hinnat, keskukset, laskettelu, Yleinen

Rinteitä avoinna 2/10…

Julkaistu: 15.12.2013

Aika yleinen teksti laskettelukeskuksen rinnetilanteita tarkastellessa ainakin Etelä-Suomessa pitkälle joulukuussa. Nytkin on jo joulukuun puoliväli ja jos katsotaan muutaman eteläisen Suomen keskuksen rinnetietoja: Messilä 4/10, Sappee 3/12, Himos 7/21 jne. you get the idea.

Se että rinteitä ja hissejä on noin vähän auki tähän aikaan vuodesta ei toki ole keskusten henkilökunnan vika, vaan vallitsevien sääolojen, joita ei voi mitenkään muuttaa. Tilanne nyt kuitenkin on tälläinen ollut jo vuosia, ja ne lapsuuden ajan mahtavat talvet eivät enää koskaan palaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

En tiedä faktana ovatko rinteet mustanaan väkeä laskemassa noita 2-4 rinnettä, mutta uskallan kuitenkin epäillä, että rinteissä lienee tilaa. Olen itse sen verran vähän hurahtanut lasketteluun, että minusta lippujen hinnat ovat melkoisen kalliita siihen nähden että alkukaudesta tosiaan rinteitä on niin vähän auki. Myöskään ski.fi etua ei haluaisi käyttää, koska siitä saa paljon enemmän irti sitten kun on oikea talvi.

Tästä päästäänkin siihen, että annan hiihtokeskuksille ihan ilmaisen vinkin: entä jos hissilipun hinta olisikin alkukaudesta vaikkapa vain maksimissaan puolet siitä mitä se on normaalihinnasta? Lippu voisi maksaa jopa vähemmänkin niin kauan kun edes kohtuullinen osuus kokonaistarjonnasta on käytettävissäni. Silloin minäkin tavallisena kuluttajana luultavasti suuntaisin Etelä-Suomen rinteisiin jo alkukaudesta paljon mieluummin. Ymmärrän kyllä että laskettelukeskuksen talous voi olla tiukalla, mutta tällä konstilla voisi jopa saada alkukauteen lisää kävijöitä, meitä satunnaisempia kuluttajia, ja ehkä sitä kautta sitten vakituisempia asiakkaita.

Kyllä tuo varmaan ainakin harkitsemisen arvoinen asia on?

Avainsanat:
,