Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Kysely: Lisää lomaa ja hyviä tarjouksia, kiitos!

Hotels.comin ja Lumipallo.fin hiihto- ja laskettelukysely tiedusteli, mitkä tekijät saisivat ihmiset tekemään enemmän reissuja talvikauden aikana.

Ihmiset haluaisivat enemmän lomapäiviä (55 % vastaajista) ja otollisempia matka- ja majoitustarjouksia (50 % vastaajista) toteuttaakseen rinnematkahaaveensa.

Talvilomapäivien vähäisyys ja tarjousten missaaminen olivat selkeästi selkeimmät syyt, jotka rajoittivat suomalaisten talvimatkoja. 22 % arveli, että monipuolisemmat harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet kohteissa lisäisivät matkakuumetta, kun taas 21 % suuntaisi rinnekohteisiin useammin, jos saisivat vältettyä pahimman ruuhkasesongin.

Talvikauden matkakohteisiin suomalaiset sen sijaan vaikuttivat tyytyväisiltä: vain 12 % vastaajista sanoi, että tarvitsisi uusia kohteita vanhojen tilalle innostuakseen lähtemään reissun päälle. 13 % arveli lähtevänsä matkalle useammin, jos lumitilanne ja sää olisivat paremmat. 16 % puolestaan kaipasi enemmän kavereita seurakseen, jotta lähtisi rinteeseen useammin.

Mainos
Mainos

Viikko Lapissa 700 €, Alppeihin valmiita käyttämään hieman enemmän

Suomalaiset laskijat olivat vastauksissaan varsin hintatietoisia. Kysyttäessä paljonko he olisivat valmiita käyttämään viikon mittaiseen rinnelomaan Lapissa, 29 % asetti hintahaarukan 500 ja 700 €:n välille. 21 % puolestaan valitsi portaikon seuraavan vaihtoehdon, 700 – 1000 €. Vastaajista neljännes piti tiukkaa hintalinjaa ja halusi pärjätä alle 500 €:lla. Yhteensä vain 15 % vastaajista olisi mieluusti mennyt yli 1000 €:n hintaluokkiin.

Samanlainen laskuloma Alpeilla höllensi suomalaisten kuvitteellisia kukkaronnyörejä hieman enemmän. 22 % asetti hintahaarukkansa 700 – 1000 €:n välille. Vastaajista 29 % löysi itsensä yli tonnin hintaluokista. Monet suunnittelivat tiukkaa talouskuria myös Alpeille suuntautuvaa laskuviikkoa ajatellessaan: viidennes määritteli maksuvalmiudekseen 500 – 700 € ja 8 % vastasi pyrkivänsä pitämään kulut alle 500 €:ssa.

Lumipallon vinkki: Matkakuluja voi hillitä huomioimalla, millaisista asioista kohteen hintataso muodostuu.

  •  Tarkista aina hiihtokeskuksen palvelut: jos sieltä ei löydy vaikkapa ruokakauppaa, joudut laskemaan budjettiin päivittäiset ravintolaruokailut.
  • Jos voit joustaa kohteen ja matkapäivien suhteen, tarkkaile ja hyödynnä loppusesongin matka- ja majoitustarjoukset ja vältä vilkkaita juhlapyhiä. Vähemmän tunnetut kohteet voivat muutenkin olla kukkarolle ystävällisempiä: esimerkiksi Itä-Euroopan hintataso on usein monia muita matalampi niin hissilippujen kuin ruoan, juoman ja majoituksenkin suhteen.

Hiihto- ja laskettelukysely toteutettiin yhteistyössä Hotels.comin ja Lumipallo.fin kanssa 22.1 – 8.2.2015. Kyselyyn osallistui 2 361 vastaajaa. Kaikki prosenttiluvut on pyöristetty lähimpään täyteen prosenttiin.

Lähde: Suuri Hiihtomatkailukysely
Kuva: adler-ischgl via Compfight cc

Katso lisää vinkkejä hiihtomatkan budjetin hallintaan:
Näin matkustat edullisemmin kotimaan rinteille
Budjettilomailijan hiihtomatkavinkit 


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kysely: Lisää lomaa ja hyviä tarjouksia, kiitos!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.