Hiihtokausi 2013-2013 alkaa tänä viikonloppuna Skiexposta. Tälle kaudelle kotimaiset hiihtokeskukset ovat panostaneet yhä enemmän snowparkeihin, lautailijoiden ja temppuhiihtäjien suorituspaikkoihin. Snowparkien tärkeydestä kertoo se, että ne usein lumetetaan varhain, jopa aivan ensimmäisenä. Peruslaskeminen säilyy myös erittäin tärkeänä, ja rinteisiin odotetaan kaikenikäisiä laskijoita.
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Ensimmäiset rinteet aukeavat – talvikausi alkaa!

Laskettelukausi käynnistyy lauantaina, 19.10., kun ensimmäinen rinne aukeaa Rukalla. Muiden keskusten odotetaan aukaisevan suunnitelmien mukaisesti. Ensilumen ladut ovat jo auenneet Saariselällä, Ukkohallassa ja Vuokatissa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 17.10.2013.

Marraskuun aikana on kausi Pohjois-Suomessa jo täydessä vauhdissa, ja Etelä-Suomen keskukset aloittavat kauden pääsääntöisesti joulukuun aikana. Ajantasaiset tiedot avoimista rinteistä ovat Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n sivuilla.

”Kesän aikana keskuksissa on valmistauduttu tulevaan kauteen. Keskukset ovat investoineet niin lumetukseen, rinteiden kunnossapitoon, hisseihin kuin rakennuksiinkin. Useissa hiihtokeskuksissa ovat parkit ja erikoissuorituspaikat olleet erityisenä panostuskohteina”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti. ” Nykysukset ja –laudat houkuttelevat tekemään temppuja, ja tavoitteena on tarjota kaikentasoisille laskijoille turvallisia harjoittelupaikkoja. Tätä silmällä pitäen on rakennettu myös pienempiä ja helpompia hyppyreitä ja reilejä.”

Uutta kautta odotetaan positiivisella mielellä. Viime kausi oli ennätyspitkä Etelä-Suomen rinteissäkin, ja hissilippujen myynti oli odotetulla tasolla vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Turistimäärät ovat kasvaneet edellleen ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna. Suurimmat turistivirrat tulevat Venäjältä, mutta vierailijoiden määrä esimerkiksi Iso-Britanniasta, Alankomaista, Norjasta ja Sveitsistä on kasvanut mukavasti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lisätietoja:
Anne Larilahti, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
p. 050-5181833
www.ski.fi

Tutustu Lumipallon keskusesittelyihin:
Ruka
Saariselkä
Ukkohalla
Vuokatti


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Ensimmäiset rinteet aukeavat – talvikausi alkaa! Hiihtokausi 2013-2013 alkaa tänä viikonloppuna Skiexposta. Tälle kaudelle kotimaiset hiihtokeskukset ovat panostaneet yhä enemmän snowparkeihin, lautailijoiden ja temppuhiihtäjien suorituspaikkoihin. Snowparkien tärkeydestä kertoo se, että ne usein lumetetaan varhain, jopa aivan ensimmäisenä. Peruslaskeminen säilyy myös erittäin tärkeänä, ja rinteisiin odotetaan kaikenikäisiä laskijoita.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.