keskukset, lappi, laskettelu, suomessa

Hyvinvointia Levillä

Julkaistu: 26.12.2014

Lumipallo.fi tarjosi yhdessä Kuru Yogan ja Hullu Poron kanssa mahdollisuutta lähteä käymään Levillä ja samalla kokeilla, miten jooga toimii yhdessä laskettelun kanssa. Sain mukaan toisen bloggarin Nikon Lumipesu –blogista ja päätimme suunnata auton nokan kohti Leviä.

Menimme siis Leville sillä agendalla, että käymme kokeilemassa miten jooga soveltuu yhteen laskettelun kanssa. Olimme etukäteen sopineet, että käymme vähintään kahdella Kuru Yogan joogatunnilla oleskelumme aikana. Paikan päällä tapasimme kuitenkin Hullu Poron hyvinvointipalveluista vastaavan, Sanna Törmin, joka ehdotti, että kokeilisimme myös muita heidän tarjoamiaan Wellness –palveluja. Idea kuulosti hyvältä ja kyllähän se meille sopi, joten päätimme varata ajat Sannan ehdottamiin kasvohoitoihin ja hierontoihin.

Ensimmäistä kertaa joogasalille
Kuru Yogan studio sijaitsee ihan hotellin lähellä ja nyt oltiin suuntaamassa sitten joogatunnille ensimmäistä kertaa ikinä. Meillä ei ollut oikeastaan mitään tietoa siitä, mikä meitä odottaa, mutta ei muuta kuin kokeilemaan. Studiolla otettiin ensikertalaiset ystävällisesti vastaan, joten tämä ei vaikuttanut miltään sisäpiirin salaseuralta – hyvä alku siis. Kuru Yoga lainaa myös mattoa ja pyyhettä tarvittaessa, joten tarvitsimme vain mukavat vaatteet ja oman juomapullon päästäksemme alkuun. Jos joku nyt odottaa, että meidän ”joogaamisesta” olisi tässä blogissa valokuvia, joutuu pettymään. Sen verran jäykän oloisia vanhoja miehiä oli liikenteessä, että kuvat siitä eivät olisi kovin kaunista katseltavaa. Kuru Yogan ammattitaitoinen ohjaaja osasi vetää tunnin jotenkin niin, että me kaksi ensikertalaista ja pari muuta osallistujaa saimme kukin tunnista hyödyn irti. Rauhallinen ja selkeä selostus siitä, miten mitäkin tehdään ja miten vaikkapa ”joogablokeilla” voi edesauttaa omaa rentoutumista pitkissä venytyksissä, on ensiarvoisen tärkeää silloin kun kokeillaan jotain uutta. Tunneilla käy kuitenkin myös sellaisia, jotka haluavat tehdä oman treeninsä täysipainoisesti siitä huolimatta, että mukana on pari ensikertalaista – tästä pisteet siis vetäjälle.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla
Kuru Yoga ohjaaja Ida

Kuru Yoga ohjaaja Ida

Yin Yoga
Olimme olleet rinteessä koko päivän, joten Yin Yoga oli erinomainen tunti sen päälle. Tässä joogamuodossa nimittäin tahti on hyvin rauhallinen ja se sopii hyvin after ski –venyttelyksi Ensimmäinen shokki tuli astuessamme joogasaliin, jossa oli +32 astetta lämmintä. Tuntui alkuun ihan mahdottomalta ajatukselta tehdä jotain fyysistä suoritetta tuossa lämpötilassa, mutta lämpötilaan tottui hyvin nopeasti kun tunti alkoi. Yin Yoga –tunnilla tehtiin 10-12 erilaista joogaliikettä, eli asanaa. Asennoissa viivytään pitkään, jolloin venytyksistä saadaan irti paras teho ja vilkastutetaan samalla aineenvaihduntaa. Tämä joogamuoto sopi ainakin minulle hienosti, sillä kotioloissa ei tule venyteltyä riittävästi ja rauhallinen tahti mahdollisti vanhan ja jäykän ensikertalaisen täysipainoisen osallistumisen ja tunnista nauttimisen. Tunti kesti 90 minuuttia ja sen jälkeen oli oikein hyvä olo. Minulla kun on kaikenlaisia vaivoja ihan omiksi tarpeiksi niin pitää mainita, että aamulla kipeänä ollut alaselkä ei ollut tunnin jälkeen enää ollenkaan kipeä ja seuraavana aamuna se tuntui suorastaan loistavalta. Toivottavasti nyt joogaihmiset eivät ota nokkiinsa, kun puhun venyttelystä, mutta sitä se minun silmissäni enimmäkseen oli, joogamaista venyttelyä. Yin –jooga soveltuu varmasti kenelle tahansa ja erinomaisesti laskettelupäivän jälkeen.

