Hiihtokeskukset, Kohteet, Yleinen

Laskettelijan unelma – Itävallan henkeäsalpaavimmat rinteet yhden kausikortin alle

Itävallassa rinteiden suurkuluttajia palvellaan nyt entistäkin paremmin, kun käyttöön on otettu 23 hiihtokeskusta käsittävä kausikortti The Super Ski Card.

Itävallassa pääsee nyt laskettelemaan maailman suurimmalle hiihtoalueelle yhdellä kortilla. The Salzburger Super Ski Card pitää sisällään Salzburgin, Kitzbühelin ja niiden lähialueiden rinteet. Lokakuusta toukokuuhun käytettävissä on yli 23 laskettelualuetta, jotka sisältävät yli 2 750 kilometriä Itävallan upeimpia rinteitä. Ne ovat erityisen tunnettuja nimenomaan lumisuudestaan, korkeasta laadusta ja mukavista hisseistä. Kitzbühelin Alpit ovat syystäkin voittaneet yli 20 arvostettua palkintoa viimeisen neljän vuoden aikana.

Alueen hiihtokeskuksissa vierailee vuosittain noin miljoona turistia ja laskijoiden taitotaso vaihtelee ammattilaisista ensikertalaisiin. Monenlaiseen tarpeeseen on siis osattava vastata. Kun käytössä on näin monta rinnettä ja aluetta lasketella, voi aina suunnata sinne missä lumitilanne, sää ja rinteet ovat parhaimmillaan. Hiihtoalueita on hyvin eri korkeuksilla, joten Super Ski Cardin omistajan kannattaa tehdä valinta olosuhteiden mukaan. Jos taas haluaa välttyä ruuhkilta ja jonoilta, voi suunnata tuntemattomampiin pikkupaikkoihin.

Kausikortti kaudella 2017/2018 maksaa 755 euroa. Hinta kattaa peräti 937 hissiä. Rinteisiin pääsee tutustumaan myös päivän kerrallaan. Koko jättialueen päivälippu kustantaa aikuisille 53 – 57 euroa ja lapsilta 28 euroa. Alueella on paljon tarjottavaa niin ensimmäistä kertaa alpeilla vierailevalle, kuin kokeneellekin laskijalle. Yhteislippu on kiinnostava vaihtoehto etenkin vaihtelevia kokemuksia etsivälle, kun uutta tutustuttavaa riittää vaikka kauden jokaiselle laskupäivälle.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tutustu Super ski cardin kattamiin hiihtokeskuksiin

Laajasta yhteislipusta mallia Suomeen?

Usean hiihtokeskuksen alueellinen hissilippu voisi olla toimiva malli Suomessakin. Tällainen yhteistyö voisi edistää kotimaan matkailua alueellisesti ja lisätä harrastajien laskupäivien kokonaismäärää. Jos saman kortin alle saataisiin kotimaiset rinteet aina Leviltä ja Ylläkseltä Himokselle ja Tahkolle, avaisi se laskettelukeskuksien vakioasiakkaille runsaasti lisää mahdollisuuksia. Ehkä myös satunnainen rinteiden kuluttaja tarttuu kausikorttiin herkemmin, kun tarjolla on mahdollisuus sekä etelän että pohjoisen rinteiden valloitukseen.

Mitä mieltä olet, kiinnostaisiko alueelliset yhteisliput laajemminkin? Kerro mielipiteesi alla olevaan kommentointikenttään.

Lähde: Salzburgerland .com
Kuva: Simo Vunnelin


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Laskettelijan unelma – Itävallan henkeäsalpaavimmat rinteet yhden kausikortin alle
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...