Harrastaminen, Harrastukset, Laskettelu, Lumilautailu, hiihtokeskukset, talvi, Suomen luonto, helppo nauttia

Himos, Hirvensalo & Sappee

Julkaistu: 17.4.2019

Tämän kauden viimeisiä laskupäivä tuli vietettyä Himoksella, Turussa Hirvensalossa sekä Sappeella. Kevään auringonpaisteessa on hienoa olla rinteessä. Kevät keleissä on puolensa, vaikka tykkään kyllä laskea kovassa pakkasessakin. Tässä vähän kokemuksia näistä keskuksista.

Himos

Tuli käytyä pitkästä aikaa Himoksella. Himoksella on hyvä valikoima rinteitä ja tuolihissillä pääsee ylös. Väkeä oli ihan mukavasti rinteessä, mutta hissi kapasiteetti riittää hyvin ja isoja jonoja ei ollut. Ravintoloissa oli meininkiä ja viikonlopun vietossa pääsee tanssimaan pöydilläkin, jos haluaa. Kaikki kuulostaa hyvältä ja perusasiat ovat kunnossa.
Silti minun pitää omasta puolestani sanoa, että en erityisesti Himoksen rinteisiin syttynyt. Olin reissussa ilman lapsia, mutta ajatuksissani mietin onko tämä keskus mihin voisimme perheen kanssa tulla laskemaan. Ja minun mielestäni olen sitten laskemassa perheen kanssa tai aikuisten kesken, niin menen mielummin Sappeelle kuin Himokselle. Himoksella on kaikki rinteet aika jyrkkiä ja jos ei etsi pelkästään vauhtia, niin aika perus laskemiseksi menee.
Parkki tuntui olevan ihan ok. Keskuksen kokoon nähden aika suppea, mutta ihan toimiva.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

 

Hirvensalo

Meidän paikallinen keskus Hirvensalo on pieni, mutta toimiva keskus. Hirvensalossa on hyvä harjoitella perus laskua sekä laskutekniikkaa.  Muutama hyppyri ja reili löytyy myös. Tällä kaudella rinteet olivat koko kauden todella hyvässä kunnossa. Kevät auringon paisteessa oli hienoa harjoitella uusia juttuja kuten tail ja nose pressiä. Tärkeä kohde meille lautailu harrastuksen ylläpitämisessä.
Pienenä puutteena on lumilautailijoille suunnattava tarjonta. Kaikki lasten ja nuorten kerhot ja tapahtumat ovat vain suksilla laskijoille.

 

 

Sappee

Sappeella on kaikki perusasiat kunnossa. Monipuoliset ja hyvä kuntoiset rinteet, tarjontaa lapsille ja aikuisille, riittävä hissikapasiteetti sekä monipuoliset parkit. Tähän päälle vielä crossrata, niin tarjonta on kunnossa.
Kun aloitimme lautailun 4 vuotta sitten, niin olemme joka vuosi käyneet Sappeella. Pari hiihtolomaakin olemme siellä viettäneet. Aina on ollut mukava laskea Sappeella ja rinteet ovat aina olleet hyvässä kunnossa. Monipuolisuus on ehdottomasti plussaa ja meidänkin perheestä, kun löytyy laskijoita sekä lasten rinteisiin, että parkkiin/crossrataan niin meidän on luontevaa tulla Sappeelle. Rinteistä löytyy lastenmaan lisäksi helposti laskettavaa perherinnettä ja lasten alppiseikkailua sekä vauhdikkaampaan laskemiseen mm. urjanrinne sekä päärinne. Parkkeja on kaksi mini-street ja iso-street. Kaiken tämän lisäksi vielä crossrata sekä lapsille, että aikuisille.
Kevät auringon paisteessa oli mahtavaa nauttia laskemisesta sekä kokeilla kaikkea tällä kaudella opittua.