Hot Jooga
Olimme lukeneet, että Hot jooga –tunnilla lämpötilaa huoneessa nostetaan n. 38 asteeseen ja tunti on huomattavasti intensiivisempi, kuin edellinen Yin Yoga. Olimme lisäksi kuulleet, että tämän tunnin jälkeen on kaikki mehut poissa ja seuraavana yönä nukuttaa varmasti. Menimme tunnille viimeisenä iltana rinteessä vietetyn päivän jälkeen ja olimme lähdössä aamulla ”kukonlaulun aikaan” ajamaan kotiin, joten hyvät yöunet kuulostivat erinomaiselta asialta.

Huoneessa todella oli kuuma! Intensiivinen treenin omainen joogatunti kuulosti tässä lämpötilassa aika hurjalta, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan. Vettä kului ja paita kastui, kun 90 minuutin aikana teimme erilaisia lihasvoimaa ja tasapainoa vahvistavia liikkeitä seisaallaan ja sen jälkeen venyttäviä liikkeitä makuulla. Voin kertoa, että makuulle pääseminen oli jo odotettu tapahtuma siinä kohtaa. Vaikka tunnilla ei punttia nostellakaan, tai tanssita latinomusiikin tahtiin, Kuru Hot käy todella hyvin ihan kunnon treenistä. Monipuolisesti vartaloa kehittävät liikkeet on jaettu sujuviksi sarjoiksi ja niissä riittää haastetta jokaiselle oman tason mukaan. Liikkeet tehdään lisäksi aina useampaan kertaan ja toisella kierroksella voi yrittää haastaa itseään lisää jos ensimmäisellä kerralla jäi varaa.

Molemmat tunnit soveltuvat ihan kenelle tahansa, nimittäin jos minä ja Niko pystyttiin tunnit suoriutumaan niin, että vetäjä ei hermostunut tai kuollut nauruun, niin pystyt sinäkin. Katsoin nimittäin pari kertaa itseäni ja matkakaveria Nikoa peilistä ja en ainakaan ihan vielä voi kutsua meitä joogeiksi. Pidän Kuru Yogan tuotetta kohderyhmälle ja lomakohteeseen erinomaisena. Joogaa tarjotaan tyypillisesti kurssimuotoisena, jolloin harjoittelija joutuu sitoutumaan pidemmäksi aikaa. Täällä tunnille voi tulla kuka tahansa ja käydä vaikka kerran tai kaksi, mutta voi myös harrastaa jatkuvasti, miten itse haluaa.
Uskomatonta, miten jollain voi olla niin hyvä tasapaino – pari kertaa ainakin allekirjoittanut oli aika ihmeissään siitä, millaisessa asennossa joogan vetäjä oli ihan ”muina miehinä”. Lähes yhtä uskomatonta on se, miten voi ihminen olla jäykkä ja miten sen todellinen laita selviää joogatunnilla.

Ja kyllä, tunnilla tulee hiki kuten oli luvattu ja myös uni tuli sinä iltana hyvin.

Hullu Poro Wellness Bar ja Relax Center

Kosmetologi Katri Levi torin toimipisteessä

Kasvohoito
Kokeilimme Sannan ehdotuksesta myös kasvohoitoa Levi torilla olevassa Hullun Poron hoitolassa. Uskon, että saattoi ensi alkuun näyttää vähän oudolta, kun pari nelikymppistä miestä tulee yhdessä kasvohoitoon vierekkäisille hoitopöydille. Menimme kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilemaan miltä se tuntuisi ja saisiko siitä mitään näkyviä tuloksia. Sen verran voin taustaksi sanoa, että itselläni varsinkin kasvojen iho on melkoisen ongelmallinen ja hyvinkin kuiva, joten olin erittäin skeptinen hoidon toimimisesta omalla kohdallani. En ollut siis ollenkaan varma mitä tästä seuraisi, mutta jälkikäteen myönnän olevani erittäin tyytyväinen kokeiluun.

