Maailman paras hiihtokeskus on Ranskan Val Thorens. Kohde sai arvostetun tittelin World Ski Awards –tapahtumassa. Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi valittiin Ruka.
Hiihtokeskukset, Kohteet

Hiihtoalan Oscarit jaettu – menestystä myös Suomeen!

Itävallan Kitzbühelissä järjestetyssä gaalassa palkittiin maailman parhaita hiihtokeskuksia. Kirkkain tähti löytyi Ranskasta.

Maailman paras hiihtokeskus on Ranskan Val Thorens. Kohde sai arvostetun tittelin World Ski Awards –tapahtumassa. Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi valittiin Ruka.

Val Thorens valittiin myös Ranskan parhaaksi keskukseksi

Kolmen laakson hiihtoalueella sijaitseva Val Thorens valittiin myös maansa parhaaksi hiihtokeskukseksi.

2300 metrin korkeudessa sijaitseva Val Thorens on Alppien korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus. Keskus on perustettu ja rakennettu alun perin 1970-luvun alussa ja kokenut isoja uudistuksia viime vuosina: useat uudet 5-tähden hotellit, Michelin-tason ravintolat sekä after ski-paikat ovat nostaneet sen tasoa huimasti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Val Thorens on menestynyt tänä vuonna myös muissa vertailuissa. Esimerkiksi britit ovat pailkinneet Val Thorensin vuoden eniten kehittyneenä alppikohteena. Kohde on tunnettu hyvästä lumestaan ja nopeista hisseistään.

Suomen paras hiihtokeskus on Ruka

Samassa tapahtumassa Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi valittiin Ruka. Ruka on tunnettu pitkästä kaudestaan ja määrätietoisesta kehitystyöstä.

– Kehitämme Rukasta entistä kansainvälisemmän tason hiihtokeskusta, tavoitteenamme on olla kotimaan suosituin tunturialue. Rukan aitous ja sen säilyttäminen on keskeisessä roolissa myös jatkossa, kertoo Rukakeskus Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Kristiina Kukkohovi.

Rukan alueen yritykset huomioitiin tapashtumassa myös laajemmin, sillä Rantasipi Rukahovi valittiin Suomen parhaaksi hiihtohotelliksi. Rukan Salonki valittiin Suomen parhaaksi Chalet-kohteeksi. Suomen paras boutiquehotelli on puolestaan Hotelli Iso-Syöte.

Lisätietoa World Ski Awards –tapahtumasta

Ensimmäistä kertaa järjestetty World Ski Awards –tapahtuma on kansainvälisesti arvostetun matkailualan World Travel Awardsin sisartapahtuma. World Ski Awards -palkintogaala järjestettiin Itävallan Kitzbühelissä 16.11.2013.

Tapahtumassa oli mukana yli 180 hiihtokeskusta eri puolilta maailmaa. Maansa parhaina hiihtokeskuksina palkittiin muassa Lake Louise (Kanada), Niseko (Japani) Cortina d’Ampezzo (Italia), Kitzbühel (Itävalta), Laax (Sveitsi) ja Åre (Ruotsi).

Tutustu World Ski Awards -tapahtumaan

Kuva: RukaKuusamo.com via Compfight cc


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtoalan Oscarit jaettu – menestystä myös Suomeen! Maailman paras hiihtokeskus on Ranskan Val Thorens. Kohde sai arvostetun tittelin World Ski Awards –tapahtumassa. Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi valittiin Ruka.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...