Advertoriaali

Kesä häämöttää – laskettelun ei tarvitse odottaa seuraavaan talveen

Kesä on melkein täällä, ja monille se tarkoittaa rannalla löhöilyä ja uimista auringon paisteessa. Kesä ei tietenkään ole tunnettu talviurheilulajien harrastamisesta, mutta tämä ei tarkoita sitä, että tämä ei olisi mahdollista.

Todellakin, myös kesällä on mahdollista päästä laskettelemaan. Tietenkään tämä ei ole mahdollisuus Suomessa, mutta onneksi Suomi ei ole ainoa laskettelumahdollisuuksien tarjoaja maailmassa. Tässä artikkelissa selvitämme, miten pääset pitämään hauskaa ja laskettelemaan myös kesän kuumimpina kuukausina.

Matkusta etelään päästäksesi laskettelemaan

Tämä saattaa hieman yllättää joitakin lukijoitamme, mutta todellakin sinun tulee matkustaa etelään päästäksesi laskettelemaan kesällä. Tämä tietenkin pätee vain Euroopan sisällä matkustaessa. Me keskitymme Euroopan kohteisiin yksinkertaisesti siitä syystä, että ne ovat realistisempi matkakohde monille verrattuna kauemmas matkustamiseen.

Vaikka Euroopan kohteisiin matkustaminen on halvempaa kuin muualle maailmassa, se ei silti tarkoita sitä, että kyseessä olisi kaikista halvin hupi. Kun alat laskemaan kaikkia matkan kuluja, voit huomata sen tulevan kustantamaan jopa yllättävän paljon. Siitä syystä sinun tulee suunnitella tapa rahoittaa matkasi hyvissä ajoin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pikalainan hakeminen voi tulla joidenkin mieleen vaihtoehtona matkan rahoittamiseen. Sopiva pikaluotto tarpeisiisi voi olla vaihtoehto, jonka avulla varmistetaan, että myös lomakohteessa käytettäväksi on riittävästi varoja. Jos mietit lainan hakemista, on hyvä idea tutustua kaikkiin erilaisiin mahdollisuuksiin. Niitä on nimittäin hyvin monia, joten on suositeltavaa varmistaa, että haet juuri sellaista lainaa, joka sopii sinun tarkoituksiin.

Italian Cervinia on monia ilahduttava kohde

Kun olet miettinyt loman rahoitusta, voit tietenkin aloittaa itse loman suunnittelun. Italian Aoston laaksossa sijaitseva Cervinia tarjoaa todella upean kokemuksen. Voit lentää Torinon kentälle, josta ajetaan kohteeseen noin 1,5 tuntia. Rinteiden mitta on 25 kilometriä, joten et tule varmasti tylsistymään nopeasti. Sen korkeus on 35 kilometriä, mikä on tietenkin uskomatonta. Siellä on myös yksi korkeimmista Euroopan jäätiköistä, joka mahdollistaa laskettelun myös kesällä.

Cervinia on halvempi kohde listallamme, sillä siellä esimerkiksi hissiliput eivät kustanna yhtä paljoa kuin monisssa muissa kohteissa. On silti hyvin tärkeää, että et unohda matkan kunnollista budjetointia ja rahoituksen suunnittelua.

Sveitsin Zermattissa ja Saas-Feessa lasketellaan vuoden ympäri

Sveitsi on kuuluisa laskettelumaa. Siellä on lukemattomasti erilaisia kohteita, jotka tarjoavat mahtavat mahdollisuudet laskettelemiseen. Kesän kuiden mahtavat vaihtoiehdot ovat Zermatt ja Saas-Fee. Zermatt sijaitsee Valaisissa, ja sen korkeus on hulppeat 3295 metriä, tarjoten 21 kilometrin edestä rinteitä. Saas-Fee on myös Valaisissa. Se on hieman korkeampi kuin Zermatt, ylttäen jopa 3500 metriin, mutta rinteitä on hieman vähemmän, 20 kilometrin edestä.

Koska Sveitsi on muutenkin hieman tyyris maa, tietenkin myös näihin molempiin kohteisiin matkustaminen kesällä voi viedä pitkän siivun koko budjetista. Jos päätät matkustaa kallimpaan kohteeseen, tämä on hyvä ottaa huomioon matkan rahoitusta suunnitellessa. Jos kohde on kalliimpi, tietenkin siellä majoittuminen, hissiliput, syöminen ja mahdollisten varusteiden vuokraus kustantaa myös enemmän. Ota kaikki tämä huomioon, jotta voit välttää stressaavan tilanteen loman aikana.

Monet kohteet kutsuvat laskettelijat tervetulleeksi vuoden ympäri

Nämä ovat vasta muutamia vaihtoehtoja monista eri mahdollisuuksista, joita voit löytää, kun haluat lasketella myös kesällä. Esimerkiksi Les Deux Alpes Ranskan Mont-de-Lans alueella  on upea kokemus.

Koska matkakohteita on niin paljon jo Euroopan sisällä, voit varmasti löytää sellaisen vaihtoehdon, jonne matkustaminen on realistista. Saatat joutua varautumaan tähän matkaan hieman rahallisesti, mutta tämä ei tarkoita sitä, että matkaa ei voitaisi toteuttaa. Tutustu kaikkiin erilaisiin vaihtoehtoihin, ja voit yllättyä iloisesti, mikä kaikki on oikein mahdollista.

Photo: https://unsplash.com/

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
Arvostele artikkeli:
Kesä häämöttää – laskettelun ei tarvitse odottaa seuraavaan talveen
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.