Hyppää sisältöön

Toimituksen TOP 10 – Suomen Snow Parkit 2016

Listasimme Suomen parhaat snow parkit yhdessä freestylehiihdon maajoukkueessa vaikuttavan Eetu Rintamaan kanssa. Tiukkoja valintoja oli taas tehtävä, sillä useampi parkki on keskenään kovin tasaväkinen. Painotimme kokemuksia vuoden 2016 osalta. Tässä vinkkimme tutustumista varten!

1. RUKA PARK

Aikaisempi Ruka Battery Park sai uuden nimen kaudelle 2016/2017. Rukan parkki on ehdottomasti yksi Suomen legendaarisimmista. Täällä on nähty vuosien saatossa paljon laskijoita maailmalta ja tietysti kaikki Suomen parhaat. Listan arvovaltainen ykkönen.

2. LEVI SNOW PARKS ( South Park ja Eturinteen Park )

Levi uudisti snow parkin kaudelle 2016/2017 ja tuloksena on South Park. Uudesta parkista löytyy suorituspaikkoja niin aloittelevalle kuin kokeneelle parkkilaskijalle. Ja pituutta tällä ihanuudella on melkein kilometri! Eturinteiden parkki on edelleen voimissaan ja hyppyrilinja kunnossa. Artikkelin julkaisuaikaan olivat työt käynnissä uuden Half Pipen rakentamiseksi. South Park kävi todella tasaista vääntöä ykkössijasta Ruka Parkin kanssa, joten saa nähdä miten ensi vuonna käy.

3. SAPPEE SNOW PARK

Sappee snow park on lähellä kaikkea, varsinkin Etelä-Suomesta käsin. Parkki on kehittynyt vuosien saatossa erinomaiseen kuntoon. Suorituspaikkoja löytyy reilusti ja hyppyreitä niin isoja kuin pieniäkin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja ansaitusti kolmen parhaan joukossa.

4. ISO-SYÖTE SNOW PARK

Huhtikuussa 2014 Iso-Syötteen parkissa järjestettiin IS Open 5 stars -tason Slopestyle-kisat, joten suorituspaikkojen oli oltava kunnossa. Viimeistään siitä lähtien on tämä parkki kuulunut Suomen parkkilaskijoiden valikoimaan. Tällä ihanuudella on mittaa yli kilometri ja erikoisuutena se, että parkin on rakentanut uusi-seelantilainen Tom Campbell. Hänen luomuksestaan tehtiin maailman ensimmäinen nelosvoltti suksilla viime keväänä! Lisäksi Iso-Syötteeltä löytyy Freeride Park, jossa pääsee kokeilemaan taitojaan metsään rakennetussa Freeride-rinteessä.

5. TALMA

Talma – The One and Only. Tässä Etelä-Suomen tunnetussa parkissa saatat helposti bongata mm. Eero Ettalan, Peetu Piiroisen, Lauri Heiskarin, Heikki Sorsan ja muut suomalaiset sankarit (jos vain ovat Suomessa). Täällä harjoittelee mm. Pakastin-lumilautailuseura, jossa vuollaan uusia tulevaisuuden lupauksia maailmalle. Parkista löytyy suorituspaikat moneen makuun, kuten hyppylinja, reilit ja pipe.

6. SERENA

Serena on toinen erinomainen parkki Etelä-Suomessa. Yksi tykkää Serenasta ja toinen Talmasta, joten näiden kahden välille on hankalaa saada selvää järjestystä aikaan. Kaudella 2016/2017 Serenassa on otettu huomioon myös parkkilaskemisesta kiinnostuneet lapset, joita varten on tehty erittäin helppoja suorituspaikkoja.

7. LAAJAVUORI

Laajavuori on Keski-Suomen lahja freestyle-hiihdolle. Täältä ne Real Skifin pojat ovat ponnistaneet tiensä maailmalle laskuvideoihin. Kahden parkin keskus tarjoaa Wild West Parkin ja Laajis Snow Parkin. Näistä todella löytyy tekemistä, eikä suorituspaikoista ole pulaa.

8. UKKOHALLA HALLA PARK + TREERIDE

Ukkohalla on tunnettu kolmen parkin yhdistelmästä. Hallapark, Treeride ja Junnupark muodostavat erinomaisen kokonaisuuden kaikentasoisille laskijoille. Junnupark koostuu pienistä sekä keskikokoisista hyppyreistä ja reileistä. Hallapark taas pitää sisällään hyppyreitä keskikoosta isoihin. Reilejä löytyy moneen makuun ja onhan parkin yläosasta löytynyt vuosien varrelta myös auto (taisi olla Volvo 740). Treeride tarjoaa laskijalle kokemuksen vaapaalaskua metsään rakennetuilla hyppyreillä ja tasanteilla. Tänne kannattaa suunnata heti aamusta ja varsinkin lumisateen jälkeen.

9. PYHÄ FUNPARK

Pyhä Funpark on varma parkki Pohjois-Suomesta. Parkki on suunniteltu ja uusittu kaudelle 2016/2017 ja siten saanut uuden ilmeen. Hyppyreistä löytyy yleisesti kaksi erikokoista nokkaa, joista harrastajan on turvallista laskea. Varma valinta parkkien suhteen.

10. SNOW PARK YLLÄS

Ylläksen parkki on myös varma valinta. Hyppyreistä löytyy kokoa niin harrastajalle kuin kokeneemmallekin parkkilaskijalle. Kaikki suorituspaikat pidetään hyvässä kunnossa läpi kauden. Reilit on sijoitettu helposti lähestyttäviksi ja laskettaviksi. Iso kiitos parkin toimivuudesta menee Iso-Ylläksen hiihtokoululle, joka maalaa nokat kontrastivärillä aina aamuisin ja tarkistaa, että suorituspaikat ovat kunnossa.

(11.) SALLA METSÄLASKU PARK

Suomen toinen metsälaskupark (freeride park) avataan tammi-helmikuussa 2017 Sallassa. Se sisältää kaksi erillistä aluetta, joissa pääsee kokeilemaan taitojaan freeride parkissa. Jäämme todella odottamaan tätä uutuutta!

Kommentoi alle omat suosikkiparkkisi!

Kuvat: Hiihtokeskukset ja Jussi Väätäinen