Harrastaminen, lapsiperheet, Laskettelu, Lumilautailu, hiihtokeskukset, talvi, Suomen luonto, helppo nauttia, Talvi

Hiihtoloman kenraaliharjoitus

Julkaistu: 15.2.2019

Olimme tyttöjen kanssa ennen hiihtolomia suorittamassa ”hiihtoloman kenraaliharjoituksen”, eli laskemassa pitkän päivän Ellivuoressa. Oli oikein onnistunut päivä, vaikka keli vähän hankala olikin. Märkä keli pääsi vähän yllättämään ja meillä oli laudoissa pakkasvoiteet pohjassa. En viitsinyt alkaa tehdä lämpimän kelin voitelua, kun tämän jälkeen matka kuitenkin suuntautuu taas kohti pohjoista. Sinne lähdettäessä on kuitenkin tarkoitus tehdä voitelu, mutta laitan pakkaskelin voiteen pohjaan.
Rinteessä kuitenkin huomasimme, että laudat eivät luista juuri ollenkaan. Olen muutama vuosi sitten, kun aloitimme lautailun ostanut purkillisen Burtonin speed waxia. Kyseessä on sellainen ”joka kelin” pika vaha, mikä levitetään laudan pohjaan ja on heti laskuvalmis. Olin kyllä vähän skeptinen, mutta pakko oli jotain kokeilla. Täytyy sanoa, että ilman tätä purkkia meidän reissu olisi loppunut heti alkuun. Yllätyin valtavasti miten paljon lauta alkoi luistaa tämän jälkeen. Tämä ”ihme vaha” pelasti meidän laskupäivän.

Ellivuori oli kyllä positiivinen kokemus. Jälleen kerran. Palvelut ovat riittävät ja se tärkein eli rinteet ovat hyvässä kunnossa. Vaikka isoja rinteitä on vain neljä, niin niistä löytyy pituutta kuitenkin ihan mukavasti ja leveyttäkin on sen verran, että laskemaan mahtuu, vaikka olisi vähän enemmänkin laskijoita.
Kaksi loivempaa ns. perheille sopivaa rinnettä sekä kaksi selvästi jyrkempää ja vauhdikkaampaa rinnettä. Vanha Elli on hyvä rinne lumilautailijoille, jos haluaa harjoitella vauhdikkaita käännöksiä. Rinteessä on jyrkkyyttä ja halutessaan rinteessä saa hyvin vauhtia. Samalla se pakottaa tekemään käännöksiä ja siinä rinteen profiili kannustaa tekemään nopeita käännöksiä. Siinä meidän 9- ja 10-vuotias opetteli tekemään nopeita käännöksiä ja hyvin oppivatkin.

Kostin rinteeseen oli tehty ministreet. Se toi paljon lisää laskettavaa ja me viihdyimmekin siinä todella paljon. Erilaiset ja eri kokoiset hyppyrit, reilit ja pressit tuovat paljon uusia asioita laskemiseen. Niiden kanssa on vielä harjoittelemista, mutta hyvässä vauhdissa ollaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kokonaisuudessaan oli todella kiva päivä, vaikka keli ei kaikkein paras ollutkaan. Eliivuoresta jäi kuitenkin positiivinen fiilis. Mennään varmasti vielä tällä kaudella uudelleenkin.

Seuraavaksi suuntana on kuitenkin meidän ”henkinen koti”, Iso-Syöte

 

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *