Hervanta ja Mustavuori - hiihtokeskus
 • mustavuori tampere laskettelurinne
  mustavuori tampere laskettelurinne
  mustavuori tampere laskettelukeskus
  mustavuori tampere hiihtokeskus
  mustavuori tampere rinneravintola
 • mustavuori tampere nuotiopaikka
  mustavuori tampere rinteet
  mustavuori tampere kahvila
  mustavuori tampere rinnekahvila
  mustavuori tampere laskettelu

Mustavuori – Tampereen lähirinne

Tampereen oma hiihtokeskus Mustavuori on uudessa omistuksessa kehittyvä lähimäki, joka sijaitsee kaupungin länsipuolella. Keskuksesta löytyy yhteensä neljä rinnettä, runsaasti kaupunkilaislaskijoita ja vahvaa paikallista seuratoimintaa.

Tampereen julkisen liikenteen, TKL:n, bussit kulkevat säännöllisesti Mustavuorelle ja paikallisten onkin todella vaivatonta suunnata lähirinteille laskettelemaan. Mustavuori on myös Pirkanmaan seurojen aktiivisessa käytössä ja rinteillä laskevat ja valmentavat mm. Tampereen Slalomseura, lumilautailuseura Tatra Snowboarding sekä Kookos Newschool -seura.

Mustavuori palvelee laskijoita, Hervanta poissa pelistä

Aiemmin Tampereen lähirinteet koostuivat sekä Mustavuoresta että Hervannasta, toiminnan keskittyessä nykyisin vain pykälän verran korkeampaan ja profiililtaan monipuolisempaan Mustavuoreen. Mustavuoren rinnevalikoima koostuu yhdestä lastenrinteestä ja kahdesta vaikeammasta laskusta, joista toinen rinne on jaettu kahtia toisen puolen toimiessa parkkina. Pisimmällä rinteellä on mittaa yhteensä 350 metriä ja korkeutta 69 metriä.

Mustavuoren kausikortilla saa lisäksi 15% alennuksen Rukan ja Pyhän kausikorteista.

Mustavuori tarjoaa paikallisille hyvät puitteet laskuharrastuksen aloittamiseen ja lajin alkeiden opetteluun. Rinteet tarjoavat pieneen korkeuseroon nähden melko monipuolisesti laskettavaa eri taitotasoille aloittelijasta harrastajaan. Rinteiden muokkauksia on suunnitteltu yhdessä hiihdonopettajien, valmentajien ja huippulaskijoiden kanssa. Rinteitä on muokattu sopimaan kaiken tasoisille laskijoille. Myös temppulaskijoille löytyy kiinnostavaa laskettavaa suosituista parkeista, mutta kokeneimmat jäävät toivomaan enemmän haastetta, kuten lähirinteissä yleensäkin. Aloitteleville temppuilijoille on oma microSNOWPARK.

Tampereen palvelut lähettyvillä

Mustavuori tarjoaa myös hiihtolatuja ja vuokraamon, joista laskija saa käyttöönsä laudat, sukset, snowscootit ja snowskatet. Tämän lisäksi vuokraamosta on saatavilla huoltoa laudoille, suksille ja snowscooteille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hiihtokeskuksessa on rinneravintola Bistro Mustavuori, joka tarjoaa kahvilapalveluiden ohella laskijalle myös burgereita, kuumia koiria, siipiä, snackseja, pastaa ja salaatteja. Lisäksi käytettävissä on myös nuotiopaikka omien eväiden valmistamiseen ja nauttimiseen.

Hiihtokeskuksen kupeessa ei ole majoitusta, mutta bussiyhteydet Tampereen suuntaan toimivat loistavasti. Ison kaupungin palvelut, yöelämä ja majoitus ovat siis kaikki aivan lähettyvillä niitä kaipaaville.

Kesäkaudella keskuksessa toimii Bikepark.

Plussat

 • Hyvät bussiyhteydet
 • Rinteet soveltuvat laskuharrastuksen opetteluun
 • Uutta kehitystä ja parantuneet ravintolapalvelut

Miinukset

 • Lähimäkien tapaan ei juurikaan haastavaa maastoa
 • Ei majoitusta tai afteria hiihtokeskusten alueella
 • Tampereen toinen lähimäki Hervanta ei ole enää toiminnassa