Hyppää sisältöön

Edullinen majoitus Lapista?

Hostelli on hyvä ja edullinen majoitusvaihtoehto hiihtomatkaa varten. Lapissa on monia hyviä hostellivaihtoehtoja eri hiihtokeskusten läheisyydessä. Tutustu Lumipallon hostellivinkkeihin!

Hostellin hinta koostuu yleisimmin vuodepaikasta, mihin saa halutessaan ostaa lisäpalveluita, kuten liinavaatteet tai aamiaisen. Vuodepaikan hintaan vaikuttaa muun muassa taso, sijainti ja huoneen koko. Huonekoot vaihtelevat yhden hengen huoneista 6-8 hengen makuusaleihin. Suihkut ja WC:t ovat yleensä käytävillä yhteisessä käytössä.

Retkeilyhotelli Ahopää

Retkeilyhotelli Ahopää sijaitsee Saariselällä ja siellä on kaksi 6 hengen huonetta, viisi 4 hengen huonetta ja kaksi 2 hengen huonetta. Huoneiden varustukseen kuuluvat vaatekaapit, pöytä ja penkit. Yhteisessä käytössä olevat kuivauskaapit ja WC:t sijaitsevat käytävällä. Ahopään rakennuksesta löytyy pieni keittiö, joka on kaikkien asukkaiden käytettävissä. Retkeilyhotellin hintaan sisältyvät liinavaatteet (täytyy pedata itse), pyyhkeet ja iltasauna.

Ahopään lähellä sijaitsee hiihtokeskus Ski Saariselkä, johon matkaa kertyy vain 15 kilometriä.

Hostel Kemijärvi

Retkeilymaja Hostel Kemijärvi sijaitsee Lohen Lomakeskuksen alueella Pöyliöjärven rannalla. Kemijärven keskustan palvelut ovat aivan lomakeskuksen tuntumassa ja Kemijärveltä on hyvät yhteydet läheisiin hiihtokeskuksiin. Retkeilymaja tarjoaa majoitusvaihtoehtoina yhden hengen huoneista kuuden hengen huoneisiin. Vuodepaikan 4-6 hengen huoneesta sesongin ulkopuolella saa 20 eurolla ja sesongin aikana 30 eurolla. 1-3 hengen huoneet ovat kalliimpia.

Kemijärven lähin laskettelukeskus on Suomun hiihtokeskus, jonne matkaa on 44 kilometriä. Pyhä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä ja Pyhän läheisyydessä sijaitsevalle Luostolle on matkaa 72 kilometriä. Myös Rovaniemelle Ounasvaaraan pääsee Kemijärveltä, minne matkaa kertyy 90 kilometriä.

Hostelli Hullu Poro

Leville matkustettaessa edullinen majoitusvaihtoehto on Hostelli Hullu Poro, mikä sijaitsee Atrin alueella noin 2 kilometrin päässä Levin keskustasta. Hostelliin kuuluu viisi rakennusta, jotka tarjoavat yhteensä 179 vuodepaikkaa. Majoitustilat ovat kahden makuuhuoneen huoneistoja, joissa on yhteinen oleskelutila ja tupakeittiö. Yhteiseen tilaan kuuluu myös suihku ja WC.  Hostellissa majoittuminen on hyvin edullista. Kuumimpien sesonkien aikoina vuodepaikan saa 25 eurolla, loppusyksystä 20 eurolla ja kesäaikaan 15 eurolla. Liinavaatteet ja buffetaamiaisen saa lisämaksusta.

Hostel Rudolf

Hostel Rudolf on siisti ja savuton majapaikka Rovaniemen ydinkeskustan tuntumassa. Huoneiden varustukseen kuuluu oma WC ja suihku, TV ja sisäpuhelin. Kahvinkeitto ja ruoanlaitto onnistuu hostellin minikeittiössä ja majapaikassa on käytössä langaton verkko. Runsaan buffetaamiaisen saa lisämaksusta. Yhden hengen huone maksaa noin 70 euroa vuorokaudelta ja kahden tai kolmen hengen huone 52 euroa henkilöä kohden.

Hostel Rudolf  on hyvä vaihtoehto esimerkiksi välietapiksi matkalla pohjoisempaan Lappiin. Rovaniemellä sijaitseva Ounasvaara on vain 5 kilometrin päässä Hostelli Rudolfista.

Hostel Visatupa

Visatupa on nykyaikainen lypsykarjatila keskellä Lappia, joka on tarjoaa majoituspalveluita. Se sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Rovaniemeltä pohjoiseen. Visatuvalla on neljä erillistä lomarakennusta, joihin voidaan majoittaa yhteensä 55 henkeä. Majoitusratkaisuja löytyy 2-4 hengen huoneista 4-6 hengen huoneistoihin. Majoittuminen huoneessa kustantaa 25 euroa henkeä kohden ja huoneistossa 60 euroa kahdelta hengeltä. Huoneistojen varustukseen kuuluu tupakeittiö, suihku, WC ja sauna. Huoneet ovat kahdessa isommassa rakennuksessa, joiden yhteisissä tiloissa keittiö, suihkut ja WC.

Visatuvan läheisimmät hiihtokeskukset ovat Pyhä ja Luosto. Pyhälle matkaa kertyy 90 kilometriä ja Luostolle 43 kilometriä.

Matkatupa

Luusuan matkatupa sijaitsee Kemijärven etelärannalla. Hostellin lisäksi lisämajoitustilaa löytyy rantamökeistä, joissa osassa on saunat. Matkatuvalta on varattavissa ympäri vuoden kaksi rivitalohuoneistoa, joissa on kaikki mukavuudet. Matkatupa sopii erittäin hyvin esimerkiksi leirien pitopaikaksi.

Matkatuvan läheisin hiihtokeskus Suomun hiihtokeskus 70 kilometrin päässä. Rovaniemelle Ounasvaaraan kilometrejä kertyy 90, Pyhälle 80 ja Luostolle 100.

Ski Hostel Ruka

Ski Hostel Ruka on erittäin hyvä ja edullinen majoitusvaihtoehto Rukan kävijöille. Hostelli sijaitsee aivan Vuosselin ja Saaruan laskettelurinteiden juurella Rukan itäpuolella. Asunnot ovat kooltaan 22m2 ja niissä on erittäin hyvä varustus. Huoneissa on oma WC ja suihku, tupakeittiö, jossa on kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja liesi, kuivauskaappi ja TV. Hostellin A-talossa toimii sauna, ravintola Wings Barin yhteydessä. Ravintolasta saa erilaisia juomia, välipaloja ja pub-ruokaa. Wings Bar tarjoaa myös ilmaisen Wi-Fi:n.

Teksti: Laura Haro
Kuva: Chris Lancaster via Compfight cc