Hoitoon kuului monta eri vaihetta:
• puhdistus
• kuorinta
• seerumi
• kasvonaamio, joka oli kummallisen kumimainen, mutta aika hauskan tuntuinen
• kun smurffinaamio oli saatu irti (lähti ihan helposti), kasvoille laitettiin suojaava voide

Minun kohdallani hoito tehtiin ns. Sensitive -tuotteilla, joka on nimenomaan herkälle iholle suunnattu ja joka rahoittaa ihoa ja vähentää mm. punoitusta. Hoito tehoaa myös ns. couperosa –iholle, josta kärsivät tietävät kyllä mistä puhutaan. Hoito kesti vajaan tunnin verran ja pelkäsin, että pois lähtiessä naamani on ihan laikukas tai punainen, mutta olin kokonaan väärässä, hoito toimi hienosti ja iho tuntui todella hyvältä ja kuiva, kiristävä tunne oli poissa. Hoito siis todella toimi ja sen vaikutukset ovat vieläkin näkyvissä tätä kirjoittaessa. Pyysin mukaani näytepussin voidetta, jota kosmetologi käytti ja jos se toimii jatkossakin yhtä hyvin, täytyy varmaankin mennä ostamaan jostain noita kohtuullisen hintavia Diego Della Palma -tuotteita. Olen antanut myös palautetta suoraan hoitolaitokselle ja voin kertoa, että tiedän mistä puhun. Ongelmat kuivan ihon kanssa ovat olleet minulle arkipäivää aina ja se on sen verran jokapäiväiseen elämään vaikuttava asia, että jos löytyy keino, jolla sitä saa helpotettua, kerron siitä mielelläni myös muille samojen ongelmien kanssa painiskeleville. Menimme hyvin nopeasti kasvohoidon jälkeen rinteeseen ja senkin suhteen homma toimi hienosti. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan, sopii todistetusti myös miehille!

Diego della Palma -kasvohoito

Kirjoittaja smurffinaamiossa

Kuumakivihieronta
Toinen erikoisempi Wellness –osaston tuote oli uusi tuttavuus tämäkin, eli kuumakivihieronta. Tämä hierontamuoto poikkesi normaalista siten, että siinä hierontaan käytetään sekä kuumaa öljyä, että kuumia kiviä. Hullussa Porossa käytetään mm. Lapin luonnosta saatavia kiviä (lumikvartsi, jaspis, ametisti) ja niiden uskotaan luovuttavan niihin kerääntynyttä energiaa ihmiseen – tästä minulla ei ole mitään tieteellistä näyttöä, mutta muuten hieronta oli kyllä todella hieno kokemus. Hieroja levitti ensin hierottavalle alueelle kuumaa öljyä ja otti kivet käteensä. Kivillä hierottiin lihaksia vähän niin kuin normaalissakin hieronnassa, mutta kuuma öljy ja kuumat kivet tuntuivat todella tehokkailta ja mukavilta liikkuessaan hierojan käsien mukana. Kiviä myös laitettiin pyyhkeen päälle riviin pidemmäksi aikaa luovuttamaan lämpöään ja kuka tietää, miten tehokasta vuosituhantista energiaansa minuun. Mukava kokemus, joten suosittelen kokeilemaan myös tätä, jos tilaisuus tulee eteen.

Hullu Poro tarjoaa todella laajan valikoiman Wellness –hoitoja, joista olisin vielä halunnut kokeilla ainakin suolahuonetta ja saunajoogaa. Lisäksi tarjolla olisi ollut mm. turvehoitoa ja väriterapiaa vartalosukkulassa ja tulossa on kuulemma suolakelluntalaite, joka on varmasti atoopikoille kova juttu. Ehkä noitakin joskus vielä päästään testaamaan – mene sinäkin!

Lue matkasta leville edellisestä kirjoituksestani ja laskettelusta Levillä seuraavasta. Käy sillä välin tykkäämässä blogini Facebook -sivuista ja seuraa sitä myös Instagramissa.

Mondayskier Facebookissa
Mondayskier Instagramissa @mondayskier

Hullu Poro ja Kuru Yoga tarjosivat bloggarille majoituksen, hissiliput ja palveluja.