Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Kysely: Suomalaiset räätälöivät talvilomansa hyvissä ajoin

Suomalaiset paljastuvat Hotels.comin ja Lumipallo.fin hiihto- ja laskettelukyselyssä omatoimisiksi talviloman suunnittelijoiksi ja varaajiksi.

48 % vastasi räätälöivänsä kaikki valinnat alusta loppuun itse. Vastaajista 35 % puolestaan haluaa matka- ja majoituspaketit valmiina, mutta etsii lisäpalvelut itse. Vain 4 % oli sen verran uskaliaita, että sanoi vain nappaavansa menolipun kohteeseen ja improvisoivansa.

Talviloma suunnitellaan ajoissa

Suomalaiset pitävät myös varhaisesta suunnittelusta: 27 % varaa matkat ja majoitukset neljä kuukautta etukäteen. Lyhyen varoitusajan lähtijöitä on melko vähän: sekä viikon että alle viikon etukäteen varaajia oli vastaajista 2 %. Toisaalta 6 % sanoi lähtevänsä matkaan vaikka huomenna, jos siltä sattuu tuntumaan.

Sopivat rinteet (61 %), hyvät peruspalvelut (44 %) sekä hyvät kulkuyhteydet (32 %) painoivat suomalaisille eniten heidän valitessaan laskukohdetta. Vähiten tärkeäksi koetaan, että kohde olisi nuorison suosima, eikä siellä olisi lapsiperheitä (1 %), se että kohde on myös muiden suosiossa (2 %) sekä kohteen tuttuus (4 %).

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Suomalaisilla laskijoilla on selvästi kipinää löytää uusia paikkoja, mutta tuttuus kuitenkin houkuttaa vielä. Noin 47 % etsii aina uusia laskukohteita, joskin 46 % vierailee tutuissa paikoissa mutta myöntää harkitsevansa uusia. Vain 7 % vastasi pysyttelevänsä aina tutuissa, hyväksi havaituissa kohteissa.

Hiihtomatkalla panostetaan ruokaan, juomaan ja rentoutumiseen

Talvilomamatkalla ollaan valmiita satsaamaan eniten ekstraa hyvään ruokaan ja juomaan (66 %), rentoutumiseen (40 %) ja tasokkaaseen majoitukseen (40 %). Majoitusvaihtoehdoista suosituin on mökki, jota kannatti 60 %; hotelli sai 35 % äänistä. Vain puoli prosenttia luottaa mahdollisuuksiinsa niin paljon, että vastasi majoittuvansa mieluusti lomaromanssinsa luona…

Hiihto- tai laskettelumatkan hotellissa tärkeintä on hinta (56 %), sijainti lähellä rinnehissejä (44 %) ja sijainti lähellä palveluja (37 %). Vähiten ääniä tärkeistä kriteereistä keräsi välinevuokraamo hotellin yhteydessä (3 %) sekä tähtiluokitus ja after-ski-baarien läheinen sijainti (5 % molemmat).

Hotellissa nautitaan lähinnä sauna- ja kylpyläpalveluista (62 %) ja käydään vain nukkumassa laskujen ja after-skin viedessä muun ajan (20 %).

Hiihto- ja laskettelukysely toteutettiin yhteistyössä Hotels.comin ja Lumipallo.fin kanssa 22.1 – 8.2.2015. Kyselyyn osallistui 2 361 vastaajaa. Kaikki prosenttiluvut on pyöristetty lähimpään täyteen prosenttiin.

Lähde: Suuri Hiihtomatkailukysely
Kuva: Leo-setä via Compfight cc

Katso lisää vinkkejä hiihtomatkan budjetin hallintaan:
Näin matkustat edullisemmin kotimaan rinteille
Budjettilomailijan hiihtomatkavinkit 


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kysely: Suomalaiset räätälöivät talvilomansa hyvissä ajoin
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,67/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.