Zell am See

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Zell am See

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Teha 4 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #10822

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/itavalta/zell-am-see/

  #36068

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Kaprunin kylä ja Kitzsteinhornin jäätikkö testattu pääsiäisen aikoihin. Loppukeväästä Zell am Seen ja Maiskogelin matalampana sijaitsevat hiihtoalueet olivat jo suljettuna. Kylässä olikin melko kesäinen tunnelma, mutta jäätiköllä vielä hiihtokelit parhaimmillaan.

  Kaprun sijaitsee näppärän matkan päässä kaikista kolmesta erillisestä hiihtoalueesta. Kylää voi sanoa viihtyisäksi, ja ravintola- sekä palvelutarjonnaltaan kattavaksi. Hiihtobussit vievät vartissa jäätikölle nostaville hisseille.

  Kitzsteinhornin hiihtoalue vaikuttaa sopivat etenkin rinne- ja parkkilaskuun. Ennen kaikkea keskitason laskijoille. Snow park on sen sijaan todella monipuolinen ja siellä on kymmeniä kikkailupaikkoja eri tasoisille jibbailijoille.

  Offari-intoilijoille Kitzsteinhorn ei ole aivan kärkitason paikka. Merkityt reitit on toki maastoltaan mukavia, mutta niiden kooltaan rajalliset alueet on kaluttu nopeasti puhki lumisateen jälkeen. Nousukarvoilla ja opastuksella takamaastoista löytyisi varmasti touhuamista kokeneemmille, mutta hissivetoiseen offarilaskemiseen ei hirveästi omia koskemattomia reittejä löytyne.

  Alueen kokonaisuus lienee parhaimmillaan tammi-helmikuussa, jolloin kaikki kolme hiihtoaluetta ovat avoinna. Tosin silloin jäätiköllä voi olla turhan vilpoisaa.

  Zell am Seen järvimaisema on näkemisen arvoinen.

  #43825

  Teha

  Joulukuussa 2009 täällä poikettiin ja silloin, kuten varmasti aina Kitzteinhornin jäätikkö oli huomattavasti paremmassa kuosissa kuin Zell am Seen rinteet. Toki tähän oli ns. tuntumakin, joten laskettiin ensimmäiset 6 h jäätiköllä ja pois lähtiessä käytiin pikaisesti reilu 1 h vääntämässä Zell am Seen mäkiä.

  Aika raami teki toki senkin, että osa paikoista oli jo päivän osalta kiinni ja kausi käytännössä taas oli vasta alkamassa, joten kaikki alueet eivät olleet vielä aukikaan.

  Kipfelbahn (tässä kartassa – vanha) oli tällöin vielä hidas tuoli toisella laidalla ankean ankkurin avustama. Nyt siinä pitäisi oleman nopea 6 hlön tuoli (Kettingbahn) ja mukavan pirteä mäki vieressä.

  Kapellenbahnin nopea 4 hlön tuolin rinteet oli mukavan leppoisia lojotuksia, joilla saattoi carvailla surutta hanat auki.

  Päinvastaiseen suuntaan olevat Breiteckbahnin nopea 4 hlön tuoli rinteet taas olivat melkein tätä samaa, mutta osin liian leppoisia ja kärsivät kauniin päivän tuloksesta – sukset tahtoi liimata kiinni, koska aurinko oli lämmittänyt mäkeä. Ehkä vikaa voitelussa, mutta mieluummin kuitenkin olosuhteissa ja mäen helppoudessa.

  TrassExpressin musta ja Hirschkogel Expressin mäet olivat kiinni, joten jäi odottamaan uutta kertaa, kuten käytännössä koko loppukeskuksen puitteet, mutta näistä lisää vaikka ennen pääsiäistä, kun pitäisi paikan päällä poiketa Maaliskuun lopulla uudemman kerran.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)

Alueelle ‘Itävalta’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.