Hyppää sisältöön

Ensimmäiset rinteet aukeavat – talvikausi alkaa!

Laskettelukausi käynnistyy lauantaina, 19.10., kun ensimmäinen rinne aukeaa Rukalla. Muiden keskusten odotetaan aukaisevan suunnitelmien mukaisesti. Ensilumen ladut ovat jo auenneet Saariselällä, Ukkohallassa ja Vuokatissa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 17.10.2013.

Marraskuun aikana on kausi Pohjois-Suomessa jo täydessä vauhdissa, ja Etelä-Suomen keskukset aloittavat kauden pääsääntöisesti joulukuun aikana. Ajantasaiset tiedot avoimista rinteistä ovat Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n sivuilla.

”Kesän aikana keskuksissa on valmistauduttu tulevaan kauteen. Keskukset ovat investoineet niin lumetukseen, rinteiden kunnossapitoon, hisseihin kuin rakennuksiinkin. Useissa hiihtokeskuksissa ovat parkit ja erikoissuorituspaikat olleet erityisenä panostuskohteina”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti. ” Nykysukset ja –laudat houkuttelevat tekemään temppuja, ja tavoitteena on tarjota kaikentasoisille laskijoille turvallisia harjoittelupaikkoja. Tätä silmällä pitäen on rakennettu myös pienempiä ja helpompia hyppyreitä ja reilejä.”

Uutta kautta odotetaan positiivisella mielellä. Viime kausi oli ennätyspitkä Etelä-Suomen rinteissäkin, ja hissilippujen myynti oli odotetulla tasolla vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Turistimäärät ovat kasvaneet edellleen ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna. Suurimmat turistivirrat tulevat Venäjältä, mutta vierailijoiden määrä esimerkiksi Iso-Britanniasta, Alankomaista, Norjasta ja Sveitsistä on kasvanut mukavasti.

Lisätietoja:
Anne Larilahti, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
p. 050-5181833
www.ski.fi

Tutustu Lumipallon keskusesittelyihin:
Ruka
Saariselkä
Ukkohalla
Vuokatti