Lapin parhaat pokausbaarit Top 5
Hiihtokeskukset, Lappi, Ravintolat & Baarit

Lapin parhaat pokausbaarit – täältä irtoaa varmimmin!

Mistä Lapin menopaikoista löytyy helpoiten hiihtoseuraa? Katso lista pohjoisen parhaista pokausbaareista.

Haluatko seuraa? Kokeile näitä

Rinteiden lisäksi hiihtokeskuksista haetaan hyviä bileitä – ja kenties myös seuraa. Skimbaaja-lehden päätoimittaja Jussi Ovaskainen kertoo erityisesti maaliskuun viikkojen olevan vilkkainta bilesesonkia, jolloin hiihtokeskukset täyttyvät janoisista työ- ja kaveriporukoista.

– Hiihtokeskuksissa korostuu hassuttelu ja karnevaalihenki: bilettäjillä on usein peruukit ja humoristiset vaatteet päällä, kertoo Ovaskainen.

Romantiikkaa on väistämättä ilmassa, kun yhteiset kiinnostuksen kohteet tuovat laskijoita yhteen after ski -hulinoissa. Aina seuranhakua ei näytä hidastavan edes kotona odottava kumppani – pohjoisen hiihtokeskuksilla on maine niin naisten kuin miestenkin saalistuspaikkoina.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Keväinen Lappi kuuluu samaan kategoriaan Ibizan ja ruotsinlaivojen kanssa. Harrastuspiireissä syntyy väistämättä pariutumisriittejä – tiedän monia tapauksia, joissa elämänkumppani on löytynyt hiihtokeskuksesta, Ovaskainen pohtii ilmiön syitä.

Paljon hiihtokeskuksia kiertäneen Ovaskaisen mukaan pohjoisen bilekulttuuri on suoraa sukua Keski-Euroopan ja Itävallan after ski -meiningille, joka on Suomeakin hurjempi.

Ovaskainen listasi viisi suosituinta pokausbaaria Lapin hiihtokeskuksissa.

1. Hillitön V’inkkari, Levi

Railakas meno on taattu Levin V’inkkarissa, jonka karun 70-lukulaisen ulkokuoren alta paljastuu hillitön bilepaikka sekä terassi, jolla asiakkaat nauttivat keväästä ja toisistaan.

– Paikassa mesoaa DJ, jonka soittamat Finnhitsit pitävät huolen siitä, että tilanteen kestämiseksi on nautittava alkoholia, Ovaskainen kertoo.

> V’inkkarin verkkosivut

2. Alppihenkinen Pehkubaari, Tahko

Tahkon suosittu Pehkubaari on alppihenkinen rinneravintola, joka sijaitsee suhteellisen haastavien rinteiden huipulla. Hauskan after ski -meiningin saavuttaakseen on siis ensin suksittava paikalle.

– Oma ohjelmanumeronsa on seurata tyyliä, jolla laskijat tulevat baarista alas. Joskus rinnepatrolli joutuu hakemaan pahimpia kännääjiä kelkalla, kertoo Ovaskainen.

> Pehkubaarin esittely

3. Laanilan perinteiset monotanssit, Saariselkä

Varttuneempien hiihtäjien seuranhakupaikkojen ykkösenä tunnetaan Saariselän legendaariset Laanilan monotanssit. Jo 80-luvun alkupuolelta saakka tauotta järjestetyissä tansseissa viihtyy erityisesti yli nelikymppinen hiihtokansa.

– Huhut kertovat varsin korkeasta pariutumisvietistä, Ovaskainen sanoo.

> Laanihovin monotanssien sivut

4. Koko kansan Piste, Ruka

Tällä kaudella after ski -bileensä uudelleen startannut Piste on iso ravintola, johon mahtuu paljon ihmisiä – ja näin ollen myös paljon kohtaamisia. Karaokebaari Zone puolestaan on rento illanviettopaikka, jossa juhlijat nousevat pöydille asti tanssimaan.

> Pisteen esittely
> Zonen verkkosivut

5. Rauhallisempi Bar Kaappi, Ylläs

Astetta rauhallisempaa pokauspaikkaa etsivät hiihtomatkailijat voivat suunnata Ylläksen Bar Kaappiin, jossa istutaan rennosti jutustelemassa rinnepäivän jälkeen. Pöydillä ei tässä baarissa tanssita, mutta uusien tuttavuuksien kanssa pääseekin heti syventämään välejä samaan seurueeseen lyöttäytymällä.

> Bar Kaapin verkkosivut

Teksti: Maria Hietala

Jutussa esiintyvien keskusten esittelyt Lumipallossa:

> Levi – Monipuolinen ja kansainvälinen
> Tahko – Iso ja virkeä
> Ski Saariselkä – Suomen pohjoisin
> Ruka – 250 hiihtopäivää vuodessa
> Ylläs – Korkeutta ja pituutta

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Lapin parhaat pokausbaarit – täältä irtoaa varmimmin! Lapin parhaat pokausbaarit Top 5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,04/5 - 25 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • meku sanoo:

  typerää tehdä tämmösiä juttuja tulee vaan turhaa mustasukkasuutta kotona ei siellä mitään lapissa tapahdu.ne huutelee jotka ei saa.

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Vastaa

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.