Kesälajit, Muut aktiviteetit, Rinnemuoti, Varusteet

Ulkoilijan kesävaatteet ja -varusteet 2015

Keveys ja toimivuus ovat ulkoiluvaatetuksessa tämän hetken kuumin trendi.

Laskukauden päättyessä on hyvä suunnata katse ja ajatukset kohti tulevaa kesää. Millaisia asioita tulisi huomioida pukeutumisessa ja varusteissa siirryttäessä talvisista harrasteista sulan maan aikaan?

Kerrospukeutuminen toimii myös kesällä

Suomalaiset ovat sisäistäneet hyvin kerrospukeutumisen toimivuuden talvisissa harrastuksissaan. Lumen sulamisen myötä samat opit toimivat edelleen. Yksinkertaisesti kesällä välikerroksia on vähemmän ja ne ovat ohuempia. Talvella pistetään puolestaan enemmän väliin.

– Kerrospukeutumisella vaihtelevan sään haasteet voidaan välttää välittämättä vuodenajasta. Aika usein Suomen kesä on sateinen, jolloin vedenpitävät kuorivaatteet ovat toimiva ratkaisu ulkoilusta ja luonnosta nauttiville liikkujille. Kesäasusteissa on laskijoiden monia tuttuja toimiviksi havaitsemia teknisiä materiaalia ja ratkaisuja, kuten Gore-Tex, Windstopper, istuva leikkaus, ventilaatiot ja kiristysmahdollisuudet. Värit kohti kevättä ovat yleisesti iloisen kirkkaita ja materiaalit ohuempia ja hyvin hengittäviä, kertoo aluepäällikkö Jussi Tuominen Haglöfsiltä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vaatekaappia ei ole pakko laittaa täysin uusiksi vuodenajan vaihtuessa, sillä nykyaikaiset kuorivaatteet ovat erittäin monikäyttöisiä. Tietyillä perusvarusteilla pärjää lähes läpi vuoden.

– Laskemiseen käytetyt kuoritakit soveltuvat hyvin myös harrastamiseen kesällä. Esimerkiksi Haglöfsin laskutakeissa on irroitettava lumihelma. Talviset välivaatteet, kuten erilaiset fleecet soveltuvat hyvin kesätakiksi sellaisenaan. Vesillä myös kesäaikaan välivaate on tarpeellinen kuoritakin alle. Monikäyttöiset kuorihousut ovat suositeltava ja hyvä investointi kevään-kesän ja syksyn aktiviteetteihin. Samoin kerran hankitusta hyvästä ja monipuolisesta päivärepusta on iloa ympäri vuoden, vinkkaa Tuominen.

Varusteissa korostuvat keveys, teknisyys ja toimivuus

Kevät- ja kesäkaudella 2015 ajankohtaisimpana trendinä aktiivisen ulkoilmaihmisen pukeutumisessa ja harrasteissa korostuvat selkeästi vaatteiden sekä varusteiden keveys ja tarkoituksenmukainen toimivuus.

– Tulevalla kaudella korostuvia asioita ovat erityisesti keveys ja teknisyys. Vallitseva trendi alalla on, että haetaan kevyttä toimivuutta, hengittäviä, tuulen- ja vedenpitäviä tuotteita. Tänään haetaan joka säässä toimivaa kevyttä kokonaisuutta.

Kehittyvien varusteiden mukana selkeästi lisääntyvä trendi on uusien harrastusten ja harrastamisen tapojen selkeä kasvu. Esimerkiksi maastojuoksu on erittäin suosittua ja  kaikki vauhdikas liikunta luonnossa keveillä varusteilla nostaa yhä enemmän suosiotaan

– Pitkät erämaavaellukset, jossa kannetaan kaikki varusteet kauaksi maastoon on yhä harvemman harraste. Nykyisin tehdään yhä enemmän päiväretkiä tai ehkä maksimissaan parin yö luontoretkiä lähimaastoon tukikohtana lomamökki ja yövytään joko teltassa tai eräkämpässä. Tällöin tarve kantaa varusteita ja ruokaa on huomattavasti pienempi. Tätä päivää on, että arvostetaan mukavuutta ja halutaan kuitenkin liikkua luonnossa ja saada sieltä monipuolisia elämyksiä, jatkaa Tuominen.

Tuotteiden teknisten ominaisuuksien lisäksi kuluttajat ovat yhä valveentunempia ympäristöasioiden suhteen.

– Luomuruoka kiinnostaa yhä useampia, sama trendi näkyy myös vaatekaupassa. Kuluttajat haluavat tehdä luontoystävällisempiä parempia valintoja. Olemme Haglöfsillä tehneet jo pitkään työtä näiden asioiden ja kestävän kehityksen eteen. Take Care –etiketillä varustetut tuotteet helpottavat valintojen tekemistä. Haglöfsin tuote, joka on merkitty Take Care –etiketillä on luomupuuvillaa, kierrätettyä materiaalia tai Bluesign-vaatimukset täyttävä tuote.

Haglöfsillä keveys korostuu erityisesti L.I.M.-mallistossa

Haglöfsillä kauden uutuustuotteista keveys ja tekninen toimivuus on viety erityisen pitkälle L.I.M.-mallistossa. Nimensä mukaisesti (Less is More) L.I.M-mallisto tarjoaa aktiiviselle liikkujalle kevyemmän valikoiman ja kokonaisuuden vaatteita ja varusteita teknisiä ominaisuuksia unohtamatta.

– Malliston materiaalivalinnat ovat erittäin keveitä ja mallit riisuttuja, joten L.I.M-sarjassa vain oleelliset ja tarpeelliset ominaisuudet ovat mukana. Hyvät varusteet takaavat kuitenkin sen, että voidaan keskittyä täysipainoisesti ulkona olemiseen ja ympäröivään luontoon kuin vaihtuvaa sään aiheuttamiseen haasteisiin. Ollaan säältä suojassa tarpeen mukaan, eikä kanneta ylimääräistä taakkaa varmuuden vuoksi mukana, kertoo Tuominen.

Millaisilla vinkeillä ja susosikkituotteilla alan ammattilainen itse suuntaa tulevaan kesään?

– Omat suosikkini ovat uudesta mallistosta ovat L.I.M. III Paclite takki ja housut, jotka ovat ovat hyvä valinta luonnossa liikkujalle, sillä keveytensä ja pakattavuutensa vuoksi ne ovat helppo ottaa aina mukaan. Ja varsinkin takki on erittäin monikäyttöinen myös kevään viimeisillä lumilla rinteessä! Muita tämän hetken suosikkeja ovat klassikko Tight-reppu, jota on saatavissa monessa värissä ja mallissa. Kevyet L.I.M.-jalkineet tarjoavat loistavan istuvuuden ja Gore-tex –mallit myös vedenpitävyyden.

 Lisätietoa aiheesta – tutustu Haglöfsin uutuustuotteisiin:

> Haglöfsin kevät- ja kesäkauden 2015 tuotteet
> Haglöfs ja ympäristö
> Haglöfs ja kestävä kehitys 

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: Haglöfs


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Ulkoilijan kesävaatteet ja -varusteet 2015
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.