Hyppää sisältöön

Euroopan kiinnostavimmat hiihtokeskukset 2014 – 2015

Nämä eurooppalaiset hiihtokeskukset kiinnostivat suomalaisia laskijoita kaudella 2014 – 2015.

Lumipallo selvitti kauden kiinnostavimmat ulkomaiset laskettelukeskukset Euroopassa. Tässä kymmenen suosituinta keskusta kaudelta 2014 – 2015.

1. Åre, Ruotsi

Pohjoismaiden suurin ja tunnetuin hiihtokeskus Åre houkuttaa suomalaisia laskijoita vuodesta toiseen. 890 metrin korkesuero, kolmella erillisellä rinnealueella sijaitsevat yli 100 rinnettä, parantuneet hissiyhteydet, laadukkaat ravintolat ja monipuoliset oheispalvelut ovat Åren valtteja.

2. Bad Gastein, Itävalta

Suomalaisten laskijoiden keskuudessa suosituin alppikohde on Itävallan Bad Gastein. Viidelle rinnealueelle jakautuvat rinteet, uudenaikaiset hissit, helppo saavutettavuus sekä alueen lämpimät lähteet ja kylpylämahdollisuudet tekevät kohteesta kiinnostavan kaiken tasoisten laskijoiden keskuudessa.

3. Svanstein Ski, Ruotsi

Aiemmin ruotsalainen Svanstein Ski tunnettiin Pullinki Ski –nimellä. Hiihtokeskuksesta kiinnostavan teki jo tuolloin sen monipuolinen maasto sekä erityisesti sijainti Torniojokilaaksossa lähellä Suomen rajaa. Mielenkiinto hiihtokeskusta kohtaan on kasvanut nimekkäiden suomalaisten ja ruotsalaisten huippulautailijoiden kehitystyön myötä.

4. Dolomiti SuperSki, Italia

Italian pohjoisreunalla sijaitseva Dolomiti SuperSki muodostaa maailman suurimman hissialueen – yhteensä 460 hissiä, 1 200 rinnekilometriä ja 12 erillistä laaksoa takaavat laskettevaa viikoiksi. Valtava kokonaisuus jakautuu viiteen erilliseen alueeseen ja tarjolla on legendaarisia paikkoja, kuten Cortina d’Ampezzo, Marmolada ja Sella Ronda, mutta myös vähemmän tunnettuja laaksoja.

5. Sölden, Itävalta

Itävaltalainen Söldenin jäätikkökeskus on tunnettu kohde myös suomalaisille, sillä lokakuisin alppihiihdon maailmancup käynnistyy täältä. Ratalaskun ja jäätikön lisäksi Sölden on myös paljon muuta – tehokkaiden hissien yhdistämä hiihtoalue on monipuolinen ja laaja. Itse kylä kuuluu puolestaan Alppien vilkkaimpiin after ski –paikkoihin.

6. Cervinia, Italia

Italialaisen hiihtoelämän parhaita puolia suomalaisille tarjoilee vuodesta toiseen Cervinia – täällä laskijaa odottavat rento tunnelma, hyvät ravintolat sekä korkealla sijaitseva aurinkoinen, lumivarma ja laaja rinnealue. Korkeiden huippujen läheisyydessä on loistavat mahdollisuudet helihiihtoon. Alueen monipuolisuutta lisää yhteys Sveitsin puolen Zermattin rinteille.

7. Zakopane, Puola

Itäinen Eurooppa on noussut etenevässä määrin myös suomalaisten laskijoiden tietoisuuteen. Tatra-vuoriston juurella, runsaan sadan kilometrin päässä Krakovasta sijaitseva  noin 30 000 asukkaan Zakopane on Puolan talvimatkailun vilkkain keskus. Alueella on kymmeniä hiihtokeskuksia ja muihin Euroopan laskettelukohteisiin verrattuna hintataso on hyvinkin edullinen.

8. Chamonix, Ranska

Alppien korkeimman huipun, Mont Blancin (4 810 m) varjossa sijaitseva Chamonix on todellinen alppinistien mekka. Helppo saavutettavuus, monipuoliset palvelut sekä ainutlaatuiset maisemat tekevät kohteesta suositun. Laaja laskumaasto tarjoaa myös offareita ja todellisia haasteita runsain mitoin.

9. St. Anton, Itävalta

Todellinen Alppien leganda on Itävallan St. Anton. Legendan vetovoimaa lisää fakta, että aikoinaan Hannes Schneider kehitti Arlbergin ja St. Antonin alueella nykyisenä alppihiihtona tunnetun lajin. Lumivarmuus, hyvät rintet ja offarit sekä lyömätön after ski ovat syitä palata ”Antoniin” aina uudelleen.

10. Sierra Nevada, Espanja

Enemmän ranta- ja kaupunkilomistaan tunnettu Espanja tarjoaa mahdollisuudet myös ikimuistoiseen hiihtolomaan. Maan tunnetuin ja arvostetuin hiihtokohde on eteläisessä Andalusiassa sijaitseva Sierra Nevada. Yli 2000 metrissä sijaitsevat rinteet takaavat lumivarmuuden. Lomatunnelmaa parantaa puolestaan keskimäärin yli 300 päivänä vuodessa paistava aurinko.

Lista on laadittu Lumipallon katsotuimpien hiihtokeskusesittelyjen pohjalta, järjestys ajanjakson 1.11.2014 – 8.4.2015 tilanteen mukaisesti. 

Lähde: Lumipallo.fi
Kuvat: macskapocs via Compfight cc, Photos from SkiStar via Compfight cc, bez_uk via Compfight cc, Kaloyan & Reni via Compfight cc, _dChris via Compfight cc, bortescristian via Compfight cc