Hyppää sisältöön

Lumihotelli – Eksoottinen yöpymisvaihtoehto arktisempiin oloihin

Tähtitaivas. Revontulet. Luonnon helmassa nukkuminen lähellä pakkasrajaa. Erikoinen luksus keskellä erämaata. Lumihotellissa olet keskellä tätä kaikkea.

Etsitkö ikimuistoista yöpaikkaa matkustamatta kuitenkaan toiselle puolelle maapalloa? Uniikit suomalaishotellit Lapissa takaavat miellyttävän ikimuistoisen kokemuksen, joka taatusti eroaa muista hotelliöistäsi.

Myös suomalaiset ovat löytäneet lumihotellit

– Vielä suurin osa asiakkaistamme on ulkomaalaisia, etenkin Aasiasta tulleita turisteja, mutta myös suomalaisia käy kokoajan enemmän ja enemmän, kertoo Kemin Lumihotellin tiedottaja Noora Barria.

Ainutlaatuinen lumihotelli lumoaa vierailijansa heti ensisilmäyksellä.

Kemin Lumihotelli toimii lumilinnan yhteydessä nyt 19. vuotta peräkkäin. Vaikka ulkona pakkanen paukkuu, sisällä hotellissa nukkuminen luonnonmateriaalien päällä on miellyttävä ja ainutkertainen kokemus. Kuten muissakin hotelleissa, myös Kemin Lumihotellissa asiakkaille on tarjolla eri tasoisia ja kokoisia huoneita.

Myös muualla Suomessa on tarjolla arktista majoitusta oheistoimintoineen. Esimerkiksi Kittilän Snow Village lumihotellissa on mahdollista järjestää talvihäät. Jotta pohjoisen tuntu ei puuttuisi, matkan kappelista jääravintolaan voi taittaa porolla, koiravaljakolla tai moottorikelkalla. Myös jääravintola ja baari täytyy kokea itse kaikkine herkkuineen, ennen kuin sen voi uskoa todeksi.

Jääbaari on ehdottomasti yksi niistä asioista, joka täytyy kokea paikan päällä saadakseen oikean tunnelman.

Arktinen vaihtoehto bungalowille?

Oletko aikaisemmin pakkasyönä tuntenut kuin nukkuisit taivasalla ja seurannut revontulia suoraan sängystä nukahtamiseen asti?

Nyt tähänkin on mahdollisuus, sillä Arctic Snow Hotel & Glass Igloos Rovaniemellä tarjoaa käyttöön lasikattoisia iglujaan, joissa nukahtaminen kaukana kaupungin valoista tähtitaivaan alla on ihanteellinen vaihtoehto kaupungin valosateelle. Ja jos lumihotelli tai iglu tuntuu liian tavalliselta vaihtoehdot ei vielä tähän lopu. Harriniva Hotels & Safaris nimittäin avasi Muoniossa ainutlaatuisissa puitteissa lämpimät telttailumahdollisuudet tänä talvena, jotka toimivat ympäri vuoden.

Lämmin teltta revontulien loistaessa taivaalla saa varmasti kenen tahansa mielen lepäämään.

Husky- ja poroteemoilla sisustetut teltat sijaitsevat Torassiepin mökkikylän vieressä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, missä taivaan ja ympäröivän maiseman tarkkailu on helppoa läpinäkyvän katon ja seinän ansiosta.

– Ja mikä parasta aamulla herättyä mäenlaskuun Pallakselle sekä Olokselle on matkaa vain parisenkymmentä minuuttia sekä Muonioon ajelee noin puolessa tunnissa, kertoo myyntipalvelun päällikkö Hanna-Mari Talvensaari Harriniva Hotels & Safarikselta.

Virittäydy lumihotellien kiehtovaan tunnelmaan oheisen videon myötä: 

Teksti: Anette Kerkelä
Kuvat: Kemin matkailu Oy, Lapland Hotels Snow Village, Harriniva Hotels & Safaris