Cervinian laskumaisemia
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet

Nämä ovat Alppien uutuuskohteet 2012-2013

Matkanjärjestäjät ovat valinneet tulevalle kaudelle uutuuskohteita esimerkiksi Sveitsistä, Italiasta ja Itävallasta. Erityisen suosittuja ovat nyt all inclusive -paketit.

All inclusive –matkat nousussa

Alkavalle kaudelle lähes kaikki matkanjärjestäjät ovat karsineet tarjontaansa vastaamaan taloudellisen yleistilanteen mukaista kysyntää. Yhä suurempi osuus tarjolla olevista matkoista myydään all inclusive -kokonaispakettina, johon sisältyy matkan ja lentokenttäkuljetusten lisäksi hissiliput, opaspalvelut sekä suuri osa reissun ruokailuista.

Suomesta järjestetään vuosittain noin 15 000 hiihtomatkaa, joista suurin osa suuntautuu Alpeille. Virallisia tilastoja aiheesta ei ole, mutta arvion mukaan toinen 15 000 käy hiihtomatkailemassa omin voimin.

Perinteisesti hiihtomatkat kestävät viikon, mutta tarve lyhyempiin reissuihin on nyt noteerattu myös matkanjärjestäjien konttoreissa: tarjonnasta löytyy yhä useammin myös lyhyempiä reissuja.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pienemmät operaattorit joutuvat rakentamaan matkoista kiinnostavia esimerkiksi teemojen tai oheiselämysten avulla. Normaalia kevyempiä palvelupaketteja on tarjolla niille, jotka arvostavat matkanjärjestäjän tuomaa turvaa, mutteivat piittaa ryhmämatkailusta.

Langleyn Suomen-vetäjä tarjoaa omia reissuja

Talvella 2011 Suomeen saapuneen ruotsalaisen Langley-matkatoimiston perusajatus on STS:n kaltainen all inclusive -palveluineen. Langley ilmeisimmin vielä miettii Suomen-toimintojaan, sillä yhtiön verkkosivuilta ei vielä voi matkoja varata.

Suomen Langleyn vetäjänä toiminut Kasper Linja-aho ei suostu Langleyn tilannetta kommentoimaan tai arvioimaan. Linja-aho tarjoaa hiihtomatkoja yrityksensä Ski Unlimitedin nimissä kuten hän on tehnyt jo vuodesta 1997 saakka. Tunnetuin matkatuote on opiskelijoille tarkoitetut Hupellus-matkat. Nyt kaikille avoimia hiihtomatkoja operoidaan erityisesti Sveitsiin.

Sveitsiin on lyhyet lennot ja transferit kohteisiin. Kohteet ovat lumivarmoja ja palvelutaso on korkea. Eikä Sveitsi ole niin kallis maa kuin puhutaan, Linja-aho perustelee.

Sveitsin kohteista tarjolla ovat muun muassa Laax, Saas-Fee, Engelberg ja Davos, jotka kaikki tunnetaan hyvästä lumivarmasta hiihdosta sekä ekologisesta liikkumisesta keskuksen sisällä. Matkoja tehdään myös Ranskan Alpeille sekä perinteisinä lento-, kuljetus- ja majoituspaketteina että all inclusive -reissuina.

Oheiselämyksiä ja erikoisviikkoja

Alppimatkojen markkinajohtaja STS Alppimatkat on panostanut kruununjalokivensä Bad Gasteinin oheiselämyksiin. Suosittuun Hotel Salzburger Hofiin on rakennettu muun muassa kaksi uutta kylpyläosastoa. STS on kasvattanut matkavalikoimaansa tälle kaudelle, tarjolla on nyt yhteensä 17 kohdetta.

Aurinkomatkat Ski on keskittänyt kohdevalikoimansa viiteen hyväksi havaittuun hiihtokeskukseen. Itävallan Ischgl, Saalbach, Serfaus ja Sölden sekä Italian Cervinia ovat suomalaisten hyvin tuntemia alppikohteita.

Cervinian rinnekahvilatarjontaa

Youtravel puolestaan panostaa erikoisviikkoihin, kuten Ski Dolomite -viikkoon, jossa käydään Corvaran kylästä käsin muun muassa Cortinassa sekä Kronplatzissa.

Elämysmatkat on kohentanut tuotteistuksensa tasoa viemällä perinteisten hiihtoreissujen lisäksi asiakkaitaan hanakasti takamaastojen lumoihin asiantuntevien oppaiden johdolla. Reissuja on tarjolla Alppien lisäksi myös Japaniin ja Kanadaan. Uutuutena paluun valikoimiin tekee kesähiihtoreissu Norjan Stryniin.

Parom Camps on erikoistunut teemoitettuihin matkoihin ja leireihin. Paromin johdolla pääsee puuterille tai parkkeihin oppaiden ja valmentajien kanssa saamaan lisätietoa ja elämyksiä lajista.

Hiihtomatkailun saralla vallitsevat ostajan markkinat: matkatoimistot uhkuvat haluja räätälöidä matkoja jo pienellekin ryhmälle mieleiseksi. Suomessa operoivien matkatoimistojen joukosta löytynee mieluinen reissu jokaiselle laskijalle.

Kauden 2012-2013 uutuudet


> Vertaile ja hae matkanjärjestäjien valmismatkoja Lumipallossa

Teksti: Jussi Ovaskainen, Skimbaaja 4/2012
Kuvat: Flickr//kallu, Flickr/philwirks


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Nämä ovat Alppien uutuuskohteet 2012-2013 Cervinian laskumaisemia
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 3 ääntä)
Loading...