Syöte MTB 2019

Syöte MTB 2019 alle 5 tuntia, tilannekatsaus

Julkaistu: 03.4.2019

Talvi on kääntynyt kevään puolelle ja Syöte MTB lähestyy. Talven aikana oli tavoite lisätä matalasykkeisten lenkkien määrää ja mielestäni aika hyvin suunnitelma on onnistunut. Varmasti enemmänkin olisi voinut treenata, mutta onpa nyt kuitenkin jotain tullut tehtyä. Pääosin treeni on koostunut murtomaahiihdosta, perinteisellä tyylillä, kävelystä ja laskettelusta, sekä randoilusta. Näiden lisäksi korkeamman sykkeen treeniä on tullut koripallosta. Painokin on pikkuhiljaa tullut vähän alaspäin, vielä ei neuvolasarjaan ole päästy, mutta kyllä se pitäisi helpostikin olla mahdollista kesään mennessä. Uskoisin, että nykykunnolla ja vielä vähän painoa pudottamalla pitäisi kyllä alle viiteen tuntiin päästä. Mäkien nouseminen kuitenkin helpottuu niin paljon kun tuommoisen 10-15 kiloa painoa saa pois. Yksi ylimääräinen polkupyörä jää kyydistä pois, niin onhan se helpompaa 🙂

Kiinnostavaa olisi myös tehdä kuntotesti uudestaan nyt tuossa kesällä, että onko jotain kehitystä tullut talven mittaan.

19.9.2018 kirjoitin ekan kerran tästä tavoitteesta blogiin, niin listataampa sieltä lähtien mitä on tullut tehtyä. Suurin osa treeneistä on sykemittarin kanssa tehtyjä, mutta koripalloa ja laskettelua puuttuu aika paljon. Ainakin kaikki pelit olivat semmoisia missä en mittaria pitänyt ja myös jotkut treenit. Mutta eiköhän tästä aika hyvin saa kuvan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Yleistä:

 • Treenikertoja kaikki lajit mukaan luettuna: 122 kpl
 • Treenitunteja yhteensä: 183h 12min
 • Kaloreita palanut: 114417 kcal

Lajit:

Koripallo:

 • 16 kertaa, mutta tästä puuttuu noin 5 peliä ja ainakin saman verran treenivuoroja.
 • 25h 42min

Murtomaahiihto:

 • 11 kertaa (aika vähän lopulta kuitenkin)
 • 11h 53min
 • 119,3km

Pyöräily:

Tässä on työmatkat ja maastolenkit syksyltä mukana.

 • 38 kertaa
 • 39h35min
 • 556km

Randoilu:

 • 10 kertaa
 • 37h10min
 • Nousumetrejä 5260m

Laskettelu:

Näitä ei ole mitattu kuin ihan murto-osa. Kaikkineen laskettelua on tullut noin 25-30 päivää.

 • 8 kertaa
 • 27h 33min

Hölkkä

 • 5 kertaa
 • 3h 45min
 • 25,3km

Uinti

 • 2 kertaa
 • 1h 18min
 • 2km

Kävely/patikointi

 • 22 kertaa
 • 26h 20min
 • 123,1km

Keskiarvoja ja huippuja

Keskimäärin on tullut liikuttua vähän alle 6,5h per viikko. Ihan tyytyväinen olen tuohon määrään. Välillä on tullut reilusti yli 10 tunnin viikkoja ja välillä, ainakin sairastellessa, on oltu lähellä nollaa. Jos kaikki laskettelut ja koripallot olisi myös tallennettu, niin määrä nousisi tuosta varmaan aika paljon vielä. Ehkä lähelle kahdeksaa tuntia per viikko. Toisaalta laskettelu ei paljon sykettä nosta, joten ihan ok, että ne eivät kaikki tässä mukana olekaan. Siinä hississä levätessä laskee syke kuitenkin aina sinne 70 paikkeille, niin ei se nyt niin rankkaa ole. Randoilu sitten toki erikseen, se on ihan kunnon kuntoilua.

Pitkäkestoisin treeni oli Ylläksellä kun skinnattiin ja laskettiin Ylläkseltä lähtien ensin Kellostapuli, sitten Kesänki, Lainio ja vielä Kukastunturi. Aikaa meni 6,5h, matkaa kertyi 18,6km, keskisyke oli 117 ja nousumetrejä 1115m.

Siinäpä ne liikunnat tässä noin puolen vuoden ajalta. Vielä on laskettelukautta jäljellä, mutta kohta myös pyöräilykausi alkaa.

Syöte MTB alle 5h -sarjan aiemmat jutut:

 

 

 

 

 

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *