Hyppää sisältöön

Obergurgl – Hotellista suoraan suksille

Ötztalin laakson perukoilta löytyvä Obergurgl ja viereinen Hochgurgl sijaitsevat korkealla ja ovat siksi erittäin lumivarmoja laskettelukeskuksia jo alkutalvesta. Hiihtoalue on aktiivilaskijan unelma, mutta myös perheiden suosima, sillä menojalkaansa heiluttavat laskettelijat jäävät laakson aiempaan keskukseen, Söldeniin.

Postikorttimaiset Alppien kylämaisemat ovat usein juuri Obergurglissa kuvattuja. Puhdas lumi, kirkas talviaurinko ja upean sininen taivas ovat perinteisten alppitalojen kanssa sellainen yhdistelmä, johon yksinkertaisesti ihastuu. Ollaan paikassa, jossa tärkeintä on laskeminen, perheen kanssa lomailu ja rentoutuminen hyvän ruoan parissa, usein joko puoli- tai täyshoidolla.

Obergurglin ja Hochgurglin rinteet ovat pääosin vauhdikkaita ja tilaa laskemiseen on runsaasti. Söldeniin verrattuna ihmisiä on vähemmän ja tilaa käännöksille on riittävästi. Lumisateen jälkeen on helppo suunnata rinteen vierelle pöllyttelemään puuteria ja paluu hisseille on vaivatonta ja nopeaa. Pidemmille reissuille kannattaa ottaa opas mukaan, sillä liikutaan kuitenkin kolmen kilometrin korkeuksissa.

Monipuolinen Obergurlg

Wurmkoglin huipulla sijaitseva rinneravintola, Top Mountain Star on ehdottomasti käymisen arvoinen. Näkymät ovat hienot ja ravintolasta voi bongata Söldenin lisäksi alueen komeimmat vuorenhuiput.

Obergurglin merkitty laskumaasto soveltuu niin laskuharrastusta vasta aloittaville kuin kovimmille tykittäjillekin. Alueella on nimittäin mahdollisuus valita laskeeko alas helppoa reittiä vai vaativaa mustaa rinnettä.

Muinaishistoriaa ja vaellusreittejä

Myös jäämies Ötzin, löytöpaikka on lähellä ja tarina itsessään hyvin kiinnostava. Ötzin menneisyydestä on erilaisia versioita ja tutkijat etsivät edelleen vastauksia 5000 vuotta vanhan löydöksen viimeisiin tapahtumiin.

Mikäli kunto on kohdallaan ja taidot riittävät, on Obergurgl ympäristöineen loistava kohde myös vaellusretkille. Opas on syytä ottaa mukaan ja nousta hisseillä huipulle, josta tavoittaa huikeita laskuja koskemattomalla lumella. Asiaan vihkiytyneet pääsevät viereisen Ventin kylän kautta nousemaan aina Itävallan toiseksi korkeimmalle huipulle, Wildspitzelle asti lähes neljään kilometriin.

Plussat

  • Kaunis
  • Paljon helppoa laskettavaa ja kruisailua
  • Rauhallinen

Miinukset

  • Vain muutamia mustia rinteitä
  • Parhaille laskupaikoille päästäkseen on tehtävä töitä
  • After ski hiljaisempaa kuin naapurissa

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Ötztalin timantit

Euroopan lumivarmimmat alkutalven kohteet

Nämä ovat alkukauden lumivarmimmat kohteet Euroopassa – Top 7