Ajankohtaista, Hiihtokeskukset

Hiihtolomat käynnistyivät – myös Etelä-Suomessa erinomaiset olosuhteet

Etelä-Suomen hiihtolomat käynnistävät laskettelukeskuksien kuumimman sesongin. Laskemaan pääsee koko maassa erittäin hyvissä olosuhteissa.

Muutaman asteen pakkanen, aurinkoinen sää ja hyväkuntoiset rinteet – hiihtolomat saivat tänä talvena unelmastartin läpi Suomen. Pohjoisessa lunta on tänäkin vuonna erittäin hyvin. Lumipallo selvitti, miten kausi on sujunut puolestaan Etelä-Suomessa.

Hiihtolomat näkyvät erityisesti vuokraamossa ja hiihtokoulussa

Käynnistynyt Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on alkanut hyvissä merkeissä Suomen eteläisimpiin hiihtokeskuksiin kuuluvassa Kokonniemessä.

– Hiihtolomaviikon alku on sujunut meillä kaikin puolin mainosti. Alkanut loma-aika näkyy selkeästi vuokraamossa. Viikon aikana meillä näkyy paljon uusia kasvoja, välinevuokraamon ovi käy tasaiseen tahtiin ja välineet riittävät juuri ja juuri vaikka suksia ja lautoja meiltä löytyy melkein 300 paria, avaa Ted Mellin Porvoon kaupunkimäkenä tunnetun Kokonniemen tilannetta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hiihtoloma-aikaan Kokonniemessä laskijoita vetää mäkeen erityisesti hiihtokoulu. Lapsille suunnatut Werneri-kurssit houkuttavat myös tänäkin talvena erittäin hyvin osallistujia.

– Tämä Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on meillä perinteisesti erittäin aktiivinen hiihtokoulun viikko. Lomaviikon aikana tasatunnein alkavilla Werneri-kursseilla on lapsia kullakin noin 20 ja opettajia näillä tunneilla on keskimäärin aina neljä. Yhteensä viikon aikana näillä kursseilla oppilaita on lähemmäksi 200 ja opettajia niitä ohjaamassa yli 20. Hiihtokoululaisten määristä huolimatta rinteeseen mahtuvat kyllä kaikki muutkin ongelmitta, jatkaa Mellin.

Laskukausi jatkuu huhtikuulle – hissit pyörivät myös kesällä

Kuluneeseen kauteen ollaan Kokonniemessä varsin tyytyväisiä. Vaihtelevista keleistä huolimatta tehokkaasti lumetetut rinteet on pystytty pitämään auki ongelmitta.

– Vaikka kelit ovat vaihdelleet pitkin talvea niin kokonaisuudessaan kauteen saa ja pitää olla tässä vaiheessa tyytyväinen. Saimme kaikki rinteet avattua hyvällä aikataululla, jonka jälkeen kävijämäärät ovat olleet normaalilla tai normaalia paremmalla tasolla. Joulukuun 5. päivä avattiin ensimmäinen rinne, loput rinteistä saatiin avattua joulukuun 27. päivä, kolme viikkoa edellistä kautta aikaisemmin, kertoo Mellin.

Näillä näkymin myös Etelä-Suomessa pääsee laskemaan pitkälle kevääseen saakka. Esimerkiksi Kokonniemessä hissit pyörivät aina huhtikuulle saakka.

– Vaikka kautta on takana jo reilut pari kuukautta, on sitä realistisesti arvioiden myös edessä lähes yhtä paljon. Olisi toki mahdollista pitää rinteet avoinna koko huhtikuun ajan, mutta etelän keskuksissa kävijämäärät yleensä romahtavat huhtikuun alussa, kun siirrytään kesäharrastuksien pariin. Kausi on nyt parhaimmillaan ja kelit jatkuvat yleensä mukavina auringon ja valon myötä pitkälle kevääseen. Hiihtolomaviikon jälkeen aloitamme myös loppukauden kausikortin myyntiä, joten vielä kerkiää todella hyvin mäkeen, kannattaa todellakin tulla, vinkkaa Mellin.

Keväällä laskukauden päätyttyä on Kokonniemessä tiedossa myös uutta hupia.

– Ensi kesänä Kokonniemeen avataan ensimmäistä kertaa alamäkipyöräilyrata. Tämän vuoksi tulee jatkossa ankkurihissi pyörimään meillä kolmena päivänä viikossa lajia harrastaville myös kesällä.

Teksti ja kuvat: Antti Hurskainen


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtolomat käynnistyivät – myös Etelä-Suomessa erinomaiset olosuhteet
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.