskukset, Ishiuchin, Galan, Iwapparan, Kandatsun, Kaguran ja Naeban, sijaitsevat Yuzawassa, Niigatan prefektuurissa. Itse asiassa Doigilta, Wallerilta ja Hoshinolta kului suoritukseen aikaa vain alle yhdeksän tuntia, sillä hiihtokeskusten suljettua pimeän tultua oli hissien käyttöä mahdoton jatkaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tutustu Japanin hiihtokeskuksiin

2. Eniten eri rinteitä laskettuna kahdeksassa tunnissa

Myös yhdysvaltalaiset Larry Olmstead ja Jim Harlan ovat lasketelleet tiensä ennätysten kirjaan. Olmstead ja Harlan pitävät nimissään maailmanennätystä eniten eri rinteitä laskettuna kahdeksassa tunnissa. Ennätyksellinen määrä laskettuja mäkiä on 64. Ennätys laskettiin Crested Butte Mountainin hiihtokeskuksessa Yhdysvaltojen Coloradossa 7. maaliskuuta 2012.

Tutustu Yhdysvaltojen hiihtokeskuksiin

3. Pisin yhtäjaksoinen laskettu aika

Pisin yhtäjaksoinen lasketeltu aika on 202 tuntia ja 1 minuutti. Ennätyksen rikkoi australialainen Nick Willey Thredbon -hiihtokeskuksessa Australiassa 2-10. syyskuuta 2005. Tänä aikana Willey laski yhteensä 916 mäkeä ja yli 1150 kilometriä.

Suoritusta varten Thredbon -keskus pyöritti ainoaa tuolihissiänsä auki 9 päivää ja 8 yötä. Willey piti päivittäin vain kaksi puolentunnin mittaista taukoa, jolloin hänen terveydentilansa tarkastettiin. Willey nukkui ja söi tuolihissin viiden minuutin nousujen aikana.

Pisin yhtäjaksoinen lautailtu aika taas on 180 tuntia ja 34 minuuttia. Ennätystä pitää hallussaan Itävaltalainen Bernhard Mair ja se on laskettu Bad Kleinkirchheimissa Itävallassa 9-16. tammikuuta 2004. Tänä aikana Mairille kertyi 456 hissinousua ja 820,8 laskettua kilometriä. Myös Mair nukkui ja söi hissinousujen aikana.

Tutustu Thredbon hiihtokeskusesittelyyn
Tutustu Itävallan hiihtokeskuksiin

4. Takaperin nopeuslaskun maailmanennätys

Takaperin laskun maailmannopeusennätys on 128,7 kilometriä tunnissa. Ennätyksen laski norjalainen Anders Backe Norjassa, Vikersundin lentomäessä, vuonna 2012. Suorituksessaan Backe käytti Headin The Caddy twintip suksia.

Tutustu Norjan hiihtokeskuksiin

5. Eniten lasketeltuja maita kuukaudessa

Maailmanennätysmäärä lasketeltuja eri maita kuukaudessa on 17. Ennätyksen haltija on britti Jamie Stevenson. Stevensonin laskettelumatka alkoi Skotlannin Cairngormsista 1. maaliskuuta 2014 ja päättyi Norjan Osloon 21. maaliskuuta 2014. Tänä aikana Stevenson lasketteli myös Espanjassa, Andorrassa, Ranskassa, Italiassa, Sveitsissä, Liechtensteinissa, Itävallassa, Saksassa, Sloveniassa, Puolassa, Slovakiassa, Tshekissä, Virossa, Suomessa, Ruotsissa.

Tutustu tarkemmin Jamie Stevensonin ennätysyritykseen

Teksti: Veera Argillander, alkuperäinen lähde Guinness World Records
Kuva: Takoyaki_King via Compfight cc


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Tutustu näihin hauskoihin ennätyksiin!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,20/5 - 5 ääntä)
Loading...