Hyppää sisältöön

Syyskuussa mäkeen – täällä lasket jo!

Haaveiletko kesän kaikottua jo laskettelusta tai lumilautailusta? Näissä paikoissa pääset jo laskemisen makuun!

Syyskuussa Suomessa talvi antaa vielä odottaa itseään, mutta ei hätää – innokkaimmat pääsevät kyllä mäkeen muualla. Esittelyssä yhdeksän kohdetta lumen nälkäisille!

1. Chile

Surkealta näyttäneen alkukauden jälkeen Etelä-Amerikan laskukausi on käynnistynyt kunnolla ja erityisen hyvältä tilanne näyttää Chilessä. Legendaarisessa Portillossa lumitilanne on erinomainen – vahva lumipohja takaa, että hiihtokausi jatkuu pitkälle eteläisen pallonpuoliskon kevääseen saakka.

2. Argentiina

Myös Argentiinassa kauden avaus on ollut huono, mutta paikallisen talven edistyessä on tilanne parantunut. Laskusesongin ollessa kuumimmillaan laskijat Argentiinan isoimmassa keskuksessa Las Lenasissa viettävät hyviä hetkiä – isojen lumisateiden myötä kevätkausi näyttää oikein hyvältä.

3. Norja

Myös Sknadinaviassa pääsee jo laskemisen makuun. Erityisesti kesähiihtokeskuksena tunnettu Folgefonnan hiihtokeskus valmistautuu tulevaan talveen hyvissä asemissa, sillä lumen syvyydeksi on syyskuussa paikoitellen mitattu huimat viisi metriä.

4. Itävalta

Keski-Euroopassa ja Alpeilla kesä on ollut erittäin lämmin, mutta tästä huolimatta Hintertuxin jäätikkökeskus avautuu uudelleen 18. syyskuuta. Sään salliessa ”kesäkausi” jatkuu loka-marraskuulle saakka.

5. Sveitsi

Kesähiihdosta kiinnostuneille Sveitsissä sijaitseva Zermatt on yksi Euroopan parhaista kohteista. Korkealla sijaitsevalla jäätiköllä laskeminen on mahdollista hyvissä olosuhteissa myös syyskuussa.

6. Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa talvi on ollut lumen puolesta paras lähes sataan vuoteen. Kävijämäärät ovat olleetkin huimassa kasvussa esimerkiksi Treble Conen laskettelukeskuksessa. Maapallon toisella puolella syyskuu on yleensä erinomainen kuukausi aurinkoisen keväthiihdon ystäville.

7. Australia

Australiassa kuluva talvi on ollut sangen hyvä muutaman erittäin surkean talven jälkeen. Viime aikoina Thredbon keskuksessa lunta on ollut lähes puolitoista metriä ja laskukausi jatkunee lokakuulle saakka.

8. Yhdysvallat

Coloradon osavaltiossa kevät oli runsaiden lumisateiden värittämä. Korkealla sijaitseva St. Mary’s Glacier –jäätikkö sai oman hyvän osuutensa lumesta ja laskukausi jatkuu edelleen syyskuussa. Omien käännösten piirtäminen raikkaaseen lumeen vaatii kuitenkin noin tunnin verran kipuamista huipulle.

9. Kanada

Banffin ympäristön korkeat huiput ovat lumen peitossa, jonka vuoksi paikalliset ovat päässeet laskemaan erittäin aikaisessa vaiheessa. Hyvällä tuurilla ja säiden salliessa syyskuun loppupuolella päästään jo uudelle puuterille.

Lähde: Unofficialnetworks.com
Kuva: Antti Hurskainen