Saalbach

Foorumit Kohteet Itävalta Saalbach

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  teha 10 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 5.1.2017 klo 16.54 #184392

  teha

  Saalbach on pikaisen visiitin perusteella ns. tosi ”JEES”, mutta ulkoillessa kannattaa aina muistaa SÄÄ niminen tekijä, mihin nautiskelijakaan EI pysty vaikuttamaan.

  Lienee arpapeliä aina, kun menee ulos ja varsinkin, kun seikkailee vuorilla, missä se tahtoo vielä muuttua hetkessä hyvästä huonoksi tai päinvastoin.

  Meidän perhe oli reissussa 22-27.3.2015 ja asustelimme pienessä Lisa nimisessä huoneistossa Zell am Seen Shuttdorfin puolella alle kilometrin päässä Areithbahn Gondolin ala-asemasta. Tuolloin vkolla 12 sää oli toki voittopuolisesti aurinkoista ja ”rauhallista”, mutta myös nihkeän sumuista ja laskullisesti hankalaa.

  Kaikki Junnurinteet/alueet ala-asemien vieressä kylässä niin Zell am Seessä kuin Saalbachissa olivat siis JO sulaneet, EIKÄ nurmikolla vetisessä loskassa lomailu juurikaan motivoinut.

  Auringon puoleiset mäet Zell am Seessä muuttuivat päivittäin mukavan pehmoiseksi sohjovelliksi, mutta kuka siitä tykkää, onkin toinen kysymys.

  Saalbachissa umpikuja laakso nosti siellä käydessä valtavan sumun/usvan huipulle, eikä laskemisesta oikein päässyt nauttimaan, kun näkyvyys oli niin heikkoa, ettei hissitolpalta seuraavaa vielä erottanut.

  Kylän palvelut jäi kokematta, koska nousin Saalbachin rinteille suoraan Schönleitenbahn Gondolilla, mutta Kaprunissa on hieno ja varsin monipuolinen kylpylä, minne toki kertyy matkaa n. 30 km suuntaansa, jos Saalbachista lähtee seikkailemaan. Kaprunin pikkukeskuksesta Maiskogelilta löytyy myös Mountain Coaster, joka on ihan kiva lisä normaaleihin lomasäätöihin, sillä ainakaan vielä, näitä ei ole Suomessa tarjolla. Myös Saalbachin kanssa liittyneestä Fieberbrunnista löytyy samainen vimpain TimokCoasterin nimellä.

  Leogangin puolelta löytyy sitten Flying Fox XXL, missä pääsee ns. ”aikuisten oikeasti” isoon vaijeriliukuun, jossa XXL tarkoittaa 130 km/h vauhtia ja 1600 m liu’un pituutta..

  Näillä argumenteilla suosittelisin siis valitsemaan 8-10 viikkojen ulkopuolelta mieluummin vkon 6 tai 7 ja jos sohjovellit ei kauhistuta niin ”ehkä” vkon 11, siis kuitenkin ajankohdan ENNEN maaliskuun puolta väliä, koska kevään saapuminen alpeille sulattaa laaksot aikaisin ja kerrankin pieni paikallismäki oli lopettanut kauden jo ennen 9 vkon päättymistä, kun nykymaailman menolla lumi ei säily, eikä sitä enää sada laakson korkeuksille samalla tavalla kuin aiemmin.

  Teha

  3.1.2017 klo 22.57 #184295

  simovunn
  Administrator

  Saalbachin hissit pyörivät normaalisti joulukuun alusta huhtikuun puolivälin tienoille. Luonnonlumikausi on tyypillisesti hyvin vastaava. Joulukuun puolivälissä voi olettaa jo lunta löytyvän maastostakin jonkun verran. Tammikuussa luonnonlumen määrä lisääntyy normaalitalvena kymmeniä senttejä.

  Helmikuussa luonnonlunta löytyy keskimäärin parhaiten, hyvänä talvena jopa pitkälti toista metriä. Heikompanakin talvena yleensä yli 70 senttiä. Maaliskuussa lumipatja alkaa normaalisti hiljalleen kutistumaan, ja alaosista se alkaa olla hävinnyt huhtikuun puolivälin aikoihin lämpötilojen ollessa korkealla näin matalissa korkeuksissa.

  Tammikuun loppupuoli ja maaliskuun alkupuoli on toisin sanoen varsin lumivarmaa aikaa hiihtolomien ulkopuolella. Tammikuussa hinnat ovat yleensä edukkaat ja ruuhkia ei juuri missään. Etenkin offarilaskijoille tammikuun loppu on mitä parhainta aikaa etenkin Saalbachin kaltaisiin matalammalla sijaitseviin kohteisiin.

  Toisaalta maaliskuussa aurinko paistelee jo terasseille mukavan lämpöisästi ja kylällä on tunnelma parhaimmillaan. Toivottavasti tästä oli apua!

  18.4.2016 klo 19.59 #181366

  Tarja

  Moi! Haaveissa ensi talvena matka Saalbachiin. Mikä olisi lumitilanteen suhteen paras aika mennä ja milloin ehdottomasti liian myöhäistä (eli lumet meni jo)? Miten meidän talvilomaviikot 8-10 ja milloin paikallisilla on lomat ja siellä pahimmat ruuhkat? Välttämätöntä ei ole mennä juuri ruuhkaisimpaan aikaan tai meidän talvilomaviikoilla, voimme lähteä muulloinkin kun vaan tietäisi, milloin lumitilanne siellä on parhaimmillaan.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Saalbach
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>