Hiihtokeskukset, Ravintolat & Baarit, Yleinen

Euroopan paras after-ski löytyy täältä – lue TOP 7

Kun päivän laskut on laskettu, on after-skin aika. Alppien parhaat after-baarit ja monotanssit löytyvät eittämättä Itävallasta, kuohuva olut ja tunnelma houkuttelelevat monet hiihdon jälkeisille jo aikaisin iltapäivällä. Mikset valitsisi tänä vuonna hiihtokohdetta parhaan after-skin perusteella?

1. St. Anton, Itävalta – Ilonpitoa joka makuun

St. Antonissa ollaan parhaan after-skin alkujuurilla. St. Anton täyttää kaikki odotukset ja tarjonta on monipuolista, jokaiseen makuun löytyy jotakin. Ilonpito alkaa jo aikaisin iltapäivällä ja iltaisin tunnelma on aina katossa. Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi itävaltalaisen alppihiihtäjä Mario Mattin omistama Krazy Kanguruh ja iltaan saakka hyvän menon takaava after-ski Mooserwirt rinteen kyljessä.

Mooserwirt täytyy iloisesta monoväestä jo heti iltapäivällä.

2. Ischgl, Itävalta – Olutta ja yhteislauluja

Ischglissä on suuri valikoima ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Vauhdikkaasta after-skistä pitävät huolen mm. Trofana Alm, Schatzi Bar ja Kuhstall. Perinteikkäästi sisustettu Trofana Alm on kaikenikäisten menomesta, jossa olut kannetaan pöytään ja monokansaa viihdyttävät hauskat yhteislaulut ja -tanssit. Laulua ja tanssia tarjoaa myös Schatzi Bar. Tanssilattialla soi kuitenkin modernimpi musiikki ja menoa pitävät yllä pöydillä viihtyvät esitanssijat. Kuhstallissa kuulee tuoreet listahitit ja paikka täyttyy joka päivä nuoresta laskuväestä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

3. Sölden, Itävalta – Villein meininki

Söldenin after-skin maine on villi ja itävaltalaiseen tyyliin meno on huipussaan jo reilusti ennen auringonlaskua. Baareja on yli 40 ja niiden välillä liikkuminen on helppoa. Pääkadulla sijaitsevat Mogul, Marco’s, Schirmbar ja Blabla ovat vauhdikkaita after ski-baareja ja avoinna yömyöhälle asti. Livemusiikkia tarjoava Bierhimml on oluen ystäville ja takaa rennon menon rankan laskupäivän jälkeen. Lähellä Giggijochbahnin ala-asemaa sijaitseva Giggi Tenne on myös suosittu after-ski -paikka, jossa tanssahdellaan iloisesti niin sisällä kuin ulkonakin.

Söldenissä ilonpito villiintyy viimeistään illan hämärtyessä.

4. Saalbach, Itävalta – Euroopan parhaat monotanssit

Saalbachissa sukset olalla after-ski -baareja kiertävät turistit ovat tavallinen näky. Saalbachista löytyvätkin myös Euroopan parhaimmat monotanssit! Baareja ja discoja alueella on noin 15, ja valikoimasta löytyy jokaiselle jotain. Hinterhagalm on ehkä Alppien kuuluisin after-ski -paikka ja sijaitsee Saalbachin kylän yläpuolella. Castello on skandinaavien valloittama ja väkeä siellä riittää aina iltapäivästä myöhälle aamuun asti. Bauers Schialmissa tanssitaan ulkona ja sisällä – ja tietenkin monot jalassa.

5. Val d’Isere, Ranska – Afteria hienostuneemmin

Val d’Isere ei ole niin riehakas kohde kuin edellä mainitut Itävallan menomestat, mutta kyllä tässä ranskalaisessa après-ski -kylässä hauskaa osataan pitää! Brittien suosima Morris Pub tarjoaa livemusiikkia kuutena päivänä viikossa. Juhlat alkavat iltapäivällä ja jatkuvat pitkälle yöhön. Dick’s Tea Bar on mukava paikka nauttia drinkkejä ennen diskojumpan alkua.

6. Verbier, Sveitsi – Aurinkoinen after-ski

Verbier on yksi Alppien suosituimmista laskettelukeskuksista, jossa myös huvielämä toimii. Pub Mont Fort on alueen suosituin after-ski, ja on ajankohdasta riippumatta tupaten täynnä ihmisiä – täältä löydät myös kaikki Verbierin suomalaisvieraat. Farinet Barin erikoisuus on liukuva katto, jonka avulla bilekansaa viilennetään illan mittaan. Kokemuksen arvoinen paikka, erityisesti lumisateella.

Aurinkoiset terassit houkuttelevat nautiskelijoita.

7. Kitzbühel, Itävalta – Valikoimaa ja laatua

Kitzbühel on vilkas ja värikäs kaupunki, joka tarjoaa hyvän valikoiman ravintoloita ja baareja. Eräs Alppien after ski klassikoista on Pub Londoner, jossa on tilaa isommallekin porukalle ja juhlat villiintyvät iltaa kohden. Kaupungin parhaimmat cocktailit tarjoilevat Jimmy’s ja Café Bergsinn.

Teksti: Elina Koskinen
Kuvat: Simo Vunneli, Jussi Ovaskainen

Jutun kohteiden esittelyt Lumipallossa:
> St. Anton

> Ischgl
> Sölden
> Saalbach
> Val d’Isere
> Verbier
> Kitzbühel


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Euroopan paras after-ski löytyy täältä – lue TOP 7
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,11/5 - 9 ääntä)
Loading...