Hyppää sisältöön

Kysely: Lapissa riittää haastajaa ulkomaille

Miksi mennä merta edemmäs kalaan kun kotimaastakin löytyy? Tuoreen kyselyn mukaan suomalaiset ovat hyvinkin tyytyväisiä Lapin tarjontaan.

Lapin paikka suomalaisten suosiossa pysyy tiukassa. Lapland Hotels teetti kyselyn, jossa kävi ilmi matkailijoiden erityinen tyytyväisyys palveluihin ja halu matkustaa Lappiin vastaisuudessakin.

Lapissa on taikaa

Vastaajia pyydettiin arvioimaan, miten hyvin erilaiset palvelut ja aktiviteetit kohteessa vastasivat lomailijoiden odotuksia. Lapin loma ylitti vastaajien odotukset kaikkien palvelujen osalta ainakin jossain määrin. Loma oli myös kokonaisuutena selvästi odotettua parempi.

Lapin valtteihin kuuluvat sellaiset asiat, joita ei välttämättä esimerkiksi Alpeilla ole tarjolla. Lapissa suomalaisia kiehtoo erityisesti luonto, rauha ja hiljaisuus sekä tunnelma. Kyselyyn vastanneista lähes puolet kertoi kokeneensa Lapin lomallaan jotain erityisen mieleenpainuvaa ja elämyksellistä.

Tyytyväisyys Lappiin on otettu Lapland Hotelsissa luonnollisesti ilolla vastaan.

– On hienoa kuulla, että Lapin palvelut ovat yllättäneet lomalaiset positiivisesti – teemme kovasti töitä sen eteen, että vieraat viihtyvät hotelleissamme ja tarjolla on monipuolisesti aktiviteetteja. Vieraanvaraisuus on osa Lapin vetovoimaa, kertoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

Monelle suomalaiselle vuosittainen matka Lappiin on perinne. Suomalaisista lähes viidennes on ollut lomalla Lapissa viimesen vuoden aikana ja kolme neljästä on käynyt Lapissa ainakin kerran elämässään. Kaksi kolmesta suosittelisi Lappia myös ystävilleen.

Valtaosa suuntaa Lappiin perheen tai puolison kanssa, mutta myös kaveriporukat suosivat lomia pohjoiseen.

Lähde ja kuva: Lapland Hotels Oy

Tututu Lapland Hotelsin pyörittämiin hiihtokeskuksiin:
Luosto
Olos
Pallas
Ylläs